ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Κανείς δεν διασφαλίστηκε από το αποτέλεσμα…”

Ο γενικός γραμματέας της χθεσινής γενικής συνέλευσης και μέλος του Ερασιτέχνη, Τάσος Δεσύπρης, μίλησε για την επόμενη μέρα και τις κινήσεις που απαιτούνται από τον ΑΣ Άρης, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα και τη σύσταση της νέας ΠΑΕ.
Αναλυτικά ανέφερε στο “yellow radio 92.8”:
Οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν απ’ τη στιγμή που ο Άλεξ Κάλας πήρε τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος: “Για πολλούς λόγους είναι ανέφικτο να συσταθεί ΤΑΑ. Και όσον αφορά το τυπικό του θέματος και όσον αφορά το τυπικό του θέματος και όσον αφορά το χρόνο που τρέχει. Οπότε θα πάμε κατευθείαν σε δημιουργία της νέας ΠΑΕ Άρης”.
Πως διασφαλίζεται ο κ. Κάλας ότι θα μπορέσει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ: “Δεν θέλω να το προσωποποιήσω για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, αλλά δεν διασφαλίζεται κανείς. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει σε κανέναν ότι θα είναι ο αποκλειστικός μέτοχος ή ο πλειοψηφών μέτοχος ή απλώς συμμέτοχος στη νέα ΠΑΕ Άρης.
Είναι μία διαδικασία συγκεκριμένη η οποία το μόνο πράγμα που απαιτεί είναι η καταβολή χρημάτων. Όταν με το καλό και όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται πιστοποιηθεί ότι ο Άρης θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική, και συγχρόνως το δ.σ. του Ερασιτέχνη πιστοποιήσει ότι συντρέχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σύσταση ΠΑΕ, θα χρειαστεί να κάνουμε νέα γενική συνέλευση στην οποία θα πάρουμε τις εξής δύο αποφάσεις. Να καθορίσουμε σαν ιδρυτικό σωματείο το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και η δεύτερη απόφαση είναι ότι θα ορίσουμε μία πενταμελή επιτροπή από μέλη του συλλόγου, οι οποίοι θα αναλάβουν να τρέξουν όλη τη διαδικασία μέχρι συστάσεως της νέας εταιρείας. Ας πούμε ένα παράδειγμα για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί.
Ας πούμε ότι η γ.σ. όρισε μετοχικό κεφάλαιο 5.000.000 ευρώ. Το νούμερο είναι τυχαίο, αν και έχω εκφράσει την άποψή μου ότι το μετοχικό κεφάλαιο του Άρη πρέπει να είναι αντάξιο της ιστορίας του. Θα κληθούν εντός δέκα ημερών τα μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν στον ειδικό λογαριασμό που θα ανοίξει γι’ αυτό το σκοπό, για καταβολή χρημάτων για αγορά μετοχών. Ας πούμε συνεχίζοντας στο παράδειγμά μας, ότι κάποια μέλη του ΑΣ, περισσότερο για συναισθηματικούς λόγους, αγοράζουμε μετοχές συνολικού ύψους 50.000 ευρώ. Αφού παρέλθει ο χρόνος που δίνει ο νόμος στα μέλη του Ερασιτέχνη να συμμετέχουν, με μία νέα πρόσκληση στον οποιονδήποτε πλέον, καλούνται δηλαδή να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο ο οποιοσδήποτε ή οι οποιοιδήποτε, δηλαδή τα 4.950.000 στο παράδειγμά μας. Στο τέλος της ιστορίας θα αθροιστεί το ποσό που συγκεντρώθηκε και αναλογικά θα πάρει ο καθένας το ποσοστό των μετοχών αναλογικά με τα χρήματα που κατέβαλλε”.
Για την ουσία της χθεσινής γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη Άρη: “Θα πρέπει να αναζητήσετε την απάντηση απ’ το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Άρη, το οποίο προκήρυξε τη χθεσινή γενική συνέλευση. Όπως είπα και χθες από το βήμα του σώματος ψηφίζουμε για τις επόμενες 15 μέρες, ευχή όλων, τον έφορο του τμήματος. Και κανένας δεν έφερε αντίρρηση στα λεγόμενά μου, γιατί έτσι είναι”.
Για την παρουσία του στην ΚΑΕ Άρης: “Θα με συγχωρέσετε αλλά, η μη θεσμική μου ιδιότητα στην ΚΑΕ Άρης, παρά μόνο η αυτόβουλη και με την αποδοχή όλων παρουσία μου δεν μου επιτρέπει να κάνω κάποιο σχόλιο. Η συμμετοχή μου είναι βοηθητική σε ανθρώπους που εκτιμώ, άπαντες. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς και το δείχνουν και στην πράξη. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι όντως είμαι κοντά και βοηθώ ανθρώπους που εκτιμώ, οι οποίοι παράγουν έργο, αγαπάνε το σύλλογο, είναι έντιμοι και με την προσθήκη του κ. Λάσκαρη σε αυτό το τιμ μόνο καλά μπορούμε να περιμένουμε”.
To Top