Καντονά για Ρονάλντο: “Νομίζει ότι είναι ακόμα 25 χρονών, πρέπει να αποδεχθεί ότι δεν είναι”

Ο παλαίμαχος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, αναφερόμενος στον Κριστιάνο Ρονάλντο τόνισε πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει μεγαλώσει.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, μίλησε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την αποχώρησή του από το Ολντ Τράφορντ, δηλώνοντας πως το κύριο πρόβλημα είναι η αδυναμία του Πορτογάλου σταρ να αποδεχτεί πως έχει μεγαλώσει για το ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο 56χρονος υποστήριξε ότι ο CR7 θα μπορούσε να μείνει στη Γιουνάιτεντ, ώστε να βοηθήσει τους μικρότερους παίκτες, αντί να το βλέπει περισσότερο εγωιστικά και εγωκεντρικά.

“Επέστρεψε, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν ήταν η Γιουνάιτεντ όπως την άφησε όταν έφυγε και μερικές φορές δεν συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα άλλαξαν. Άρα ίσως να ήταν έκπληκτος που άλλαξαν πολλά πράγματα.

Νομίζω ότι υπάρχουν δύο είδη παικτών στο τέλος της καριέρας τους: αυτός που θέλει να παίζει κάθε παιχνίδι επειδή εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι 25 ετών και αυτοί που συνειδητοποιούν ότι δεν είναι 25 ετών και είναι εδώ για να βοηθήσουν τους νεαρούς παίκτες, ξέρουν ότι δεν θα παίζουν σε κάθε παιχνίδι, αλλά σε κάποια.

Το ζήτημα είναι να βοηθήσουν τους νεαρούς παίκτες. Όπως ο Ζλάταν Ιμπρχίμοβιτς το κάνει ακόμα στη Μίλαν, ο Ράιαν Γκιγκς ή ο Πάολο Μαλντίνι όταν ήταν στη Μίλαν. Νομίζω όμως ότι ο Ρονάλντο δεν το κατάλαβε – και ακόμα δεν το καταλαβαίνει. Δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι 25 ετών.

Απλώς είναι μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει ότι αντί να μην χαίρεται με το γεγονός ότι δεν παίζει σε μερικά παιχνίδια, θα έπρεπε να πει “εντάξει, δεν είμαι 25 ετών, δεν μπορώ να παίζω σε κάθε παιχνίδι, αλλά θα βοηθήσω τους μικρότερους παίκτες.

Δεν μπορώ να τρέξω τόσο γρήγορα όσο όταν ήμουν 30 χρονών, πρέπει να το δεχτώ. Πρέπει να δεχτώ ότι θα πεθάνω κάποια μέρα. Είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε, αλλά πρέπει. Και το τέλος μιας καριέρας είναι σαν να πεθαίνεις. Είναι ένας μικρός θάνατος. Πρέπει να ξεκινήσεις κάτι άλλο. Και πριν πεθάνεις, γερνάς και πρέπει να αποδεχτείς ότι γερνάς. Δεν μπορείς να κάνεις αυτά που κάνεις.

Μπορείς να τραγουδήσεις μέχρι τα 80 σου χρόνια, μπορείς να παίξεις μέχρι τα 80, αλλά οι ποδοσφαιριστές ή οι αθλητές ξέρουν ότι μετά τα 30, 33 γίνεται σωματικά πιο δύσκολο κάθε μέρα. Πρέπει να το αποδεχτείς αυτό, ή αποσύρεσαι ή λες ότι θα βοηθήσω τη νέα γενιά”, δήλωσε.

To Top