ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάντε αυτό που ξέρετε, που πρέπει και που μπορείτε! (PRESSARIS LIVE, 19:15)

Το τι πρέπει να κάνουν σήμερα (19:15) οι παίκτες του Άρη στο παρκέ του Παλέ έχει ήδη καταγραφεί από τις δηλώσεις του, κυρίως μετά τον αγώνα στο Ντομζάλε. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Άρης οφείλει να επιστρέψει και στις νίκες (στο πρωτάθλημα) και στις καλές εμφανίσεις, για να μπει σε σωστή τροχιά.

Σε αυτό το τοπικό ντέρμπι το πρωτεύον για τον Άρη δεν είναι η νίκη για βαθμολογικούς λόγους ή λόγους γοήτρου. Είναι ζωτικής σημασίας να κερδίσει, για να κάνει το “κλικ” και να μπει στον σωστό δρόμο μιας χρονιάς γεμάτη απαιτήσεις και προσδοκίες. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει πνοή στον Άρη, πέρα από χρόνο για την συνεχή βελτίωσή του.

Τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στη νίκη; Δια στόματος Βασίλη Καββαδά “να δείχνουμε στον αντίπαλο ότι το θέλουμε πιο πολύ, από τα μάτια μας να ξεκινάει αυτό…” αλλά και “πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο σκληροί, να πάμε πιο πολύ στην επαφή”, ώστε να μην παίξει σήμερα ο Άρης στο… 35% του ταλέντου του, όπως είχε επισημάνει ο Έλληνας σέντερ στο Ντομζάλε.

Ο άλλος Βασίλης, ο Ξανθόπουλος, είχε τονίσει πως πρέπει να νιώθουν όλοι ότι πάνε για… πόλεμο και ζήτησε από τον εαυτό του και τους συμπαίκτες να σκυλιάσουν.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Αν ο Άρης εμφανίσει στο παρκέ πάθος για τη νίκη, βουτιές στο παρκέ για κάθε διεκδικίσιμη μπάλα, ένταση και ενέργεια στην άμυνα και το ριμπάουντ, θα έχει ένα εύκολο απόγευμα. Αν αρχίσει να βάζει δεύτερες και τρίτες σκέψεις στο παιχνίδι του, αν δεν είναι αποφασιστικός σε άμυνα και επίθεση, θα βάλει στο ματς τον αντίπαλό του και εκεί θα έχει πρόβλημα.

Οι κίτρινοι περιμένουν πολλά περισσότερα από όλους τους παίκτες, πρωτίστως στο επιθετικό κομμάτι, γιατί πολύ απλά υπάρχει το ταλέντο, υπάρχουν οι δυνατότητες και δεν αξιοποιούνται, δεν μετουσιώνονται σε πράξη. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, ο Άρης καλείται να αφήσει μια και καλή πίσω του το στραπάτσο του Ρεθύμνου και να επανέλθει στις νίκες με τον πιο εμφατικό τρόπο.

To Top