«Καλύτερη μεταγραφή η αδειοδότηση – Παραιτήθηκα, αλλά έμεινα να πολεμήσω»

Για όλους και για όλα μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη ο Αντώνης Ζαμπέτας. Ο διευθύνων σύμβουλος της κίτρινης ΠΑΕ τόνισε ότι «η καλύτερη μεταγραφή του Άρη είναι η αδειοδότηση», παραδέχθηκε ότι προς το παρόν υπάρχουν προβλήματα με τη φορολογική ενημερότητα των κίτρινων, αποκάλυψε ότι ο ίδιος παραιτήθηκε μετά την αποχώρηση του Πρόμπιερζ, αλλά έμεινε για να πολεμήσει μέχρι το τέλος, ότι υπάρχουν επιταγές 650.000 ευρώ στα χέρια του συλλόγου από την υπόθεση Κόκε, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να συμπαρασταθεί ο κόσμος στην ομάδα. Παράλληλα, μίλησε και για το θέμα της προσφυγής του Τσέζαρεκ, αλλά και για την υπόθεση Αγτζίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αντώνης Ζαμπέτας στη συνέντευξή του:

Όσον αφορά το αγωνιστικό: «Μαθηματικά δεν έχει χαθεί τίποτα, άσχετα αν για κάποιους αυτό φαίνεται ουτοπικό. Η εικόνα της ομάδας δεν είναι η αναμενόμενη και δεν την περιμέναμε, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Από την ημέρα που έγινα Αρειανός και αυτό έγινε στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν, ήταν η πρώτη φορά που ήρθα στο γήπεδο. Οι πιο παλιοί, εγώ δεν ήμουν τότε. Από τον τελικό του 70’ ο Άρης αδικείται. Οι παράγοντες προσπαθούν για το καλό και ορθά δεν έχουν μπει στα υποτιθέμενα άρματα. Ανέκαθεν ο Άρης πήγαινε με το σπαθί στο χέρι. Τέτοιο κρατάει και ο Θεός του Πολέμου. Έχουν γίνει προσπάθειες από παλαιότερες διοικήσεις και αυτήν του 2006 όπου συμμετείχα. Παλέψαμε κάναμε επιθέσεις, στον κύριο Ορφανό, βγάλαμε πανό, παλέψαμε, όμως να είναι καλά ο κ. Βελώνης και μας ανέβασε και επιστρέψαμε , διότι τώρα δε θα μιλούσαμε για Άρη. Δε θα το ‘άντεχε ο Σύλλογος, το να μείνουμε δεύτερη φορά στη Β΄’ Εθνική. Αποδείχτηκε εμπράκτως ότι ο τρόπος της επίθεσης δεν επέφερε καρπούς. Ο πιο ήρεμος τρόπος είναι ίσως πιο αποτελεσματικός. Δεν κοιμόμαστε. 7 κόκκινες απαριθμεί η ομάδα μας στο φετινό πρωτάθλημα. Ποτέ ο Άρης δεν είχε το 50% – 50%. Δε ζητήσαμε ποτέ εύνοια. Δε ζητήσαμε να υποστούν άλλοι τη σφαγή που έχουμε υποστεί. Αν υπάρχει άλλος τρόπος να μας υποδειχτεί και να καταλήξουμε στις φυλακές, λυπούμαστε αλλά δε θέλουμε. Είδατε τι έγινε το καλοκαίρι. Δική μας απόφαση είναι να πολεμήσουμε όπως ξέρουμε και να παλέψουμε όπως πρέπει και όχι με άλλες μεθόδους».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ:  «Αφού δεν έχει μείνει τίποτα από τη συνέντευξη Τύπου που δώσαμε λίγες βδομάδες πριν. Είμαι λίγο εκνευρισμένος κι έχω ένταση σήμερα. Δεν ευσταθεί και είναι άδικο να λέμε ότι είμαστε εγκληματίες εις βάρος του Άρη. Υπάρχουν υποθέσεις από παλαιότερες διοικήσεις που βαραίνουν εμάς. Το Λάκωμα που δεν έχει τελεσιδικίσει ακόμη. Βαρεθήκαμε να πληρώνουμε τον Παντζιαρά, τον Κίκε Ερνάντεθ και τόσους άλλους. 7.650.000 είχαμε έλλειμμα. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε στην Κ17 ένα βοηθητικό γήπεδο το οποίο κάνει 800.000. Αναλάβαμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του Άρη, όμως δε σημαίνει ότι θα δεχόμαστε τα βέλη, για χρέη άλλων. Κάναμε λάθη κι εμείς. Φέραμε τον Αμπρέου και τον Γκρασιάν και τα διαρκείας εκτοξευτήκαν στα 11.400. Το Χειμώνα τους αφήσαμε ελεύθερους, διότι δεν έδωσαν αυτά που περιμέναμε. 140.000 κόστισε ο Αμπρέου. Με τον Κούπερ τα διαρκείας έπεσαν στα 7.400 και παρότι τον ανανεώσαμε, ο κόσμος δε στήριξε, παρά τα μεγάλα λόγια στο ραδιόφωνο. Έχουμε μιλήσει με υποψήφιους επενδυτές και έχουμε να επιδείξουμε τα μεγαλειώδη ευρωπαϊκά ματς και την παρουσία του κόσμου και στην Ευρώπη και στον τελικό».

