Καθοριστική η συνέλευση της ΚΜΑ! Ο κόσμος αποφασίζει Football League ή εκκαθάριση στην Γ΄ εθνική, αλλά και ποια διοίκηση θέλει!

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης για την γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου, θέτει πέρα από το ήδη γνωστό ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και ένα άλλο ζήτημα με δυο όψεις σε πιο επίσημο πια τρόπο, πέρα από τον βομβαρδισμό δηλώσεων και συνεντεύξεων.

Βάσει της ανακοίνωσης στο Νο2 είναι η: “Ανανέωση θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου – εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου”, αλλά με μια ψύχραιμη ματιά, διαπιστώνει κανείς ότι όλα θα εξαρτηθούν από το Νο3, το οποίο αναφέρει: “Λήψη απόφασης για θέση της ΠΑΕ σε εκκαθάριση – καθορισμός τρόπου εκκαθάρισης”.

Το τρίτο θέμα ουσιαστικά θα προκρίνει και ποιος θα “τρέξει” την “επόμενη μέρα”, με το “μπαλάκι” να πέφτει και πάλι στον κόσμο με μια απόφαση που θα έχει προηγηθεί μερικές μέρες πριν, στην καθοριστική γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου της ΚΜΑ (η οποία πάντως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα).

Με πιο απλά λόγια:

1. Ο κόσμος μέσα από την γενική συνέλευση του μεγαλομετόχου της Κοινωνίας Μελών (λογικά) θα έχει κληθεί ήδη να αποφασίσει στις 25 Ιουνίου τι θα κάνει ο Άρης στη νέα περίοδο:

Α. Να αγωνιστεί στη Football League προκρίνοντας τις θέσεις της παρούσας διοίκησης (εκτός κι αν προκύψει κι άλλη πρόταση που να υποστηρίζει ότι ο σύλλογος θα είναι βιώσιμος στην κατηγορία αυτή, ή…

Β. Να προχωρήσει σε εκκαθάριση στη Γ’ εθνική κατηγορία, μια πρόταση που στηρίζει ο Γιώργος Γαλάνος σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι σε αυτό το σενάριο μέσα στο επόμενο διάστημα.

2. Θέμα απόφασης από τον κόσμο για συμμετοχή του Άρης στη Football League μέσω του άρθρου 106ια, πρακτικά δεν μπορεί να υφίσταται, παρά μόνο σε… θεωρητικό επίπεδο: για τον ουσιαστικό, αλλά και τυπικό λόγο ότι για να “τρέξει” το συγκεκριμένο άρθρο χρειάζεται “αξιόχρεος επενδυτής”, ο οποίος φυσικά δεν υπάρχει, κάτι που παραδέχθηκε και η διοίκηση στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

3. Από μόνη της μια απόφαση ή ένα άρθρο δεν δίνει λύση στο υπόθεση 106ια, αφού απαιτείται ο “αξιόχρεος επενδυτής”. Είναι σαν να λέμε ότι “ο κόσμος αποφάσισε να έρθει επενδυτής στον Άρη”, χωρίς αυτός να υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο. Πρώτα εμφανίζεται ο επενδυτής και μετά “λειτουργεί το άρθρο”.

Η γενική συνέλευση των μετόχων στις 30 Ιουνίου, στη συνέχεια ουσιαστικά θα επικυρώσει τις αποφάσεις του κόσμου που θα έχουν προηγηθεί, αφού θα έχουν επιλέξει τον “δρόμο” που θα ακολουθήσει ο Αρης και με ποια διοίκηση-ανθρώπους στο τιμόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης

To Top