Καλημέρης: “Ελπίζουμε σε λύση για τα τηλεοπτικά”

Στο τραπέζι παραμένει η πρόταση της ΕΡΤ προς τον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1. Όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης και συντονιστής του προγράμματος της, Τζώνη Καλημέρης η ΕΡΤ θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη με την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση. 

Ο κ. Καλημέρης ξεκαθάρισε πάντως, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του μπάσκετ.  

Αναλυτικά όσα είπε για το καυτό θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων:

Για τις διαπραγματεύσεις ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ: «Καταθέσαμε την τελική μας πρόταση γραπτά την προηγούμενη Τετάρτη. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή χωρίς διευκρινίσεις και διαβάσαμε ότι ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή του πρωταθλήματος επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Η ΕΡΤ είναι πάντα κοντά στο μπάσκετ και το στηρίζει εδώ και χρόνια. Όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει άρδην με τα 75 εκατ. ευρώ που πήγαν στα φωτοβολταϊκά. Η ΕΡΤ έχει λίγα χρήματα για να δαπανήσει και ένα ποσό από αυτά τα πρόσφερε για τα δικαιώματα. Κατανοούμε ότι τα προβλήματα του χώρου του μπάσκετ είναι τεράστια και τα μηνύματα είναι δυσάρεστα. Όμως δεν μπορεί η ΕΡΤ να λύσει το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ. Δεν μπορεί να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό ρίχνοντας άλλους χώρους του πολιτισμού. Η πρόταση του ΕΣΑΚΕ ήταν υπέρβαση για όσα μπορούσαμε να κάνουμε, επειδή ξέρουμε ότι ο Έλληνας αγαπάει το μπάσκετ και θέλει να το βλέπει».

Για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων: «Ελπίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί κάποια εσωτερική λύση. Η πρόταση ισχύει όπως έχει κατατεθεί. Θα περιμένουμε λίγες μέρες. Υποθέτω ότι μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα έχει καταλήξει η υπόθεση. Έχουμε ΔΣ την Παρασκευή κι αν μέχρι τότε ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει αποφασίσει είτε έτσι είτε αλλιώς, θα αποφασίσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε».

To Top