Καπόν: «Πρεσβευτής της Θεσσαλονίκης ο Γκάλης»

Ο Αντιδημάρχος Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης , Χασδάι Κοπάν, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως προς την αξιοποίηση εμβληματικών μορφών του αθλητισμού από τις Δημοτικές Αρχές υπογράμμισε πως ο Νίκος Γκάλης θα μπορούσε να είναι πρεσβευτής της Θεσσαλονίκης.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Ο κ. Καπόν φιλοξενήθηκε στον «ARENA 89,4». Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά, τόνισε: «Έχω διαπιστώσει στα δύο χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, δεν αξιοποιούνται άνθρωποι με προσφορά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, μέσω του αθλητισμού. Υπάρχουν πάρα πολλοί αθλητές, οι οποίοι έχουν προσφέρει στην πόλη μας και πρέπει να κοιτάξουμε να τα αξιοποιήσουμε, ώστε να φέρουμε όλο τον κόσμο δίπλα και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό”.

Για τον Νίκο Γκάλη αλλά και άλλους αθλητές που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις Δημοτικές Αρχές: « Για παράδειγμα, στις 7 Μαΐου θα τιμηθεί μετά από 20 χρόνια ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος ήταν ένας θρύλος για τον ελληνικό αθλητισμό, με παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ο Νίκος Γκάλης θα μπορούσε να ήταν πρεσβευτής της Θεσσαλονίκης, δίπλα και στο Δήμαρχο της πόλης. Είναι μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας. Και δεν είναι μόνο ο Γκάλης που μπορεί να αξιοποιηθεί. Η Πατουλίδου, ο Νικολαΐδης, ο Κούδας, που είναι; Αυτούς πρέπει να τους αξιοποιήσουμε. Εγώ το πρότεινα και θα κινήσουμε τις διαδικασίες μαζί με τους Αντιπροέδρους Αθλητισμού και Πολιτισμού ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η πρόταση».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Τα γήπεδα και του Άρη και του ΠΑΟΚ, τα οποία είναι μέσα στην πόλη, θα πρέπει να γίνουν χώροι ψυχαγωγίας ήπιας μορφής, με χώρους αναψυχής, χώρους άθλησης για παιδιά, με πολύ πράσινο. Ή μπορούν να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ που θα εξυπηρετούν τους δημότες μας. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα πρέπει να μεταφέρουν τα γήπεδα τους εκτός πόλης, ώστε να αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι, οι οποίοι θα προσφέρονται για χρήση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

To Top