Προς διαζύγιο Παναθηναϊκός – Euroleague και στο βάθος… FIBA

Οριστική ρήξη προέκυψε στις σχέσεις του Παναθηναϊκού με την Euroleague. Όπως διαρρέεται από τους «πράσινους», πιθανότατα η τρέχουσα σεζόν είναι και η τελευταία του «τριφυλλιού» στη διοργάνωση!

Στα άκρα φτάνει η κόντρα του Παναθηναϊκού Superfoods με την Euroleague, αφού δεν βρέθηκε η… χρυσή τομή στο έκτακτο συμβούλιο στην Ισπανία. Οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης και συζήτησαν όλα τα θέματα που «καίνε», όμως τελικά δεν συμφώνησαν.

Έτσι, όπως διαρρέεται και από την «πράσινη» ΚΑΕ, η τρέχουσα σεζόν πιθανότατα θα είναι και η τελευταία των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης στη διοργάνωση, με το «τριφύλλι» πλέον να… βλέπει τις διοργανώσεις της FIBA.

Μάλιστα, για να οδηγηθούμε στη σχετική ρήξη προηγήθηκε η άρνηση των υπόλοιπων ομάδων στα αιτήματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Για την ακρίβεια, οι ομάδες κάλεσαν τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Euroleague και η θέση της «πράσινης» πλευράς είναι πλέον κάθετη, καθώς στο «τριφύλλι» θεωρούν πως δεν μπορούν να κάθονται άλλο στο ίδιο τραπέζι με αυτές τις ομάδες.

Να σημειώσουμε πως λίγο μετά το τέλος του έκτακτου συμβουλίου ο Γιαννακόπουλος ανέβασε δύο φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Στην μία έγραφε: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί όπου το μπάσκετ θα έπρεπε πάντα να είναι… Οριστικό» και η άλλη: «Ρε θα σας τελειώσουμε… Με τον Παναθηναϊκό δεν παίζει κανείς».

Η θέση της Euroleague

Το κομμάτι της ανακοίνωσης της Euroleague που αναφέρεται στις εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό:

«Το Συμβούλιο επίσης εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου και του ντοσιέ που πρόσφατα μοίρασε σε πολλά ΜΜΕ ανά την Ευρώπη.

Όλες οι ομάδες, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ομόφωνα και δυνατά συμφώνησαν ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στην Euroleague, την διοργάνωση που ανήκει στην ECA, όπως και από τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, ζητώντας του να σταματήσει αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις άμεσα.

Οι ομάδες χωρίς αμφισβήτηση υπενθύμισαν στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του για τις ισχύουσες εσωτερικές διαδικασίες, που πρέπει να ακολουθούνται για να εκφράζονται τυχόν αποκλίσεις ή ερωτήματα, όπως έχουν επανειλημμένα οριστεί και εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού.

Όλες οι ομάδες, επίσης, εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως έναν ιστορικό οργανισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αθλητισμό και ως ένα εκ των μετόχων της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους άλλους μετόχους που ήταν παρόντες να οδηγήσουν τον CEO της Euroleague στην απόφαση να αναιρέσει την ποινή απαγόρευσης στα γήπεδα που είναι σε ισχύ. Οι ομάδες ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα και κατόπιν ο κ. Γιαννακόπουλος δυστυχώς αποχώρησε από το μίτινγκ, πριν την ολοκλήρωσή του».

Πηγή: sdna.gr

To Top