ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Καμιά απόφαση που να… στέλνει τον Άρη στη Φούτμπολ λιγκ, μόνη λύση το διαιτητικό”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της ανόδου των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής στη Φούτμπολ λιγκ και τις επαφές που είχε με τους ανθρώπους του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο “YellowRadio”

Για τις προσπάθειες των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής να ανέβουν στη Φούτμπολ λιγκ:«Όπως είχα υποστηρίξει στην εκπομπή σας προ μηνός, το διαιτητικό δικαστήριο θα ήταν η καλύτερη λύση. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο οι ομάδες δεν έχουν προσφύγει σε αυτό. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της Επιτροπής της Γ’ Εθνική τον κ. Τζανόπουλο, μου τόνισε ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει στα χέρια του κάποια απόφαση με την οποία να του επιτρέπεται να στείλει τις ομάδες, τον Άρη και τον Καραϊσκάκη, στη Β’ Εθνική.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος δε δεσμεύει κανέναν να ανεβάσει τους δευτεραθλητές. Και πιθανόν μπορεί να πει η ΕΠΟ ότι οι ομάδες δήλωσαν τη Γ’ Εθνική, οπότε μπορούν να μείνουν σε αυτήν την κατηγορία. Δεν υπάρχει στο κανονισμό τίποτα για μπαράζ, παρά μόνο η αναφορά στον ΚΑΠ ότι τα κενά καλύπτονται από ομάδες της κατώτερης κατηγορίας.

Επίσης η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής δεν αναφέρει πουθενά ότι οι ομάδες της Γ’ θα καλύψουν τα κενά της Β’. Γενικά έτσι όπως αναφέρεται ο κανονισμός και η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν δεσμεύουν κανέναν για άνοδο των ομάδων από τη Γ’ Εθνική. Υπάρχει πάντα ο φόβος να καλυφθούν τα κενά από τις ομάδες της Φούτμπολ λιγκ. Δεν πρέπει να επαναπαύονται οι ομάδες, μόνο στις δηλώσεις του κ. Γκιρτζίκη, αλλά πρέπει να παλέψουν για να βρουν το δίκιο τους. Και γιατί περιορίστηκε στις δηλώσεις ο κ. Γκιρτζίκης και να μην εισηγηθεί στο δ.σ. της ΕΠΟ ότι τα κενά θα καλυφθούν από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής».

Για τις επαφές που είχε με τους ανθρώπους του Άρη: «Εγώ είχα επικοινωνήσει εδώ και πολύ καιρό με τους ανθρώπους του Άρη και τους μετέφερα την πληροφορία που είχα. Ότι μόνο μέσω του διαιτητικού δικαστηρίου μπορούν οι ομάδες να βρουν το δίκιο τους. Γιατί μόνο αυτή η απόφαση είναι δεσμευτική. Μπορούν να περιμένουν την επικύρωση των βαθμολογιών όπως λένε, αλλά υπάρχει και η πίεση του χρόνου να μη γίνει η κλήρωση της Γ’ Εθνικής».

Για τις άμεσες εξελίξεις που περιμένει για το θέμα: «Το θέμα με τις ομάδες που δήλωσαν στη Γ’ Εθνική και περιμένουν να ανέβουν θα συζητηθεί αύριο (07/08) στο δ.σ. της ΕΠΟ. Ωστόσο όμως το δ.σ. της ΕΠΟ αποφασίζει με βάση τις εισηγήσεις των Επιτροπών. Οποιοδήποτε μέλος μπορεί να εκφράσει την άποψή του, αλλά εκ των πραγμάτων αρμόδιες είναι οι Επιτροπές. Εμένα με φοβίζει το γεγονός ότι οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη Β’ στη Γ’ έστειλαν επιστολή στην επιτροπή της Γ’ Εθνικής και αναφέρουν ότι θα δηλώσουν συμμετοχή όταν επικυρωθούν οι βαθμολογίες».

Για τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Γ’ Εθνικής: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ασχολήθηκαν σχεδόν μόνο με τις ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μέσω της ΕΠΣ Λάρισας και η επιτροπή αποφάσισε ότι αυτές πρέπει να αγωνίζονται σε γήπεδα της Λάρισας».

Για τη γνωριμία του με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Σας διαβεβαιώνω ότι ο Άρης είναι σε καλά χέρια. Έχω εμπιστοσύνη στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Τον γνωρίζω προσωπικά από τη θητεία του στην Αναγέννηση Άρτας. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Είναι εργατικός και κάνει μεγάλη προσπάθεια».

Για τον πόλεμο που δέχεται ο Άρης από τα κέντρα αποφάσεων: «Ακούω πολλούς να υποστηρίζουν ότι πολλοί κυνηγούν τον Άρη, άλλοι πιστεύουν ότι και οι υπόλοιπες ομάδες θα ανεβούν γιατί εμπλέκεται και ο Άρης. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω τι να πιστέψω».

To Top