Καθάρισε στην παράταση και σήκωσε το Κύπελλο η Ρέιντζερς! (videos)

Κυπελλούχος Σκωτίας η Ρέιντζερς! Η ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ επικράτησε στην παράταση 2-0 επί της Χαρτς στο «Hampden Park» και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2009. Παράλληλα, επανήλθε στις επιτυχίες, μετά την ήττα της από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Europa League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και με πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Η Χαρτς απείλησε πρώτη στο 11′ με το σουτ του Σιμς, για να απαντήσουν οι τυπικά γηπεδούχοι με τις προσπάθειες των Κεντ και Ντιαλό, στο 27′ και στο 42′ αντίστοιχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο τερματοφύλακας της Χαρτς, Γκόρντον, ο οποίος σταμάτησε τα σουτ των Κεντ (59′), Μπασέι (75′) και Αριμπό (90’+1′). Η Ρέιντζερς ανέβαζε ρυθμούς όσο κυλούσαν τα λεπτά. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Ό, τι δεν κατάφερε η Ρέιντζερς σ’ όλην την κανονική διάρκεια, το πέτυχε εντός τριών λεπτών στην παράταση. Ο Ράιαν Τζακ στοπ 94′ έκανε το 1-0 με «οβίδα» εκτός περιοχής, με τον Σκοτ Ράιτ να διπλασιάζει τα τέρματα της με διαγώνιο σουτ στο 97′.

To Top