“Κάποτε δεν είχε διακοπή. Είχε απονομή”, είναι το μήνυμα των οπαδών του Ατρόμητου που ζητούν νίκη επί της ΑΕΚ

Οι οπαδοί του Ατρόμητου δεν ξεχνούν τα αίσχη των οπαδών της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδα στο ΟΑΚΑ με τις επιθέσεις των χούλιγκαν εναντίον παικτών της ομάδας του Περιστερίου. Ο τίτλος σε μπλογκ οπαδών της ομάδας είναι χαρακτηριστικός: “Κάποτε δεν είχε διακοπή. Είχε απονομή”. Επίσης οι φίλοι του Ατρόμητου ζητούν τη νίκη επί της Ένωσης στον αυριανό αγώνα.

Οι φίλοι του Ατρόμητου κάνουν μια αναδρομή στον τελικό της “ντροπής¨” ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ο επίλογος του κειμένου όπου γίνεται αναφορά στον Τριτσώνη με αφορμή την προπαγάνδα των ανθρώπων της ΑΕΚ. Το κείμενο έχει ως εξής: “Ντου και ξύλο κάφρων οπαδών σε παίκτες κατά τη διάρκεια αγώνα, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε διακοπεί αρκετές φορές και διεξαγόταν με πολύ κόσμο να είναι σε απόσταση μίας… ανάσας.
Συμπλοκές στον αγωνιστικό χώρο, τρομοκρατία, κυνηγητό με κάθε λογής αντικείμενα, ανοιγμένα κεφάλια, αιμόφυρτα πρόσωπα, κατεδαφισμένο γήπεδο.

Προφανώς και το μυαλό σας έρχονται οι πρόσφατες σκηνές βίας, οι οποίες εκτυλίχθηκαν στο ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ-Πανθρακικός. Προσωπικά δεν αναφέρομαι σε αυτές, αλλά σε εκείνες που είχαν συμβεί στο ίδιο γήπεδο και στον τελικό της ντροπής ανάμεσα στον Ατρόμητο και στην ΑΕΚ. Τότε όμως δεν είχε διακοπή, είχε απονομή του βαρύτιμου τροπαίου στην Ενωση.

Και τότε όμως υπήρξαν σοβαρά επεισόδια. Και τότε ποδοσφαιριστές έφαγαν ξύλο από ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους ή μη. Και τότε δεν είχε παιχτεί όλο το παιχνίδι. Και τότε όλοι κατήγγειλαν τα θλιβερά έκτροπα, τα οποία δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Και τότε η αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Και τότε ο αντίπαλος δεν ήθελε να πάρει το ματς στα χαρτιά. Και τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ένα μπουρδέλο, όπως εύστοχα το είχε χαρακτηρίσει ο Γιώργος Δώνης.

Το κύπελλο δόθηκε από τον καμαρωτό Σοφοκλή Πιλάβιο και σηκώθηκε ψηλά στον ουρανό από τον νυν προπονητή της ΑΕΚ, και τότε αρχηγό, Τραϊανό Δέλλα, που ένιψε τας χείρας του: “Το ξέρουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπουρδέλο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Εμείς αξίζαμε το κύπελλο. Ήταν πεντακάθαρο. Αν έχει γίνει κάτι, δεν μπορώ να ξέρω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη”.

Για να σηκώσει τη βαριά κούπα είχε τη βοήθεια και του Νίκου Λυμπερόπουλου, που είχε πετύχει γκολ οφσάιντ και δήλωσε: “Αυτός ο τίτλος πρέπει να αποτελέσει την αρχή για να δουν όλοι μία ΑΕΚ, όπως την φαντάζονται”.

Όπως αποδείχτηκε και το ποδόσφαιρο παρέμεινε μπουρδέλο, αφού κανείς  (όπως κυνικά είχε παραδεχτεί ο κολοσσός, ο οποίος την Κυριακή δεν πανηγύριζε, αλλά παρακαλούσε) δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όπως αποδείχτηκε εκείνος ο τίτλος δεν ήταν η αναγέννηση από τις στάχτες, αλλά στάχτη στα μάτια.

Η μόνη διαφορά ήταν ότι τον Μάιο του 2011, οι “κιτρινόμαυροι” κέρδιζαν και δεν έχαναν, όπως την Κυριακή, αλλά και ότι διαιτητής ήταν ο… καλός Τάσος Κάκος και όχι ο… κακός Σταύρος Τριτσώνης, που έγραψε ότι ακριβώς έγινε και διέκοψε οριστικά το ματς.

Ας αναρωτηθούν άπαντες ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί και τι προκαλεί το καθεστώς ατιμωρησίας και κάλυψης από τις αρμόδιες αρχές, που δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. Τι συμβαίνει όταν διάφοροι εκλεκτοί συνάδελφοι (δημοσιογράφοι), οι οποίοι τυγχάνουν οπαδοί ή υπάλληλοι φοβούνται μην χάσουν κανένα πελάτη ή συνδρομητή.

Σαφώς και είναι κρίμα να υποβιβάζεται ένας ιστορικός σύλλογος, αλλά αυτό συμβαίνει παντού ανά την Ευρώπη (βλέπε Γιουβέντους, Μίλαν, Μαρσέιγ, Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Αθλέτικο Μαδρίτης). Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η απίστευτη προπαγάνδα για την σωτηρία -μέσως παραμονής- της ΑΕΚ. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να ψάχνουμε που και πότε έγιναν σοβαρότερα επεισόδια και δεν τιμωρήθηκαν ή να βάζουμε στη ζυγαριά τα σκάνδαλα.

Και για να μην ξεχάσω. Ο κακός Τριτσώνης στον οποίο γίνεται προσπάθεια να φορτωθούν τα πάντα, ήταν αυτός που διέκοψε και το ματς Άρης-Αστέρας Τρίπολης πέρυσι για το μπουκάλι που χτύπησε την βοηθό του Κουρομπύλια”.

Σε άλλο κείμενο σε σελίδα οπαδών του Ατρόμητου με τίτλο “Νίκη για τη συσπείρωση για να μην ζήσουμε τα ίδια”, οι φίλοι της ομάδας ζητούν τη νίκη επί της ΑΕΚ ώστε να μην επαναληφθούν όσα ακολούθησαν του αγώνα με τον Άρη με τα “λαϊκά” δικαστήρια.

“Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ατρόμητου είναι απόλυτα συνειδητοποιημένο και γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει στον αγώνα με την ΑΕΚ για να μην ζήσει στιγμές ανάλογες με αυτές που βίωσε μετά το ματς με τον Άρη.

Τα λαϊκά δικαστήρια, τα πυρά του κόσμου, η “άρρωστη” ατμόσφαιρα και οι αλυσιδωτές εξελίξεις με την απομάκρυνση του Νίκου Αναστόπουλου και τις πρώτες εκκαθαρίσεις (Μάντζιος, Επστάιν) είναι σκηνικά τα οποία κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν.

“Για να μην περάσουμε στιγμές… Αρη, πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να φέρουμε πάλι πίσω την εσωστρέφεια, πάνω που βρίσκουμε αγωνιστικά τον εαυτό μας. Η νίκη θα μας επιτρέψει να συσπειρωθούμε πριν από τα πλέι οφ, όπου κρίνονται τα πάντα”, έλεγαν χαρακτηριστικά.

Αυτό που όλοι περιμένουν είναι να υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων και οι υποσχέσεις να εκπληρωθούν στο γήπεδο την Κυριακή”.

To Top