Κάσερες: «Η αγάπη μου στην πόλη του θεού…» (video)

Από τον Άρη έχει περάσει πολύς κόσμος. Πολλοί ποδοσφαιριστές. Κάθε καρυδιάς καρύδι που λένε… Κάποιοι έμειναν στη μνήμη του κόσμου και κάποιοι είχαν μηδενική προσφορά. O Μάριο Κάσερες είναι από αυτούς που και πρόσφεραν και δεν ξεχνιέται… Και το κυριότερο; Όπως ομολογεί στο PRESSARIS δεν ξεχνάει τον Άρη ποτέ!

Από τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Άρη κάποιοι έζησαν λαμπρές στιγμές και κάποιοι ήρθαν στα πέτρινα χρόνια. Αξία βέβαια, ίσως ηθική για τον κόσμο, έχει μάλλον αυτός που βοηθάει στα δύσκολα (όχι βέβαια πως αυτός που σε ανεβάζει και σε κάνει να δοξάζεσαι πάει πίσω). Και τέτοιοι πέρασαν ουκ ολίγοι.

Το δικό του λιθαράκι έβαλε και ο Μάριο Κάσερες, τη σεζόν 2005 – 2006, στην προσπάθεια να βοηθήσει τον Άρη να ανέβει ξανά από την Β’ Εθνική και να ξαναχτίσει μέσα από τα συντρίμμια του.

Ο 30χρονος Χιλιανός επιθετικός αγωνίστηκε για μία χρονιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πρόλαβε να χαραχτεί στη μνήμη του κόσμου. Να μπει στις καρδιές των οπαδών, από το μυαλό των οποίων δεν θα βγουν ποτέ δύο γκολ. Πρώτο, εκείνο στου Ζωγράφου κόντρα στον Ηλυσιακό, το οποίο έδωσε τη νίκη στους «κίτρινους» και δεύτερον και κυριότερο, ποιο; Μα το τρίτο γκολ, στη νίκη 3-1 κόντρα στην Κέρκυρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μία ακριβώς εβδομάδα μετά το αξέχαστο διπλό στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» κόντρα στο Χαϊδάρι, με 1-2, ο Άρης σφράγιζε την άμεση επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία  με ένα απίθανο γυριστό σουτ, μετά τη σέντρα του Νεμπεγλέρα, μπροστά στο πέταλο της Θύρας 3. Ήταν το ομορφότερο δυνατό φινάλε, σε μία χρονιά που κανείς δεν θα ήθελε να θυμάται.

caceresΤο PRESSARIS εντόπισε τον Μάριο Κάσερες στη Λα Φλορίντα της Χιλής, όπου αγωνίζεται για την τοπική Αουντάξ Ιταλιάνο. Ο πρώην επιθετικός του Άρη, αμέσως ενθουσιάστηκε και στην σύντομη επικοινωνία που είχαμε ήταν αποκαλυπτικός: «Ποτέ δεν ξεχνώ τον Άρη. Εκεί τους θεωρώ όλους αδέρφια μου. Πέρασα δυνατές στιγμές. Τα φιλιά μου λοιπόν στην πόλη του Θεού και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο»!

Μάλιστα, εντύπωση μας προκάλεσε και η κεντρική φωτογραφία του Μάριο στην προσωπική ιστοσελίδα του στο facebook, η οποία απεικονίζει τον ίδιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη φόρμα προπόνησης της ομάδας! Κι αυτό διότι ο Χιλιανός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες (Κόλο Κόλο, Σεντ Γκάλεν, ακόμα και ΠΑΣ Γιάννινα), όμως τελικά φαίνεται παρότι έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα στον Άρη, τον κράτησε στην καρδιά του. Εμείς απλά του ευχηθήκαμε αγωνιστική ανάκαμψη και να βρει την ευκαιρία να έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή, για να δει τον Άρη από κοντά.

Το εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Μάριο Κάσερες εναντίον της Κέρκυρας:
{youtube}CmGIG2jdGu4|480|360|1{/youtube}

Το γκολ του Χιλιανού φορ κόντρα στον Ηλυσιακό:

{youtube}dSBhG5C3WMM|480|360|1{/youtube}

To Top