Καμπάνα 60.000.000 ευρώ σε Σίτι, Παρί!

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε ομάδα από καταβολής ποδοσφαίρου επιβλήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η UEFA τιμώρησε τις πρωταθλήτριες Αγγλίας και Γαλλίας, αντίστοιχα με πρόστιμο ύψους 60.000.000 ευρώ (!), καθώς παραβίασαν τους κανονισμούς του financial fair play!

Ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Μανσούρ, παραδέχτηκε ότι δαπάνησε 1 δισεκατομμύριο λίρες, παραβιάζοντας έτσι το financial fair play κι ο πέλεκυς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έπεσε βαρύς!

 Εκτός από την καμπάνα ολκής που έφαγαν κατακέφαλα οι ιδιοκτήτες των «πολιτών» και των Παριζιάνων τους απαγορεύτηκε να δηλώσουν 25 παίκτες στο Champions League και θα δηλώσουν μόλις 21 εκ των οποίων οι 8 θα πρέπει να είναι γηγενείς!

Παράλληλα, τους απαγορεύτηκε να κάνουν δαπανηρές μεταγραφές για τα δυο επόμενα χρόνια, ενώ δεν επιτρέπεται να ανεβάσουν τους μισθούς για το ίδιο διάστημα!

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στις δυο ομάδες θα επιστραφούν από 40.000.000 ευρώ αν δεν παραβιάσουν τα επόμενα χρόνια τους κανονισμούς του financial fair play.

Η UEFA ανακοίνωσε παράλληλα ότι επέβαλλε ποινές σε άλλους επτά συλλόγους. Πρόκειται για τις Ανζί, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρουμπίν Καζάν, Γαλατάσαραϊ, Μπούρσασπορ, Τράμπζονσπορ και Λέφσκι.

To Top