ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιωαννίδης on air: «Δεν θα πρόδιδα τον ΑΡΗ για τον ΠΑΟΚ»!

Σε μία από τις λίγες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ο Γιάννης Ιωαννίδης βρέθηκε χθες το βράδυ καλεσμένος στην εκπομπή «Parole» της Αννίτας Πάνια στο κανάλι «Έψιλον» και μίλησε για τη ζωή του, μεγάλο κομμάτι της οποίας, όπως παραδέχθηκε, είναι και ο Άρης!

Ο Έλληνας προπονητής, όταν ρωτήθηκε για τα χρόνια που πέρασε στους πάγκους, παραδέχθηκε πως δεν θα πήγαινε ως προπονητής σε αντίπαλη ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ ήμουν τόσα χρόνια στον Άρη, πέρασα εκεί τη μισή μου ζωή. Είναι δυνατόν να πήγαινα στον ΠΑΟΚ; Θα ήταν προδοσία αυτό, σαν να πρόδιδα το παιδί μου…. Το ίδιο ίσχυε και όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, αν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό».

Συγκινητικό ήταν, επίσης, το αφιέρωμα που είχαν ετοιμάσει οι συντελεστές της εκπομπής στην μπασκετική του καριέρα, το οποίο περιελάμβανε φυσικά και πολλά αποσπάσματα από τις στιγμές του με τους «κίτρινους»!

Όταν δε ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της εκπομπής για τον περιβόητο αγώνα Τρέισερ-Άρης και το πώς ενώ οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει με 31 πόντους στη Θεσσαλονίκη, έχασαν με 34 στην Ιταλία, με αποτέλεσμα ν΄ αποκλειστούν, ο ίδιος αρχικά προσπάθησε ν΄ αποφύγει την απάντηση, αλλά τελικά… ενέδωσε!

«Κόουτς έχουν ειπωθεί πολλά για εκείνο το παιχνίδι», σχολίασε αρχικά ο δημοσιογράφος για να δώσει πάσα στον Ιωαννίδη και εκείνος να του απαντήσει: «Για πες μας, λοιπόν, εσύ την ιστορία…».

«Πες μας, κόουτς, είναι αλήθεια τα όσα λέγονται για εκείνον τον καφέ στην Ιταλία;», επέμεινε ο δημοσιογράφος, μην λαμβάνοντας και πάλι την πολυπόθητη απάντηση.

«Λέγεται, λοιπόν, πως τότε η ομάδα του Άρη, έχοντας κερδίσει με 31 πόντους στη Θεσσαλονίκη, πήγε για καφέ στην Ιταλία, πριν τον αγώνα. Όλη η ομάδα, πλην ενός παίκτη», αποκρίθηκε ο δημοσιογράφος, για να σχολιάσει ο Ιωαννίδης: «Να ρωτήσουμε τους Ιταλούς τι έγινε…. Ο μόνος παίκτης που είχε ενέργεια στο ματς, γιατί η ενέργεια είναι το ζητούμενο, είναι ο Τζάκσον, που έπαιρνε 2.000 δολάρια το παιχνίδι. Εμείς στον Άρη πληρώσαμε τα λάθη των παραγόντων τότε. Όλες οι ομάδες είχαν δύο πολύ καλούς ξένους, Αμερικανούς…».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν είναι πικραμένος από το γεγονός ότι δεν έχει γευτεί ποτέ τη χαρά της κατάκτησης μίας ευρωπαϊκής κούπας, ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε να πει:

«Όποιος είναι μάγκας ας πάρει μία ομάδα 8η, μία ομάδα 9η και μία ομάδα 11η και ας την πάει στο φάιναλ-φορ. Όταν ανέλαβα εγώ τον Άρη, η ομάδα ήταν 8η-9η. Την επόμενη χρονιά και χωρίς τον Γκάλη, πήραμε το πρωτάθλημα, έχοντας στην ομάδα τον Παπαγεωργίου και τον Αλεξανδρή και άλλα παιδιά φυσικά, που δούλευαν πολύ. Έτσι ήρθε και ο Γκάλης στον Άρη…».

To Top