Και το μπάχαλο συνεχίζεται! Προσφυγή δύο ομάδων της Α2 για Λαύριο…

Η πρωτοφανής απόφαση των ομάδων του ΕΣΑΚΕ να κρατήσουν με ψήφους 10-2 το Λαύριο στην Basket League, προκάλεσε μετά από αυτή της ΕΟΚ αντιδράσει και δύο ομάδων της Α2. 

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το… μπέρδεμα με τον νέο πρωτάθλημα της Basket League (αλλά και της Α2) συνεχίζεται, καθώς μπαίνουμε στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και ακόμα δεν γνωρίζουμε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. 

Όπως διέρρευσε χθες, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε από της προκηρύξεις της ΕΟΚ για το πρωτάθλημα της Α2, η ομοσπονδία έκρινε παράνομη την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να διατηρήσει με ψήφους 10-2 το Λαύριο στη μεγάλη κατηγορία, παρότι υποβιβάστηκε. Το θέμα αναμενόταν να ξεκαθαρίσει άμεσα, καθώς την Παρασκευή (19/7) λήγει η προθεσμία των ομάδων να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, όμως προέκυψε και ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα.

Δύο ομάδες της Α2, έχουν καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της διοργανώτριας αρχής με την οποία ζητούν τον υποβιβασμό του Λαυρίου επικυρωμένο, προφανώς διότι σκοπεύουν να προβιβαστούν εκείνες, λαμβάνοντας τη θέση του από την βαθμολογία.

Οι προσφυγές μπορεί να προκαλέσουν αλυσιδωτές εξελίξεις για το πρωτάθλημα, κάτι που σημαίνει πως το αυριανό έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ στο οποίο έχει κληθεί και η ΕΟΚ, αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Ασφαλώς, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζον, αλλά όχι το μοναδικό που θα πρέπει να λύσουν οι ομάδες με την διοργανώτρια αρχή, καθώς στον «αέρα» παραμένουν τα θέματα του κεντρικού χορηγού, αλλά και του τηλεοπτικού συμβολαίου, που απειλούν με οικονομική «ασφυξία» τις αδύναμες ΚΑΕ.

To Top