ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλσάδο: «Γράψαμε ιστορία με τον Άρη κόντρα στην Ατλέτικο, ο Κόκε ξέρει πως έκανε λάθος»

Ο πρώην ποδοσφαιρικός διευθυντής του Άρη, Αντόνιο Καλσάδο μίλησε για τα ιστορικά ματς με την Ατλέτικο, τους Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Κόκε, αλλά και το δέσιμο του με τους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr:

Τι θυμάστε περισσότερο από την θητεία σας στον Άρη;

«Θυμάμαι τα πάντα από την θητεία μου στον Άρη. Αλήθεια σου λέω ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο την εποχή που βρισκόμουν στο Άρη. Είναι ο σύλλογος που σημάδεψε την καρδιά μου. Μου λείπει πάρα πολύ ο Άρης και η Θεσσαλονίκη».

Από τις μεταγραφές που κάνατε στον Άρη ποιες ξεχωρίζετε;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές που φέραμε στον σύλλογο ήταν φανταστικοί. Ρονάλντο Γκιάρο, Λόκο Αμπρέου, Έντι Τζόνσον, Κάρλος Ρουίς, Χουάν Κάρλος Τόχα, Ντανίλο Περέιρα για να αναφέρω κάποιους. Έχω υπέροχες αναμνήσεις απ’ όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

Περιμένατε πως ο Άρης θα νικούσε δύο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης στους ομίλους του Europa League;

«Θυμάμαι πως το πρωί της ημέρας που διεξήχθη το ματς με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη έδωσα συνέντευξη σε κάποιο ισπανικό μέσο λέγοντας πως βρισκόμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Και το κάναμε. Γράψαμε ιστορία με τον Άρη».

Μεταξύ άλλων φέρατε στον πάγκο του Άρη, τους Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Μαζίνιο και Κίκε Ερνάντεθ…

«Θα πρέπει να τονίσω πως οι μεγαλύτερες επιτυχίες μας ήταν με τον Έκτορ Κούπερ. Καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικού του Κυπέλλου, ενώ με τις νίκες στα πλέι-οφ κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ εξασφαλίσαμε την τέταρτη θέση. Επίσης μαζί του νικήσαμε δύο φορές την Ατλέτικο που ήταν η κάτοχος του τίτλου. 

Σπουδαίος κόουτς, άνθρωπος και επαγγελματίας. Θα ήθελα ωστόσο να εκφράσω την εκτίμηση μου και στους Κίκε Ερνάντεθ και Μαζίνιο που δούλεψαν στον Άρη».

Έχετε καθόλου επαφή με τον Κόκε όσο βρίσκεται στη φυλακή;

«Μίλησα μια φορά με τον Κόκε στο διάστημα που βρίσκεται στη φυλακή. Ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που δεν χάνει την αισιοδοξία του. 

Ξέρει πως έκανε ένα λάθος. Είμαι βέβαιος πως όταν αποφυλακιστεί θα ακολουθήσει την σωστή κατεύθυνση στη ζωή του. Είναι υπέροχος άνθρωπος, απλά έκανε ένα λάθος στη ζωή του».

Ο Άρης πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν. Παρακολουθείτε καθόλου τα νέα του;

«Πάντα ήμουν με τον Άρη και πάντα θα τον παρακολουθώ. Ελπίζω να κάνω μια μέρα όλους τους οπαδούς της Super 3 περήφανους παίζοντας στο Europa League και γιατί όχι και στο Champions League. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέλος αυτή της υπέροχης ομάδας σε μια τόσο όμορφη πόλη με ωραίους ανθρώπους».

Είναι στα πλάνα σας να επιστρέψετε κάποια στιγμή στον Άρη ή σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

«Εργάζομαι από τον Ιανουάριο του 2016 στη Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέχοντας αναλάβει το πόστο του international technical assistant στον σύλλογο. Θα ήθελα να επιστρέψω μια μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω ένα καλό προαίσθημα πως αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή».

 

To Top