Και ο «Big Sofo» στο GalisBasketball 3on3

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης θα πάει στη Ρόδο για το GalisBasketball 3on3.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η ανακοίνωση:

Η λίστα με τους σπουδαίους καλεσμένους στο συναρπαστικό Galis Basketball 3on3 που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2019 εμπλουτίζεται με ακόμα ένα μεγάλο όνομα του μπάσκετ, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη!

Ο «Big Sofo», δευτεραθλητής κόσμου με την Εθνική το 2006, αποδέχθηκε με τιμή την πρόσκληση για το τουρνουά και μίλησε με θαυμασμό για το μεγαλείο του Νίκου Γκάλη.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που θα βρίσκομαι σε αυτό το event και εύχομαι να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί για αρκετά ακόμα χρόνια.

Είναι πολύ σημαντικό που γίνεται προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Πρόκειται για έναν από τους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, από αυτούς που έδειξαν σε παιδιά σαν και εμένα και πολλούς άλλους το δρόμο προς το άθλημα».

Λίγα λόγια για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη

O Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι Έλληνας μπασκετμπολίστας με σπουδαία καριέρα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1985 στο Τίκο του Καμερούν. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ηρακλής Καβάλας, ενώ η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε τη σεζόν 2000-2001 με τον Ηρακλή, σε μικρή ηλικία,μόλις 15 ετών.

Το 2003 επιλέχθηκε για το νούμερο 34 του ντραφτ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, χωρίς, όμως, τελικά να μετακομίσει στο πρωτάθλημα του NBA. Αντ’ αυτού ξενιτεύτηκε την περίοδο 2003-2004 στην ιταλική Καντού για ένα χρόνο.

Την επόμενη περίοδο επιστρέφει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άρη, ενώ από τη σεζόν 2005-2006 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, στον οποίο έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο «Baby Shaq» είχε σπουδαίες εμφανίσεις και με την Εθνική Ελλάδος. Αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα των εφήβων στο Ευρωμπάσκετ του 2002 και το Μουντομπάσκετ του 2003 όπου κατακτήθηκαν δύο χάλκινα μετάλλια. Ήταν μέλος της Εθνικής στη χρυσή πορεία του Μουντομπάσκετ το 2006 όπου η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, και η εκρηκτική απόδοσή του εναντίον της Εθνικής των ΗΠΑ ήταν αποφασιστικής σημασίας για την Ελληνική επιτυχία στον ημιτελικό. Το 2007 με την Εθνική Ελλάδος κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ στην Ισπανία και το 2008 την πέμπτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Το 2009, με εξαιρετικές εμφανίσεις, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στην Πολωνία. Με το εθνόσημο ο Σχορτσιανίτης αγωνίστηκε σε 54 παιχνίδια σκοράροντας 439 πόντους (μ.ο: 8.13).

Το 2010 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκα το 2011, όπου και έχασε από τον Παναθηναϊκό. Αυτή την χρονιά αναδείχτηκε και ο καλύτερος σέντερ της διοργάνωσης. Με τους Ισραηλινούς κατέκτησε δυο συνεχόμενα νταμπλ το 2011 και 2012.

Το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ. Το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στην παλιά του ομάδα, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά, το 2014.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου. Μετά το σύντομο πέρασμά του από την ομάδα του Βελιγραδίου επέστρεψε το Νοέμβρη του 2015 στο ελληνικό πρωτάθλημα με χρώματα του ΠΑΟΚ. Το Δεκέμβριο του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Απολλώνα Πάτρας, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος σταθμός της πλούσιας καριέρας του.

To Top