Και «σοβαρά τραυματίας» στο κατηγορητήριο του Ολυμπιακού!

Το… κερασάκι στην τούρτα της σίγουρης, όπως διαφαίνεται, τιμωρίας του Ολυμπιακού, με αφαίρεση τριών βαθμών, για τα επεισόδια των οπαδών του στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή μπαίνει από την έκθεση του παρατηρητή αγώνα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μπορεί η έκθεση της αστυνομίας να αναφέρει ότι δεν υπήρχε τραυματισμός οπαδού ή αστυνομικού, ωστόσο, στην έκθεση του παρατηρητή της ΕΠΟ, Αχιλλέα Γεωργακάκη, γίνεται λόγος για σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου στα επεισόδια που έγιναν στη Θύρα 3, σύμφωνα με τον γιατρό του αγώνα.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για παρουσία 500 φιλάθλων της φιλοξενούμενης ΠΑΕ «οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη Θύρα 3 σύμφωνα με το πρακτικό σύσκεψης». Καταρρίπτεται έτσι, το επιχείρημα ότι υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και άρα ο Ολυμπιακός δεν φέρει ευθύνη για τους οπαδούς που ήταν στο Στάδιο.

Σε ότι αφορά τον τραυματισμό του φιλάθλου, να σημειωθεί ότι δεν είναι «απαιτούμενο» για να επιβληθεί η αφαίρεση των τριών βαθμών. Η βιαιοπραγία είναι. Ούτε στην περίπτωση της τιμωρίας της ΑΕΚ υπήρχε τραυματισμός, το -3 όμως, επιβλήθηκε κανονικά και με το νόμο και δεν άλλαξε μάλιστα, ούτε στην Επιτροπή Εφέσεων.

Η έκθεση

«Πριν τον αγώνα: κανένα πρόβλημα.

Κατά τον αγώνα: Στο 52ο λεπτό του αγώνα στην κερκίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού μία ομάδα φιλάθλων επιτέθηκε σε ένα φίλαθλοι και άρχισαν να τον χτυπούν ομαδικά. Στο σημείο αυτό επενέβη η Αστυνομία να τον προστατέψει. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στην Αστυνομία η οποία για να τους απωθήσει έκανε έξω στον προαύλιο χώρο του Σταδίου χρήση τριών κροτίδων λάμψης και ενός δακρυγόνου:

Μετά τον αγώνα: Κανένα πρόβλημα.

Γενικές παρατηρήσεις: Στο 52ο λεπτό του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας οι οποίοι βρίσκονταν στη Θύρα 3 με αποτέλεσμα να επέμβει διμοιρία της Αστυνομίας η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή της αναμέτρησης επειδή η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Ο αγώνας διακόπηκε περίπου για 15 λεπτά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα με φώναξε ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος για να μου αναφέρει ότι υπήρξε σοβαρά τραυματίας ένας φίλαθλος του οποίοι προσέφερε πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο υπήρχε στο γήπεδο από την αρχή του αγώνα. Ο αγώνας μετά τη διακοπή συνεχίστηκε και τελείωσε κανονικά. Οι αποστολές των ομάδων και οι διαιτητές προσήλθαν και αποχώρησαν κανονικά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Καμία άλλη παρατήρηση» αναφέρει στην έκθεση του ο κ. Γεωργακάκης.

Η συμπληρωματική έκθεση

Μάλιστα, συνέταξε και συμπληρωματική έκθεση στην οποία επαναλαμβάνει ότι ο τραυματισμός, του «υποδείχθηκε» από τον γιατρό του αγώνα.

«Σχετικά με την από 2/11/2018 έκθεση παρατηρητή του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Παναχαϊκής – Ολυμπιακού, που σας έστειλα, θέλω να συμπληρώσω τα εξής: Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει διατελέσει μάλιστα, διαιτητής επί σειρά ετών, με προσέγγισε και μου ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να σημειώσω στην έκθεση μου γεγονός που ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι έγινε στους χώρους ευθύνης μου (δηλ. στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες κλπ), συγκεκριμένα ότι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός ενός φιλάθλου του οποίου μου είπε ότι προσέφερε πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Επειδή παρασύρθηκα από τα παραπάνω και συμπεριέλαβα τη δήλωση του γιατρού στην έκθεση μου χωρίς να γνωρίζω αν πράγματι συνέβη το εν λόγω περιστατικό και που, προβαίνω στην παρούσα διόρθωση και επιθυμώ να συναφθεί στην ανωτέρω έκθεση μου. Καμία άλλη παρατήρηση» σημειώνει.

Να σημειωθεί ότι όπως ισχύει και τους διαιτητές, έτσι και για τους παρατηρητές, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 9 του ΚΑΠ, οι συμπληρωματικές εκθέσεις… «δεν μπορούν να ανταποδείξουν τα γραφόμενα της αρχικής έκθεσης, παρά μόνο να διευκρινίσουν ή συμπληρώσουν αυτά. Στην περίπτωση που υπάρχουν αντικρουόμενες εκθέσεις από το ίδιο πρόσωπο ισχύουν τα γραφόμενα στην αρχική έκθεση». Στην προκειμένη περίπτωση, ο τραυματισμός έχει σημειωθεί στην πρώτη έκθεση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει δεκτή η συμπληρωματική.

Ο γιατρός επιβεβαίωσε τον τραυματισμό στην κάμερα

Ο γιατρός του αγώνα, Κωνσταντίνος, Δημητρόπουλος έχει επιβεβαιώσει τον τραυματισμό, με δηλώσεις του στην κάμερα του Cosmote TV, που κάλυπτε τον αγώνα.

«Υπάρχει ένας 35χρονος τραυματίας από Αθήνα, ένας κύριος, στο κεφάλι, έγινε συρραφή ζαλίζεται όμως, κάνει εμετούς ο άνθρωπος, έχει κάτι εκδορές στα χέρια. Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Μας τον έφεραν οι ΕΚΑΒίτες από την εξέδρα ότι κάτι συνέβη, τώρα τι συνέβη…» είχε πει, όπως ακούγεται και στο βίντεο.

Πηγή: sdna.gr

To Top