Και τρίτο νεκρό ανακοίνωσε ο Τσιόδρας, 31 νέα κρούσματα, 495 συνολικά

«H Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, που έδωσε την εικόνα της ημέρα συνοπτικά σε αριθμούς: τα νέα κρούσματα είναι 31, συνολικά έχουν φτάσει τα 495 και από αυτά, τα 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή.

Το πρωί, ένας 87χρονος, που νοσηλευόταν στην Κοζάνη, άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ περίπου στις 16:00 ακολούθησε νέα δυσάρεστη είδηση, καθώς πέθανε και ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, στην Αττική. Και ο τρίτος νεκρός, εξάλλου, είναι στην Αθήνα.

«Τα περισσότερα κρούσματα έρχονται από την Αθήνα», είπε ο Τσιότρας, που τόνισε πως 90 άτομα νοσηλεύονται, 20 είναι διασωληνωμένοι και 19 έχουν πάρει εξιτήριο. Είπε επίσης, πως υπάρχουν τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο καθώς και ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που προσβάλλονται βρίσκεται στα 72.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία.

«To κύριο μήνυμα παραμένει: μένουμε σπίτι. Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ. Βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα, να σώσουμε ζωές. Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

To Top