“Καμιά ελπίδα για την ΑΕΚ στην έφεση”

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τις πιθανότητες που έχει η ΑΕΚ να δικαιωθεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και εξήγησε  τον μοναδικό, κατά τη γνώμη του τρόπο, να έχει τύχη η έφεση της αθηναϊκής ΠΑΕ.

Ο κ. Κούγιας μίλησε στο sportdog.gr. Αναλυτικά όσα είπε:

“Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος, η ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει καμία ελπίδα στη διαδικασία της έφεσης. Θα μπορούσε να έχει κάποια ελπίδα αν οι νομικοί της σύμβουλοι, με ευθύνη της διοίκησης, κατάφερναν να αποδείξουν σε επίπεδο ενδείξεων, ότι το κρίσιμο χρονικό διάστημα που ο Τριτσώνης πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά το ματς, μιλούσε με κάποια πρόσωπα στο τηλέφωνο. Αν τα πρόσωπα αυτά είναι μέλη της ΚΕΔ, υπάλληλοι της ΕΠΟ και σύμβουλοι της ΕΠΟ ή κάποιο άλλο πρόσωπο που δημιουργεί υποψίες ότι η απόφαση του Τριτσώνη δεν ήταν προσωπική απόφαση, αλλά κάποιοι του την επέβαλλαν.

Με αυτό ανατρέπονται τα πάντα. Αυτή, κατά την ταπεινή νομική μου γνώμη, είναι η μόνη ελπίδα της ΑΕΚ και ο μόνος τρόπος να ανατραπεί ό,τι έγραψε στο φύλλο αγώνος ο Τριτσώνης. Γιατί αυτά που προβλέπει ο ΚΑΠ λένε ότι αρμόδιος αποκλειστικά για να αποφασίσει, αφού προηγουμένως μιλήσει με τον παρατηρητή, την αστυνομία και τις διοικήσεις των ομάδων, είναι ο διαιτητής. Αλλά η αστυνομία είπε ότι μπορούσε με ασφάλεια να διεξαχθεί το υπόλοιπο του ματς, ο Πανθρακικός είχε δηλώσει να συνεχιστεί ο αγώνας και ο παρατηρητής δεν είχε αντίρρηση. Αλλά η γνώμη όλων αυτών ήταν συμβουλευτική, δεν μπορούσαν να του επιβάλλουν τίποτα. Αν αποδειχθεί όμως ότι αντί ο Τριτσώνης να απαντήσει μόνος του, αποφάσισε συνομιλώντας με ύποπτα πρόσωπα, τα πάντα ανατρέπονται.

Με μήνυση για εγκληματική οργάνωση, δίνουν τη δυνατότητα στον αρμόδιο εισαγγελέα με μία απλή διάταξη (ή στην ακόμα πιο σοβαρή περίπτωση με ένα βούλευμα) να άρει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Και αυτομάτως θα φανεί από το τηλέφωνο του Τριτσώνη με ποιους συνομίλησε και γιατί συνομίλησε. Και ποιος του ζήτησε να συνομιλήσει, αφού αυτό ρητώς απαγορεύεται, γιατί την απόφαση έπρεπε να την πάρει μόνος του”.

To Top