Διαρκείας: Το παράδειγμα (προς μίμηση) της Μπιέλα

Μέσα στη βδομάδα η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι είχε πουλήσει σε διάστημα σχεδόν ένα μήνα μόλις 34 εισιτήρια διαρκείας. Την ίδια ώρα η… Μπιέλα στην Ιταλία ανακοίνωσε πως η διαφημιστική καμπάνια έκλεισε με 2.025 διαρκείας. Η Μπιέλα είναι η ομάδα του Λίνου Χρυσικόπουλου και παλεύει συνήθως για την παραμονή της…

biella fansΟ φίλαθλος της Μπιέλα πηγαίνει στο γήπεδο για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας του. Πηγαίνει στο γήπεδο όχι γιατί είναι σίγουρος ότι θα δει νίκη, ούτε ότι θα δει τον… Τζόρνταν με τον Πίπεν. Πηγαίνει στο γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Τα 2.025 εισιτήρια διαρκείας είναι σχετικά μικρός αριθμός σε σχέση με τις υπόλοιπες ιταλικές ομάδες, όπως η Σιένα, η Βίρτους Μπολόνια, η Καζέρτα, η Καντού, η Σκαβολίνι, που είναι σαφώς πιο… μπασκετικές και με υψηλότερους στόχους.

Στην Θεσσαλονίκη, ο Άρης ίσως ούτε καν στις χρονιές της Ευρωλίγκας να μην είχε αυτό το νούμερο των διαρκείας! Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτός είναι που καθορίζει την μοίρα της ομάδας και όχι ο κάθε πρόεδρος ή ο κάθε Δαμιανίδης (αν θεωρηθεί πως για μερίδα του κόσμου ο πρόεδρος της ΚΑΕ ευθύνεται για την πορεία της ομάδας).

Μια διοίκηση δεν θέλει να πουλήσει διαρκείας μόνο για να βάλει λεφτά στα ταμεία της και να πάρει έναν καλύτερο παίκτη. Θέλει το γήπεδο γεμάτο, γιατί αυτό βοηθάει και στην όποια προσπάθεια προσέλκυσης χορηγών κάνει. Στον Άρη, ένα παραπάνω… Το γεμάτο Παλέ είναι άλλη έδρα, είναι… άλλο γήπεδο από οποιοδήποτε γήπεδο στην Ευρώπη.
Πως να μπορέσει ο Άρης να κάνει την όποια υπέρβαση να φέρει π.χ. τον Τσαλδάρη ή κάποιον άλλον ποιοτικό παίκτη;

Το βασικότερο πρόβλημα στον Άρη είναι ότι υπάρχουν φίλαθλοι που λένε “εγώ δεν στηρίζω αυτή τη διοίκηση” και δεν βοηθάνε, αλλά κρίνουν πολύ πιο εύκολα από οποιονδήποτε άλλον αυτή τη διοίκηση και το ίδιο θα κάνουν και με τους επόμενους προέδρους, με τις επόμενες διοικήσεις.

Η Μπιέλα είναι μια μικρή πόλη του ιταλικού βορρά. Δεν είναι εκεί πλούσιοι, που το χρήμα ρέει από τα μπατζάκια τους. Διαβάσατε και την περασμένη βδομάδα από το blog του Μάριο Μπόνι πως και στην Ιταλία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν απέχουν πολύ από την Ελλάδα. Εκεί όμως υπάρχει στήριξη στην ομάδα και όχι στήριξη στις νίκες της ομάδας.

To Top