ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαριόγλου: “Το σαξόφωνο του Κούπερ, ο Αγκάνθο και το πλεονέκτημα του Άρη σε πλέι οφ-κύπελλο”

Ένας από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους που υπήρξε κομμάτι του ποδοσφαιρικού Άρη, ο Αντώνης Σαριόγλου μίλησε για το πως βιώνει ο ίδιος αλλά και..παλιοί γνώριμοι των «κιτρινόμαυρων» την κατάσταση με τον κορονοϊό, έδωσε τις δικές του συμβουλές ενώ εξήγησε γιατί πιστεύει πως αυτή η μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, θα βοηθήσει τον Άρη!

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Έχεις φίλους και συνεργάτες που τώρα είναι «διάσπαρτοι» σε όλο τον πλανήτη, τι λένε οι ίδιοι;

Μιλούσαμε με τον Μίστερ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ) πριν από τέσσερις μέρες, ήθελε να φύγει για Αργεντινή και δεν του το επέτρεψαν στην Ισπανία και να πάει Λατινική Αμερική. Ήθελε να φύγει με την γυναίκα καθώς εκεί τα κρούσματα δεν είναι και τόσα πολλά αλλά δεν τα κατάφερε. Η Αργεντινή αυτή την στιγμή το βιώνει κάπως πιο χαλαρά, δεν έχουν τόσα κρούσματα όσο στην Ευρώπη, δεν έχουν ξεπεράσει τα 100 βοηθάει και ο καιρός σε αυτό που είναι ακόμη καλοκαίρι.

Είναι καλοκαίρι στην Αργεντινή;

Ναι ακόμη έχουν καλοκαίρι, μιλούσα με τους πάντες εκεί, σε λίγο θα μπει το φθινόπωρο. Και απ’ότι μου έλεγε ο Φανταγούσι (βοηθός του Κούπερ) ξεκίνησαν την ανέγερση οκτώ νοσοκομείων για τον κορονοϊό έτσι ώστε όταν έρθει ο χειμώνας να τους βρει πιο προετοιμασμένους.

Η Αργεντινή που μάλιστα έχει περάσει και εκείνη μια μεγάλη οικονομική κρίση..

Ακριβώς και είναι ακόμη «βουλιαγμένη» στην κρίση, έχει ακόμη πολύ μεγάλα οικονομικά θέματα, δηλαδή σε σύγκριση με εμάς, είμαστε σε πολύ καλύτερα επίπεδα.

Υπάρχει η γνώση και φαίνεται πως είναι και πολύ γρήγορη η αντίδραση τους.

Έτσι ακριβώς και συζητώντας με τον Φανταγούσι σκεφτόμασταν τι νοσοκομεία θα είναι αυτά που μέσα σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμα αλλά μάλλον θα είναι κάτι αντίστοιχο με αυτά των Κινέζων που άνοιξαν περίπου εννιά νοσοκομεία για αυτόν τον λόγο. Το πιο σημαντικό είναι ο εξοπλισμός και αυτό αφορά και εμάς. Δηλαδή βλέποντας πως ο ελληνικός λαός έχει ήδη κάνει κάποιες θυσίες και ανταποκρίνεται σωστά σε αυτή την κρίση, θεωρώ πως μετά και με σύμμαχο το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που πιθανώς θα εμφανιστεί πάλι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ίσως να υπάρξει μέχρι τότε κάποια φαρμακευτική αγωγή αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχουμε θωρακιστεί περισσότερο.

Η Ισπανία έχει κλειστά σύνορα;

Ναι διότι η Ισπανία έχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα. Μιλώντας με τον Νταβίντ Αγκάνθο πριν δύο μέρες επειδή είχε γενέθλια ο πατέρας του και μου έλεγε πως δεν μπορούσε να τον δει. Η κατάσταση εκεί είναι αρκετά οριακή. Η γυναίκα επίσης του Ραούλ Μπράβο που ήθελε να πάει στην Ισπανία δεν μπορεί, δηλαδή είναι αλυσιδωτές όλες οι αντιδράσεις. Βέβαια με ανθρώπους στο Ουζμπεκιστάν που μιλάω είναι πιο χαλαρά τα πράγματα, δεν έχουν ακόμη ούτε πολλά κρούσματα.

Στην Αίγυπτο;

Εκεί βρισκόταν ο άμεσος συνεργάτης μας, ο διερμηνέας μας. Εκεί γενικώς η αντιμετώπιση της ζωής είναι διαφορετική, δηλαδή και χωρίς τον κορονοϊό η ζωή είναι αρκετά υποβαθμισμένη. Δεν έχουν κρούσματα αλλά και να είχαν, έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία απέναντι στα πράγματα σε σχέση με την Ευρώπη. Π.χ μιλούσα με τον Αμπρέου και μου είπε πως έχει κάνει ένα αυτοσχέδιο γυμναστήριο και γυμνάζεται με την οικογένεια του. Όπως λέει και ο ίδιος «Είμαι προπονητής και παίκτης!». Ο Αράνο επίσης που μιλήσαμε τα ξημερώματα μου έλεγε «Εγώ και με κορονοϊό, προτιμώ την Ελλάδα από την Αργεντινή».