Για τα συμβόλαια των παικτών: Η ΠΑΕ Άρης μην έχοντας την Ευρώπη τη φετινή χρονιά, το οποίο πάλι μπορούσαμε να το πετύχουμε, αλλά δεν κερδίσαμε το αίτημα να μην παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου και να παίξουμε εμείς. Ρίξαμε το μπάτζετ, ανεβάσαμε παίκτες και επιτρέψτε μου να έχω άποψη , λόγω του ότι ακολουθώ την Κ20 εδώ και δύο μήνες λόγω της ασθένειας του κ. Γιώρη. Δεν υπάρχουν ωστόσο οι υποδομές στην Ελλάδα, ώστε οι νεαροί να μπορούν να παίξουν. Από τους 37 παίκτες του ρόστερ οι 12 ήταν νεαροί ποδοσφαιριστές. Δεν μπορέσαμε να τους δανείσουμε. Ο Γιούριτσα Βράνιες κόστισε τίποτα. Μηδενικό συμβόλαιο υπέγραψε. Για μας δεν ήταν βάρος. 10.000 ευρώ για όλο το χρόνο θα έπαιρνε».

Για τις κατηγορίες που δέχθηκαν στη διοίκηση: «Παραδεχόμαστε ότι δεν ήρθαν τα κατάλληλα αποτελέσματα από την ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι. Δεν έγιναν με εγωισμό οι επιλογές. Έγινε σχεδιασμός ώστε να διεκδικήσουμε το Κύπελλο και να ξαναβγούμε στην Ευρώπη. Όλοι μας κατηγορούν ότι είμαστε άμπαλοι! Εντέλει να δίνουμε χαρτάκι ή όχι; Εμείς λέμε όχι και πιστεύουμε στα τεχνοκρατικά κριτήρια. Ο προπονητής έχει την καλύτερη κρίση και μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνο αυτός. Ο κ. Τσιώλης έκανε τις αποφάσεις; Και ξεκινήσαμε. Ο σέντερ φορ που δεν ήρθε, συμφωνώ ότι δεν έχουμε. Ο Λιντς ήθελε 500.000 προκαταβολικά ή με εγγύηση ελβετικής τράπεζας. Πήραμε τον Ιάκομπ και μάλιστα με ελάχιστα χρήματα, πολύ λιγότερα από αυτά που ζητούσε το καλοκαίρι».

Για την οικονομική κατάσταση: Από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί η τελική χορηγία από τον ΟΠΑΠ, τα διαρκείας είναι πολύ μειωμένα, τουλάχιστον κατά 4.000. Συνεπάγεται ότι και μετά προστύμματα που έρχονται κατά συρροή και με τα πιο λίγα λεφτά που θα πάρουμε από τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά, λείπει το ρευστό από την ΠΑΕ. Υπάρχει πρόβλημα και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες και υπάρχει εκνευρισμός και όλο αυτό διαχέεται μέσω ίντερνετ, facebook και άλλων διαφόρων τρόπων. Να συγκρατηθούμε μην γίνει η έκρηξη. Να βοηθήσουμε όλοι να συσπειρωθεί η ομάδα και όσοι δεν μπορούν, ας μη μας πολεμούν».

