Κίνδυνος για «καμπάνα» στους Σίξερς από το ΝΒΑ λόγω… Χάρντεν!

Το ΝΒΑ ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι Σίξερς παραβίασαν στους κανονισμούς στις διαπραγματεύσεις με τον Τζέιμς Χάρντεν για το νέο του συμβόλαιο!

Συναγερμός στους Σίξερς με αφορμή τη νέα συμφωνία τους με τον Τζέιμς Χάρντεν!

Όπως ανακοινώθηκε, το ΝΒΑ ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει εάν η ομάδα της Φιλαδέλφεια παραβίασε τους κανονισμούς στις διαπραγματεύσεις με τον «Μούσια».

Συγκεκριμένα, υπάρχουν υποψίες ότι οι Σίξερς έκαναν το λεγόμενο «tampering», δηλαδή είχαν ήδη συμφωνήσει με τον Χάρντεν για νέο συμβόλαιο πριν την 1η Ιουλίου, που βάσει των κανονισμών τότε θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις των ομάδων με τους ελεύθερους.

Πριν από μερικές ημέρες, ο 32χρονος γκαρντ δεν επέλεξε να πάρει τα 47 εκατ. δολάρια την επόμενη σεζόν, αλλά υπέγραψε νέο συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, με ετήσιες αποδοχές 33 εκατ. δολάρια. Αυτό έγινε προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στο salary cap της ομάδας από τη Φιλαδέλφεια και εκείνη να μπορεί να υπογράψει τους Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνιουελ Χάουζ.

Εκείνο που κίνησε το ενδιαφέρον της λίγκας και ξεκίνησε την εν λόγω έρευνα είναι οι καλές σχέσεις του Ντάριλ Μόρι με τους τρεις παίκτες. Ο τζένεραλ μάνατζερ των Σίξερς είχε συνεργαστεί με τους Χάρντεν, Τάκερ και Χάουζ στους Ρόκετς. Έτσι, δημιουργήθηκαν υποψίες πως με τις καλές σχέσεις που έχουν οι τέσσερις τους, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είχε επιτευχθεί συμφωνία πριν τη σχετική προθεσμία για τους free agents, κάτι που φυσικά απαγορεύεται.

Από ‘κει και πέρα, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι υπήρξε παράβαση στους κανονισμούς, τότε οι ποινές θα πάνε ανάλογα τη… βαρύτητα. Οι Σίξερς μπορεί να τιμωρηθούν με ένα βαρύ πρόστιμο ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, να χάσουν το δικαίωμα να επιλέξουν παίκτη στα μελλοντικά ντραφτ ή ακόμη και να ακυρωθεί κάποιο από τα τωρινά συμβόλαια!

To Top