Και τυπικά στην Ευρώπη ο Άρης, νίκη της ΑΕΚ στην Λεωφόρο (video)

Ο Άρης είναι και τυπικά στην Ευρώπη, καθώς η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 50ο λεπτό.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 58 βαθμούς, βρίσκεται στο -1 από τον Άρη, ο οποίος είναι και μαθηματικά στην Ευρώπη και στο Conference League, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού, ο οποίος έμεινε στους 52 και εκτός Ευρώπης. Μοιραίος για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ο Μακέντα που έχασε πέναλτι στο 95′ σημαδεύοντας το κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα, σε ένα παιχνίδι που είχε έξι λεπτά καθυστέρηση, αλλά ο διαιτητής Αρανόφσκι κράτησε 10!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αντάξιο της εικόνας των δύο μεγάλων της Αθήνας στα Play Off: με πολλά λάθη, κακή ανάπτυξη και έλλειψη οργανωμένων επιθέσεων. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε λίγο πιο σίγουρος από την Ένωση, αλλά ένα σουτ του Σανκαρέ και ένα αδύναμο ψαλιδάκι του Καμπετσή δεν λογίζονται ως ευκαιρίες.

Το παιχνίδι κυλούσε αμφίρροπο μέχρι το 50’. Ο Ανσαριφάρντ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σένκεφελντ ολιγώρησε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μάνταλος πετάχτηκε μπροστά του, έκλεψε και με πλασέ σκόραρε!

Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ και τον Μάνταλο για να διπλασιάσει τα τέρματα της αμέσως μετά, αφού οι γηπεδούχοι πάγωσαν από την εξέλιξη.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα για να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Μολό πέρασε άουτ και το πλασέ του Χατζηγιοβάνη το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιντώντας.

Η τελευταία ικμάδα του Παναθηναϊκού έφυγε στις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νεντελτσεάρου στον Μακέντα, με την βοήθεια του VAR, αλλά ο Ιταλός το εκτέλεσε στο δοκάρι και το 0-1 να μην αλλάζει…

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Μολό (80′ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Νιάς (79′ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71′ Νγκμπακοτό), Καμπετσής (58′ Καρλίτος), Μακέντα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (81′ Μπακάκης), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσεάρου).

To Top