Ιωαννίδης και Γκάλης ξανά στην ίδια ομάδα 25 χρόνια μετά!

Γιάννης Ιωαννίδης και Νίκος Γκάλης έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία του Άρη, του ελληνικού μπάσκετ του αθλητισμού γενικότερα με τη συνύπαρξή τους το διάστημα της “Αυτοκρατορίας” στη δεκαετία του ’80. Σήμερα το απόγευμα, οι δύο θρύλοι του Άρη θα βρεθούν και πάλι στην ίδια ομάδα 25 χρόνια μετά!

Οι φίλαθλοι του Άρη είχαν την ευκαιρία να δουν τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Νίκο Γκάλη μαζί στην ίδια ομάδα μέσα στο Παλέ για τελευταία φορά στις 16 Μαϊου 1990. Τότε οι κίτρινοι είχαν χάσει από τον ΠΑΟΚ με 90-67, όμως ήταν μια ήττα άνευ σημασίας, διότι είχαν ήδη κατακτήσει τον τίτλο, αφού λίγες μέρες νωρίτερα είχαν επικρατήσει με 73-63 (στο παιχνίδι που στο τέλος ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έκανε χαβαλέ σουτάροντας μέχρι και τρίποντο…) και είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Τελευταίο παιχνίδι των δύο μαζί στον Άρη ήταν πέντε μέρες μετά, στο ΣΕΦ. Ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ εύκολα με 75-62, κατέκτησε το κύπελλο και έκανε το νταμπλ. Στις 21 Μαϊου 1990 για τελευταία φορά ο Ιωαννίδης κοουτσάρισε τον Γκάλη, σε ένα παιχνίδι όπου ο “Νικ” σταμάτησε στους 35 πόντους (20π. είχε ο Σούμποτιτς).

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Ιωαννίδη στον πάγκο του Άρη. Το καλοκαίρι αποχώρησε, έμεινε έναν χρόνο εκτός δράσης και επέστρεψε το 1991, αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό.

Τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου ενώνουν και πάλι τους δύο θρύλους του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ. Με αφορμή το φιλικό παιχνίδι που θα γίνει σήμερα (19.00) στο Παλέ μεταξύ παλαιμάχων και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Ιωαννίδης και Γκάλη θα βρεθούν στην ίδια ομάδα ξανά, ύστερα από 25 χρόνια και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να παρακινηθεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και να πάει στο Αλεξάνδρειο. Εκτός απροόπτου ο Γκάλης δεν πρόκειται να αγωνιστεί, αλλά και μόνο το γεγονός ότι θα είναι στην ίδια ομάδα ξανά με τον “ξανθό” από μόνο του είναι μια… υπέροχη ιστορία!

To Top