ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χατζηιωάννου: “Γιατί περιμένουμε αναγκαστικά… Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τον Άρη”

Ο νομικός εκπρόσωπος του Άρη Βαγγέλης Χατζηιωάννου, μίλησε για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων σχετικά με την άνοδο του Άρη στη Φούτμπολ λιγκ, αλλά και το πότε η ομάδα θα μπορεί να προσφύγει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow radio:

Για το πότε θα προσφύγει ο Άρης στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Στο Διαιτητικό Δικαστήριο όπως και στα υπόλοιπα δικαστήρια για να προσφύγεις, πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη απόφαση την οποία θέλεις να προσβάλεις.

Σήμερα που μιλάμε (06/08) δεν υπάρχει καμία απόφαση που να μπορεί να προσβάλει ο Άρης ή οι υπόλοιπες δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής. Δεν είναι ακόμη ώριμη η απόφαση. Πρέπει πρώτα να επικυρωθούν οι βαθμολογίες της Σούπερ λιγκ και της Φούτμπολ λιγκ και να περιμένουμε την απόφαση που θα ληφθεί για τις θέσεις που χηρεύουν.

Μέχρι τώρα είναι γνωστές οι θέσεις του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου, όπως φαίνεται. Και αν κάποιος απορεί γιατί δείχνω επιφυλακτικός ξεκαθαρίζω ότι ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου δηλώνουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά στη Φούτμπολ λιγκ αυτή που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι οι ΠΑΕ των ομάδων.

Οι δηλώσεις έγιναν από τα ερασιτεχνικά σωματεία. Μπορεί υποθετικά η ΠΑΕ ΟΦΗ να δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Νομικά το θέμα θα τεκμηριωθεί την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε δικαίωμα προσφυγής στο τακτικό Διαιτητικό. Και επειδή όπως φαίνεται ο Εργοτέλης θα αγωνιστεί τελικά στη Φούτμπολ λιγκ, τότε θα οδηγηθούμε στη διαδικασία των μπαράζ. Τώρα πως θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ στα μέσα Αυγούστου είναι άλλο θέμα».

Για τη δήλωση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική: «Καλά έγινε και δηλώθηκε η συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, γιατί η ημερομηνία είναι αποκλειστική. Δηλαδή τι σημαίνει; Ότι όποια ομάδα δε δήλωσε στη Γ’ Εθνική θα αγωνιστεί αυτομάτως στην πρώτη τοπική κατηγορία. Δήλωσαν συμμετοχή ακόμη και οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη Φούτμπολ λιγκ. Γνωρίζω σίγουρα για την Ερμιονίδα γιατί μιλάω μαζί τους για μία άλλη απόφαση και μου το μετέφεραν και αυτό, όπως σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δηλώσει ο Αιγινιακός και ο Τύρναβος.

Και ο Άρης έκανε δήλωση συμμετοχής αναγκαστικά γιατί κινδύνευε κάθε δικαίωμά του. Αυτή η δήλωση συνοδεύεται με το γνωστό έγγραφο που έχει κυκλοφορήσει, στο οποίο εξηγούνται οι λόγοι που δηλώσαμε συμμετοχή. Χωρίς να παραιτούμαστε του δικαιώματος να αγωνιστούμε στη Φούτμπολ λιγκ».

Για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων όπως έχει διαμορφωθεί: «Η υπόθεση της Κέρκυρας συζητήθηκε τελικά σήμερα στις 2. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ Λεοντής, δήλωσε σε όλους τους διαδίκους ότι αύριο (07/08) θα βγει η απόφαση.

Είναι οξύμωρο και αντιφατικό το Πρωτάθλημα της Σούπερ λιγκ να ξεκινάει σε 15 μέρες και ακόμη να μην έχει επικυρωθεί η βαθμολογία του προηγούμενου. Και δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να αναβληθεί το Πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν ρήτρες από το συνδρομητικό κανάλι. Γι’ αυτόν το λόγο και πιέζουν οι προθεσμίες. Αύριο θα βγει η απόφαση για την Κέρκυρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ λιγκ, αμέσως μετά θα γίνει δ.σ. και στη Φούτμπολ λιγκ, όπου θα επικυρωθεί και εκεί η βαθμολογία.

Και αμέσως μετά θα προκύψει το θέμα με τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου. Ο κ. Καλογιάννης μας το έχει πει ξεκάθαρα ότι με την επικύρωση της βαθμολογίας στη Σούπερ λιγκ θα καλέσει τις ομάδες που υποβιβάζονται όπως και τις υπόλοιπες ομάδες της Φούτμπολ λιγκ εντός 48 ή 72 ωρών για να πουν που θα παίξουν.

Τότε θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση πως θα καλυφθούν τα κενά. Εάν ο μη γένοιτο τα κενά δεν καλυφθούν από τους δευτεραθλητές και θα θέλουν να κρατήσουν ομάδες οι οποίες πέφτουν, τότε εμείς σαν Άρης θα πάμε στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο».

To Top