ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Καλλιτζάκης: «Ξενερώσαμε με την αφαίρεση βαθμών, ο Άρης ανήκει στην μεγάλη κατηγορία, το έχουμε σαν… χαμένο το ματς»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναιγιάλειος Γιάννης Καλιτζάκης μίλησε με αφορμή την αφαίρεση βαθμών στην ομάδα του Αιγίου και τον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για την είδηση της αφαίρεσης βαθμών (-3) γιατί δεν καταβλήθηκε το παράβολο για την αδειοδότηση:

«Δικαιολογημένα ξενερώνουμε όλοι στην ομάδα, τα παιδιά, ο προπονητής. Κάναμε μια προσπάθεια εδώ και καιρό. Όταν ανέλαβε η διοίκηση η τωρινή, υπήρχαν μόνο οκτώ ποδοσφαιριστές. Έγινε μία προσπάθεια να μαζευτούν ποδοσφαιριστές για να σταθεί η ομάδα και να ολοκληρώσει τη σεζόν ως σοβαρός σύλλογος. Όλα τα παιδιά είναι νεαροί. Δεν έχουν εικόνες και εμπειρία. Έχουμε ουσιαστικά ομάδα δύο μηνών. Προσπαθούμε να δουλέψουμε στο γήπεδο, αλλά τώρα ήρθε αυτό. Περιμέναμε από τη διοίκηση να πληρώσει το παράβολο, είναι μικρό ποσό, δεν θέλω να πω ποιο, αλλά θα έπρεπε να πληρωθεί».

Για το αν μετά από αυτό έχει πέσει η ομάδα:

«Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Ξέραμε και ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτήν τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια. Τα παιδιά έχουν δώσει το 120% από αυτό που μπορούν. Διεκδικούν κάθε ματς. Δεν έχουμε άγχος και πίεση. Προσπαθούμε να λειτουργούμε ως ομάδα και ως σύλλογος, αλλά ακόμη και τώρα δεν μπορώ να πω ότι έχει υποβιβαστεί. Εμείς οφείλουμε να δουλέψουμε στο γήπεδο και να παίζουμε μπάλα».

Για το πώς αντιμετωπίζουν τον αγώνα με τον Άρη:

«Τι να συζητάμε; Ο Άρης είναι ένα μεγάλο σωματείο. Μεγάλη ομάδα που δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά πραγματικότητα, πρέπει να παίζει στην Σούπερ λίγκα. Αν και βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία δεν μειώνεται το μεγαλείο του. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Παίζουμε και ό,τι βγει. Είναι ένα ματς που το θεωρούμε χαμένο πριν ξεκινήσει. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ προσοχή: δεν λέω ότι θα έρθουμε να χάσουμε. Θα παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος και μακάρι, όμως, να μας βγει ο αγώνας και να πάρουμε κάτι θετικό. Ποτέ δεν ξέρεις. Με την Παναχαϊκή είχαμε άγχος και λόγω έδρας και τοπικού ενδιαφέροντος και φάνηκε στο γήπεδο. Με τον Άρη θα παίξει η ομάδα χωρίς αυτήν την πίεση, γνωρίζοντας ποιος είναι ο αντίπαλος. Εμείς παίζουμε όλα τα ματς για την αξιοπρέπεια μας».

Για το αν βρίσκεται δίκαια ο Άρης στον δρόμο της ανόδου:

«Ο Άρης έχει ήδη ανέβει, όπως και ο ΟΦΗ. Ήταν ξεκάθαρα οι δυο ομάδες που ξεχώρισαν. Ο Άρης από την αρχή είχε πιο σταθερή πορεία, ο ΟΦΗ πέρασε από δύσκολες στιγμές και βρίσκεται δίκαια μαζί με τον Άρη στην μεγάλη κατηγορία».

Για το αν λείπει ο Άρης από την Σούπερ λίγκα:

«Σίγουρα και ο Άρης και ο ΟΦΗ. Είδαμε τόσα ματς να γεμίζει το Χαριλάου με κόσμο του Άρη, όταν στην Σούπερ λίγκα είχαμε παιχνίδια με 300-400 εισιτήρια. Αυτό τα λέει όλα. Πρέπει να γίνουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Σούπερ λίγκα και στη Football League. Ισχύει εδώ το κάθε πέρσι και καλύτερα. Θεωρώ ότι υπάρχει απαξίωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Για να βγάλει υγεία μία ομάδα πρέπει να χτίσει κάτι με δικά της παιδιά. Θέλει στόχο και οργάνωση για να πετύχει κάτι. Αν δούμε την ιστορία οι ομάδες πέτυχαν όταν έπαιζαν με δικά τους παιδιά».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός κι αν πρέπει να υποβιβαστεί:

«Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, αλλά ήταν και είναι από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη. Τώρα περνά μία περιπέτεια που όλοι ελπίζουμε και θέλουμε να τη ξεπεράσει. Υπάρχουν δίπλα του, κοντά άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν έστω και τώρα. Δυστυχώς μετά την αποχώρηση Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός περνάει μεγάλη κρίση».

Για τις διαφορές του ποδοσφαίρου τότε και τώρα και το ποιο παιχνίδι με τον Άρη θυμάται είπε:

«Σίγουρα άλλα χρόνια. Πολλοί ξένοι παίκτες ήρθαν στην Ελλάδα, ανεξέλεγκτα. Από τότε που τελείωσα το ποδόσφαιρο βρίσκομαι σε μία άλλη θέση από αυτή του ποδοσφαιριστή, θυμάμαι ότι πέρασα υγιή ποδοσφαιρικά χρόνια. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τώρα σε σχέση με τα δικά μας χρόνια στο παρελθόν και θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά.

Κάποιο παιχνίδι κόντρα στον Άρη δεν θυμάμαι ιδιαίτερα, αλλά όλα τα ματς ειδικά πάνω στην Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολα και σκληρά. Δυνατές μάχες, σε ένα γήπεδο, όπου ο κόσμος το γέμιζε και δημιουργούσε μοναδική ατμόσφαιρα. Πάντα στο Χαριλάου ήταν δύσκολα, με εντάσεις, αλλά ήταν και όμορφα. Γι αυτό λέω ότι ο Άρης λείπε από την μεγάλη κατηγορία».

To Top