Και στα πέναλτι κερδίζει… η Μπάγερν (videos)

Το όνειρο να διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο «σπίτι» της θα γίνει πραγματικότητα για την Μπάγερν, που απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι (1-3) στον επαναληπτικό ημιτελικό του «Μπερναμπέου» και θα είναι παρούσα στον τελικό του Μονάχου στις 19 Μαΐου, κόντρα στην Τσέλσι!

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η Ρεάλ προηγήθηκε πολύ νωρίς με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, με εύστοχο πέναλτι στο 6′ και με πλασέ σαν… πέναλτι στο 17′, ωστόσο οι Βαυαροί ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες και σημαντικότερες ευκαιρίες, καθώς και τον έλεγχο του ρυθμού.

Ολόκληρη η μεσαία γραμμή των Μαδριλένων έδειχνε πολύ κουρασμένη από το ξεκίνημα, αφού οι ίδιοι παίκτες προέρχονταν από τις αναμετρήσεις σε «Αλιάντς Αρένα» και «Καμπ Νόου» μέσα σε μία εβδομάδα, στοιχείο πάνω στο οποίο «πάτησαν» οι φιλοξενούμενοι, εξουδετερώντας την ποιοτική υπεροχή των παικτών της Ρεάλ και το πλεονέκτημα της έδρας.

Στο 27′ η επιμονή της Μπάγερν απέδωσε καρπούς, αφού ο Ρόμπεν ευστόχησε κι εκείνος σε εκτέλεση πέναλτι, μειώνοντας σε 2-1 και ισοφαρίζοντας από πολύ νωρίς το σκορ του πρώτου αγώνα. Η ίδια, μάλιστα, ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο για να πετύχει το έξτρα γκολ που θα άλλαζε την ισορροπία, ειδικά στο υπόλοιπο διάστημα του α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η τακτική πέρασε σε πρώτο πλάνο και οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να περιμένουν την παράταση και εν συνεχεία τα πέναλτι, αφού ούτε τα 30 επιπλέον λεπτά επιφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Στη διαδικασία των πέναλτι, δεν νίκησαν οι πιο ψύχραιμοι ή οι πιο τυχεροί, όπως συνήθως λέγεται, αλλά οι πιο… Γερμανοί. Για τέταρτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της η Μπάγερν βρέθηκε σ’ αυτή τη διαδικασία, για τέταρτη φορά πανηγύρισε στο τέλος αυτής. Κάθε άλλο παρά τυχαίο…

Έτσι, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες θα είναι παρούσα και ξεκάθαρο φαβορί στον τελικό που θα γίνει στο γήπεδό της, το «Αλιάντς Αρένα», στις 19 Μαΐου, απέναντι στην αποδεκατισμένη Τσέλσι. Απόντες, όμως, θα είναι οι Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο και Μπαντστούμπερ, που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.

Η σειρά των πέναλτι:
Αλάμπα (Μπάγερν): 0-1
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ): αποκρούει ο Νόιερ
Γκόμες (Μπάγερν): 0-2
Κακά (Ρεάλ): αποκρούει ο Νόιερ
Κρόος (Μπάγερν): αποκρούει ο Κασίγιας
Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ): 1-2
Λαμ (Μπάγερν): αποκρούει ο Κασίγιας
Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ): άουτ
Σβάινσταϊγκερ (Μπάγερν): 1-3

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (74′ Κακά), Οζίλ (110′ Γκρανέρο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (105′ Ιγκουαΐν).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λάμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Ριμπερί (95′ Μίλερ), Ρόμπεν, Γκόμες.

Τα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης:
{youtube}qep65gfgKY4|640|360|1{/youtube}

Ολόκληρη η διαδικασία των πέναλτι:
{youtube}eUa2IgvIOng|640|360|1{/youtube}

To Top