Η αλήθεια είναι πως οι χώρες που έχουν αυτή την στιγμή υψηλότερη θερμοκρασία από εμάς, βιώνουν τελείως διαφορετικές καταστάσεις, προετοιμάζονται φυσικά γιατί ο χειμώνας έρχεται σε αυτούς. Πιστεύω ότι όπως και εμείς το αντιμετωπίσαμε πολύ καλύτερα επειδή είχαμε τον «γείτονα» μας έτσι και εκείνοι επειδή μαθαίνουν πλέον τι έχει γίνει στην Ευρώπη, ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα και τον κορονοϊό.

Άρα όντως παίζει σημαντικό ρόλο και το κλίμα..

Φαντάζομαι πως ναι. Έχουν βγει και επιστήμονες και έχουν πει πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, ακόμη δεν έχουν δει πως αντιδρά ο καινούργιος ιός αλλά απ’ότι δείχνει δεν είναι ανθεκτικός στην ζέστη. Αλλάζουν βέβαια και οι συνήθειες μας το καλοκαίρι, οι συναθροίσεις μας είναι σε ανοιχτούς χώρους κτλ, οπότε και αυτά θα παίξουν τον ρόλο τους. Εγώ που μιλάω με ανθρώπους από χώρες που έχουν ακόμη αρκετή ζέστη όπως με Αυστραλία, λένε πως δεν έχουν μεγάλο θέμα ακόμη, έχουν και διαφορετικά συστήματα υγείας που μπορούν να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις αλλιώς. Εκεί η ζωή τους συνεχίζεται κανονικά.

Ίσως να μας γίνει μάθημα όλο αυτό, ίσως να έχουμε αλλάξει κάποιες τοξικές συνήθειες που έχουμε, τσιγάρο, ποτό κτλ. Οι οργανισμοί που ζουν χωρίς αυτά ήδη το αντιμετωπίζουν διαφορετικά και αυτό φαίνεται. Ίσως μπορέσουμε να βάλουμε την άθληση σιγά σιγά στην ζωή μας. Ίσως βγούμε σοφότεροι από αυτή την δοκιμασία.

Ως γυμναστής δώσε μας και μερικές συμβουλές.

Ο καιρός είναι σύμμαχος και όσο προλαβαίνουμε, να παίρνουμε την βιταμίνη D, περίπατο, καλύτερα χαλαρό τζόγκινγκ και όχι περπάτημα, δεν το συνιστώ.

Και εγώ βέβαια επειδή η εργασία μου είναι στο εξωτερικό, βιώνω μια διαφορετική κατάσταση για να μην παρεξηγηθώ. Καταλαβαίνω ότι και το μυαλό του κόσμου δεν μπορεί να λειτουργήσει με την «διαύγεια» που λειτουργώ εγώ που έχω ακόμη μια καθημερινότητα διαφορετική. Η άθληση είναι παράλληλο με αυτό. Τα προβλήματα είναι πολλά. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Ένα πρόβλημα όσο μεγάλο και αν είναι αν το έχεις συνεχώς μέσα στο μυαλό σου διογκώνεται και φαίνεται μετά ανυπέρβλητο.

Μπορεί μια ποδοσφαιρική ομάδα με συγκεκριμένο πρόγραμμα να είναι σε ετοιμότητα;

Θα πρέπει να ξέρουμε αρχικά τι οδηγίες έχουν δοθεί στους ποδοσφαιριστές αλλά και αν τα ακολουθούν πιστά. Εγώ θυμάμαι όταν βγάζαμε τα ατομικά προγράμματα για τις ημέρες των διακοπών, σπάνια τα τηρούσαν κατά γράμμα. Είναι το τι κάνει ένας παίκτης ατομικά, πως θα γυρίσει πίσω. Σίγουρα θα κάνουν μετρήσεις για το που βρίσκεται η ομάδα, σε θέματα συνοχής θα τα βρουν γρήγορα τα πατήματα τους πόσο μάλλον ο Άρης που δουλεύει με μια μικρή «δεξαμενή» παικτών. Η ενσωμάτωση σε δεδομένα αγώνων θα είναι πιο εύκολη.

Χάνεται η προετοιμασία;

Όχι, η φυσική τους κατάσταση δεν χάνεται. Οι ποδοσφαιριστές πέρα από αυτό που λέω, πάντα κρατούν ένα πρόγραμμα και ας μην είναι αυτό το αυστηρό που δίνεται από την ομάδα, αλλά πάντα τηρούν, πάντα προσέχουν. Ίσως στον Άρη να είναι και καλό, μπορεί να βγάλει ένα..φρεσκάρισμα. Πιστεύω ότι αυτό θα επανέλθει με την μεγάλη διακοπή, θα βγει μεγαλύτερη «κάψα», πάθος και διάθεση.

Φαντάζεσαι να βγει στο μπαλκόνι ο Κούπερ με το σαξόφωνο του και να παίξει; (γέλια)

Θα βγει με το δικό μας, το έχει μόνιμα στην Μαγιόρκα. Θα του στείλω την ιδέα πάντως! Αν και εκεί φυσικά δεν είναι όπως στην Ιταλία. Τα νούμερα είναι εντελώς διαφορετικά, δυστυχώς η Ιταλία χτυπήθηκε πολύ σοβαρά. Ίσως το πήραν αρκετά αψήφιστα που ήταν οι «πρώτοι» και εμείς νομίζω φοβηθήκαμε τόσο πολύ γι’αυτό αντιδράσαμε. Ελπίζω όμως πως θα βγούμε σοφότεροι από αυτό!

To Top