Αν υπάρξει περίσσευμα στα χρήματα έχουμε κατά νου, την περαιτέρω ενίσχυση και θα κινηθούμε. Στην Ελλάδα όμως ζούμε και να ξέρετε και ξέρετε μάλιστα πως είναι τα πράγματα. Φαίνεται πως είναι τα διαρκείας και τα εισιτήρια κάθε Κυριακή. Οι ιδιοκτήτες συνεισφέρουν σε μία εταιρία, όταν αυτή δεν πάει καλά. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή και το ξέρω, όμως να μην υπάρχει πόλεμος. Όχι και δεν καταφέραμε τίποτα και πέρυσι το αποδείξαμε με την πορεία μας στην Ευρώπη.

 

Για την αδειοδότηση τον ερχόμενο Μάρτιο, τόνισε: « Όλα τα χρόνια που είμαστε εδώ, ήμασταν η πρώτη ομάδα που πήραμε αδειδότηση. Ο κ. Κόντης, ο κ. Σαρρής και όλοι οι νομικοί κάνουν την προσπάθειά τους, αλλά θέλουμε βοήθεια και είναι ξεκάθαρο. Η ΧΟΡΗΓΊΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ θα είναι μειωμένη κατά 50%. Γίνονται επαφές με ανθρώπους στο εξωτερικό για χορηγίες, αλλά και για αγορά της ΠΑΕ και όλα θα τεθούν στη Γενική συνέλευση της Λέσχης. Δε θα γίνουμε θεατρίνοι με πρίγκιπες. Η καλύτερη μεταγραφή θα είναι η αδειδότηση».

Για τις προσφυγές τόνισε: « Ο  Γιάννης Αγτζίδης θα είναι σε μισή ώρα περίπου στα γραφεία ώστε να λύσει το συμβόλαιό του και η προσφυγή δεν έγινε με οικονομικά κριτήρια, αλλά αγωνιστικά, διότι ο κ. Μασάδο του ζήτησε να κάνει προπονήσεις με την Κ17. Κατάλαβε ότι είναι λάθος του να κάνει προσφυγή, όμως με αυτήν την κίνηση με εκνευρισμό που έκανε δεν μπορεί να έχει θέση στην ομάδα. Οι παίκτες προτρέχουν πολλές φορές. Είναι και θέμα προσωπικότητας. Ο Τσέζαρεκ δεν μπορούσε να περιμένει να πληρωθεί και βέβαια βλέποντας άπαντες να ξεσπούν πάνω τους για το αγωνιστικό, έκανε προσφυγή».

Για τον ίδιο και τη γλώσσα της αλήθειας:«Ήταν παιδικό μου όνειρο να μπω στη διοίκηση του Άρη, διότι έβλεπα να γίνονται πράγματα και δεν τα κατανοούσα».

Για το αν αληθεύει η φήμη πως ότι παραιτήθηκε τόνισε: «Με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, είμαστε άνθρωποι. Άκουσα διάφορα. Κατάρες και αναθεματισμούς. Δεν άντεξα, έσπασα και δήλωσα ότι θέλω να αποχωρήσω. Εν θερμώ πήρα αυτήν την απόφαση, αλλά με την παρεμβολή του υπόλοιπου συμβουλίου και νιώθοντας στρατιώτης του Συλλόγου έμεινα για να πολεμήσω. Κανείς δεν περισσεύει».

