ΜΠΑΣΚΕΤ

Και εγένετο “Χάλα Αλεξάντερ Νίκολιτς” στη μνήμη του “προφέσορα” (και) του Άρη! (photos)

Είναι ένας από τους πιο πολλούς μπασκετικούς ναούς της Ευρώπης και σ΄ αυτήν αναδείχτηκαν παίκτες και παίκτες, που έγραψαν ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Πρόκειται για την «Χάλα Πιονίρ», την ιστορική έδρα της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, εκεί όπου έχει αγωνιστεί ο μπασκετικός Αυτοκράτορας Άρης.

Η «Χάλα Πιονίρ», χωρητικότητας 8.150 θέσεων, που κατασκευάστηκε το 1973, αλλάζει πλέον όνομα και με απόφαση της κυβέρνησης μετονομάζεται σε «Χάλα Αλεξάντερ Νίκολιτς», προς τιμήν του «προφέσορα», που ήταν ο μέντορας όλων των κορυφαίων σύγχρονων Σέρβων προπονητών του μπάσκετ…

Ο “Ατσα” έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος στο παρελθόν και στον Άρη! Συγκεκριμένα την περίοδο 1992-93 με προπονητή τον Στιβ Γιατζόγλου.

Πριν από 16 χρόνια, στις 12 Μαρτίου του 2000, ο Αλεξάντερ Νίκολιτς αποχαιρέτησε τον μάταιο κόσμο στην ηλικία των 76, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Εκτός της αλλαγής ονόματος, στην ιστορική «Χάλα Πιονίρ» θα γίνουν έργα ανακαίνισης και θα αυξηθεί η χωρητικότητά της στις 10.000 θέσεις.

nikolits_atsa_02_130300-3-thumb-large

 

To Top