“Καθαρίζει” με νίκη και ξεκινάει την αντεπίθεση κόντρα στη Βέροια!

Ο αγώνας με την Βέροια αποκτάει τον τίτλο του «κομβικού» για τον φετινό Άρη των ειδικών συνθηκών. Από την αναμέτρηση με την ομάδα της Ημαθίας (7.30μ.μ.-Κλεάνθης Βικελίδης) οι κίτρινοι δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από τους τρείς βαθμούς και για τον λόγο αυτό το δίδυμο Πασιαλή, Μπουγιουκλή διαφοροποιεί τα πλάνα του σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια.

Η αναγκαιότητα της νίκης, όπως και η διάθεση να «καθαρίσει» ο Άρης το παιχνίδι στην έδρα του (μετράει ήδη απώλειες βαθμών με μικρομεσαίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα), ενισχύει τις σκέψεις των δυο προπονητών σχετικά με το βασικό σχήμα.

Παράλληλα, η απουσία του τιμωρημένου Ψυχογιού εκ των πραγμάτων αλλάζει σε ένα βαθμό τα πρόσωπα που θα πάρουν φανέλα βασικού από τους δυο προπονητές.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν στη διάρκεια της εβδομάδας και κυρίως στην προπόνηση του Σαββάτου, η διάταξη αλλάζει στο χώρο των τριών ανασταλτικών μέσων. Στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ο χώρος ευθύνης του «ελεύθερου» Κοέλιο ήταν μπροστά από τα στόπερ, με τον Πορτογάλο να κινείται στις «πλάτες» των Οικονομόπουλου, Παπαστεριανού.

Η διαφοροποίηση φέρνει τον Κοέλιο παρτενέρ του Παπαστεριανού και ακριβώς μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Σουνά. Ουσιαστικά φεύγει ο λίμπερο μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς και μεταφέρεται πίσω από τον Αγκάνθο και μπροστά από τα αμυντικά χαφ.

Με βάση τα παραπάνω, ο Οικονομόπουλος παίρνει θέση μπακ-χαφ στα δεξιά. Στην πτέρυγά του θα είναι ο Καζναφέρης με το Γιαννιώτα να καλύπτει της αριστερή πλευρά  και τον Μαργαρίτη οπισθοφύλακα.

Στο κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Παπαζαχαρίας δίπλα στον Πουλίδο. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βελλίδης.

 

To Top