Όσον αφορά τον Σέρχιο Κόκε: «Ο Κόκε αποφάσισε πέρυσι λίγο πριν το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς, παρά τις παρεκκλίσεις να αποχωρήσει. Επειδή δεν υπήρχαν ανταλλάγματα για τον Άρη συμφωνήθηκε να πάρει ο Άρης μπόνους από αυτό που θα συμφωνούσε ο Σέρχιο με το Χιούστον. Για τον Άρη ο Κόκε συνέβαλε πολλά στη νέα εποχή του Άρη και υπήρξε από τα πιο σημαντικά και σπουδαία περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου. Ο ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι επειδή δεν αγωνίστηκε στο Χιούστον δεν οφείλει χρήματα. Λάθος. Ο ίδιος υπέγραψε επιταγές προσωπικές και τα χρήματα τα οφείλει στην ομάδα. Ο ίδιος νομίζει ότι δεν χρωστάει, αλλά είναι δικό του θέμα. Θέλησε να γυρίσει, όμως ούτε εγώ ούτε ο κ. Αθανασιάδης θα χαρίσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό στον Σέρχιο Κόκε και σε κανέναν. Υπάρχουν οι υπογραφές και τα χρήματα οφείλονται στον Άρη».

Η δύναμη του κόσμου: «Αποφασίσαμε μετά τον κ. Κοντομηνά, να πάρουμε την ομάδα στα δικά μας χέρια. Τα χρήματα που έχουμε πάρει από τη Λέσχη είναι πολλά για έναν χορηγό, δυστυχώς αυτά τα χρήματα είναι λίγα για έναν ιδιοκτήτη. Εμείς και μόνο εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες και κανένας άλλος. Έχουμε υπογράψει με κίνδυνο των περιουσιών μας. Αν δεν μας θέλουν ας καταθέσουν πρόταση μομφής στη Λέσχη να φύγουμε. Αλλιώς να βοηθήσουν όλοι».

Διαχείριση χρημάτων: «Ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος ώστε να διαχειριστούμε τα χρήματα; Δε βάλαμε γλάστρες στο γήπεδο και στα γραφεί μας. 6.000.000 δώσαμε στην εφορία. 4.000.000 πήραμε από την Ευρώπη μαζί με τα εισιτήρια. Δεν πήραμε ότι ο καθένας θέλει να πιστεύει. Συγνώμη για τον εκνευρισμό μας. Θα σκάσουμε. Δίχως φορολογική ενημερότητα δεν μπορούσαμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα».

«Σίγουρα το αγωνιστικό είχε ζημία, διότι κάναμε λάθη. Λάθη κάναμε γιατί δεν είχαμε χρήματα και βέβαια πολλοί βλέποντας το αγωνιστικό κρίνουν τα πάντα αρνητικά».

«Εμείς δεν αποκλείσαμε τη διαπραγμάτευση με τον Κόκε. Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν οφείλει χρήματα στην εφορία. Εγώ δεν υπογράφω, ούτε ο πρόεδρος να χαρίσουμε χρήματα, ώστε να έρθει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι ο διακαής πόθος των φιλάθλων, αλλά και δικός μας, διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει».

Για τη φορολογική ενημερότητα και τα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ: «Ο Άρης βρίσκεται στην ίδια θέση όσον αφορά τη δική του φορολογική ενημερότητα. Δώσαμε προτεραιότητα στην εφορία 1.700.000, όμως δεν ήταν εφικτό να δώσουμε όλα τα λεφτά και να καθαρίσουμε με την εφορία, τη στιγμή που όλο το σύστημα έχει καταρρεύσει. Τα χρήματα που λείπουν είναι πάρα πολλά. Δε θα είχαμε θέμα ούτε ενημερότητας, ούτε τίποτα και θα μιλούσαμε για μεταγραφές».

«Θέλουμε να υπάρξει μία τροπολογία στην κατανομή χρημάτων από το κράτος. Προσπαθούμε να κερδίσουμε αυτό που μας αναλογεί. Όπως το κράτος ζήτησε από την τρόικα επιμήκυνση, έτσι ζητάμε κι εμείς επιμήκυνση του χρέους. Κολλητός μας είναι η υπομονή. Όλοι όσοι μας ακούν όταν δεν έχουν πληρωθεί, γνωρίζουν ότι ο εκνευρισμός υπάρχει στο μέγιστο. Πληρώσαμε σήμερα παίκτες και έσοδα που θα έχουμε και τη νέα εβδομάδα και με δεδομένο ότι θα έχουμε ρύθμιση των χρεών, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις μας».

