Καλαϊτζϊδης: “Η ιστορία και ο κόσμος του Άρη προστάζουν τον πρωταθλητισμό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες”

Ο νέος τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε για διάφορά θέματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο πρωταθλητισμός είναι στο DNA του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Sentra 103,3:

Περί της δυσκολίας αποστολής στον Αρη: «Λόγω των διαμορφωμένων συνθήκων είναι δύσκολη. Ποια, όμως, δουλειά δεν είναι δύσκολη; Πρέπει να δούμε την δυναμική της ομάδας. Είναι μεγάλη δυναμική στον Αρη, να κρατήσουμε ό,τι πιο ωφέλιμο απ’ αυτόν τον οργανισμό και να αποβάλλουμε ότι δημιούργησε προβλήματα. Αν φωτίσουμε ένα πρόβλημα στην ολότητα του, θα δούμε πως υπάρχει προοπτική και ευκαιρία. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς και θα διακρίνεις αυτή την ευκαιρία. Επιτυχημένοι, άλλωστε, είναι αυτοί που στην κοινωνία μας εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες. Και καταλαβαίνετε πως δεν το προσδιορίζω στην περίπτωση του Αρη. Μιλάω γενικότερα. Με τα βιώματα που έχουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, έπρεπε να κλαίγαμε».

Για τον ρόλο του μάνατζερ τύπου Αγγλίας που θα ΄χει στην ομάδα: «Σ’ όλες τις ομάδες που δούλευα, δούλευα έτσι ή τέλος πάντων έτσι εξελισσόταν. Ξεκινάμε, λοιπόν, απ’ αυτή την αφετηρία και όχι όπως καταλήξει, έτσι θα είμαι υπεύθυνος και υπόλογος όλων όσων γίνονται στον αποδυτηριακό χώρο».

Αν ο Αρης θα παίξει του χρόνου στη Football League: «Ολες μας οι συζητήσεις αφορούσαν αυτό το θέμα. Κατά τη δική τους άποψη είναι έτσι. Με την ημιμάθεια των 57 χρόνων μου, εκτίμησα ότι είναι έτσι και γι’ αυτό προχωρήσαμε».

Για το ρόστερ, τους παίκτες που υπάρχουν και την αξιολόγηση τους: «Υπάρχουν αρκετά συμβόλαια. Είμαστε σε φάση αξιολόγησης του δυναμικού. Πρέπει η ικανότητα να συμπορεύεται με το οικονομικό. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Να εισπράττει πολλά ή λίγα με βάση τη σημερινή του αξία, τώρα τι θα γίνει στο μέλλον, όταν παίζει ο παίκτης, θα δείξει. Οι δυο πυλώνες μας είναι η ικανότητα και το κόστος. Ένα πράγμα πρέπει να προσέξουμε την οικονομική αξιοπιστια του Αρη. Και τα δικά μου χρήματα είναι μέσα στο όλο μπάτζετ της ομάδας. Τα κριτήρια είναι για όλους τα ίδια. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους».

Αν είναι ο ίδιος Αρειανός: «Τα παιδικά μου και τα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν στον Αρη. Ημουν φανατικός του Αρη, δεν έχανα προπόνηση και ματς. Από τα 19 και μετά άρχισε να φθίνει. Ημουν Αρης την περίοδο που ο Αρης ήταν ιδέα. Εχει τσαλακωθεί αυτό. Πρέπει, λοιπόν, να αναδειχθεί αυτό και να ισχυροποιηθεί, να ριζώσει και θα δημιουργήσει νέους φιλάθλους».

Για το αν ο Αρης κάνει πρωταθλητισμό: «Δεν του επιτρέπεται να κάνει κάτι άλλο πλην του πρωταθλητισμού στη Football League.Η ιστορία και οι φίλαθλοι του προστάζουν κάτι τέτοιο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο κόσμος όλων των ομαδων συσπειρώνεται ή απομακρυνεται αν η ομάδα του δίνει προοπτική. Ο Αρης τον έχει απογοητεύσει τον κόσμο. Αν, λοιπόν, εμείς του δείξουμε ικανότητα, γνώση και προοπτική, θα έρθει κόσμος».

Για τον αν η Football League γίνει σε δυο ομίλους: «Αυτό που γνωρίζω πως θα γίνουν δυο ομίλοι και θα ανεβαίνει ένας από κάθε όμιλο. Βέβαια, η ρευστότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαν αυτή στο χρηματιστήριο».

Για τον Ολαϊτάν που ξέρει από τη Βέροια και το σε ποια κατάσταση είναι ο παίκτης: «Ολες οι ενδείξεις λένε ότι είναι καλά. Εκανε την τελευταία εξέταση, θα πάρει το οριστικό ΟΚ και θα μπει σε κανονική φάση προπονήσεων».

Για την Εθνική: «Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από το αν προχωρήσει η Εθνική ή από την εικόνα που θα βλέπουμε, θέλω αυτό που βλέπω να με ευχαριστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Καλαϊτζίδης.

«Τα αποτελέσματα σε μεγάλες διοργανώσεις είναι πρόσκαιρα οφέλη, δεν μου αρέσει αυτή η αγωνιστική εικόνα της Εθνικής, σίγουρα είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο να παίρνει αποτελέσματα η Εθνική, όμως θα ήθελα αποτέλεσμα με καλό θέαμα», συμπλήρωσε και κατέληξε:

 «Μου θυμίζει αυτό που λένε συνάδελφοι μου για επαγγελματική νίκη. Τι μπορούσες καλύτερα και δεν το έκανες καλά; Το 2004 όταν πήραμε το ευρωπαϊκό, κάποιοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψη τους και το έκανα και εγώ. Τους είπα το εξής απλό. Οι ίδιοι άνθρωποι με την ίδια γνώση και τις ίδιες ικανότητες πως μπορούν να αλλάξουν κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν επανεξετασεις επίπεδο γνώσης, αντίληψης και ικανότητας, δεν γίνονται οι αλλαγές».
To Top