Για το θέμα Πρόμπιερζ: «Η επιλογή του Πρόμπιερζ εν έγινε τυχαία. Φτάσαμε σε επαφή με τον κ. Πρόμπιερζ, βλέποντας τη σχολή που τελείωσε σαν προπονητής στην Κολονία. Ο κ. Πρόμπιερζ ήταν δουλευταράς και περνούσε όλη μέρα στο Νέο Ρύσιο. Ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Κλοπ ο οποίος είναι φίλος του κ. Πρόμπιερζ και φτάσαμε στο σημείο να μιλήσουμε να μιλάμε για συνεργασία με την Μπρούσια Ντόρτμουντ. Βλέποντας και την πορεία του με την Γιαγκελόνια και την παρουσία τους εδώ, την οποία δεν ξεχνάμε, όπως και τη στατιστική με την Λοντζ στην οποία πήγε την έβδομη αγωνιστική κι έκανε μόνο νίκες. Κάποια πράγματα δεν τα διαχειρίστηκε καλά, έθεσε στο περιθώριο παίκτες οι οποίοι ήταν περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου και θα μπορούσαμε να έχουμε μία πιο καλή και ήρεμη διαχείριση παρά την αποχώρηση του. Ίσως στο μέλλον να ξανασμίξουν οι δρόμοι μας».

Για τα κριτήρια επιλογής παικτών και των ικανοτήτων των προπονητών:«Ήταν ξεκάθαρα όλα βάσει των κριτηρίων του προπονητή. Τι παίκτη θέλεις; Ποια χαρακτηριστικά; Το δίκτυο μας αναζητά και αναλύουμε τα χαρακτηριστικά του. Εκτός και αν πει ο προπονητής θέλω αυτόν συγκεκριμένα, π.χ. ο Καπετάνος είναι εισήγηση καθαρά του Τσιώλη. Το προπονητή τον κρίνουμε από την εμπειρία εμείς σαν διοίκηση και ανάλογα τον χαρακτήρα του.
Δεν υπάρχει μαγική συνταγή στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που πρέπει να ταιριάξει η χημεία, οι χαρακτήρες κτλ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είτε έχουν αποδώσει αλλού και όχι σε εμάς ή το αντίθετο. Παράδειγμα ο Νασούτι».

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον: «Δε θα δώσουμε ψεύτικες προσδοκίες και όνειρα στον κόσμο του Άρη. Όταν υπάρξει κάτι χειροπιαστό τότε θα δημοσιοποιηθεί το οτιδήποτε. Μετρούν αυτά που γίνονται».

Για το ΑΦΜ: «Μυθεύματα είναι όλα αυτά. Πρέπει ο κόσμος να ακούει τον επίσημο φορέα τη Λέσχη αλλά και τη διοίκηση».

Για το θέμα του γηπέδου: «Φάκελος επίσημα δεν υπάρχει και δεν υπήρχε. Ήταν σενάρια που εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι και πολιτικά προεκλογικά. Έχουν να λυθούν πολλά και γραφειοκρατικά. Όταν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να κάνουν γήπεδο είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε εμείς γήπεδο.
Όταν θα λυθούν τα γραφειοκρατικά και όταν χαρακτηριστεί η έκταση για να γίνει γήπεδο με εμπορικούς χώρους κτλ υπάρχει Ελβετική εταιρία. Η ΓΓΑ δεν ενεπλάκη ποτέ».

Για την περίπτωση του Νάτσο Γκαρσία: «Ο Νάτσο Γκαρσία είναι ποδοσφαιριστής του Άρη είναι περιουσιακό στοιχείο. Έγιναν  προσπάθειες να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Δυστυχώς η υγεία του δεν έχει επιτρέψει στους προπονητές να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον παίκτη.
Η άποψη του Πρόμπιερζ είναι πως είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά όταν έμπαινε ήταν επιρρεπής στους τραυματισμούς».

To Top