«Κομβικό σημείο η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου»

Ο Αργύρης Αργυριάδης, μέλος της νομικής επιτροπής που συνέταξε την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 μίλησε τόσο για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, όσο και στο θέμα των οφειλών για το άρθρο 44.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

«Το κομβικό σημείο του business plan είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όποιος θέλει το καλό του Άρη οφείλει να ανοίξει την διαδικασία, τώρα» είπε μιλώντας στην εφημερίδα Metrosport για να συμπληρώσει:

«Όσοι φοβούνται την λύση του επενδυτή είναι ανασφαλείς. Ο Άρης είναι επιχείρηση. Και μία επιχείρηση θέλει και λεφτά για να κρατηθεί στη ζωή. Γιατί λοιπόν δεν προχωράει η διαδικασία; Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η απόφαση έχει ληφθεί από τον Μάρτιο στην συνέλευση των μετόχων».

Για τη διαδικασία τόνισε: «Όλα τα έγγραφα που χρειάζονται είναι στην ΠΑΕ. Το μόνο που μένει είναι να κατατεθεί το 1% του ποσού (δηλαδή από τα5 εκ. ευρώ που είναι η Αύξηση, τα 50.000 ευρώ). Αλλά και πάλι δεν είναι υποχρεωτικό, αφού εάν δεν κατατεθεί το ποσό αυτό πάλι ανοίγει η διαδικασία απλά με κάποιο πρόστιμο μετά, πολύ μικρό.

Η ουσία είναι μία. Ο Άρης πρέπει να εξυγιανθεί. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα συνεχίσει με τεχνητές αναπνοές, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει το μοιραίο. Φέτος το αποτρέψαμε. Για να εξυγιανθεί ο Άρης πρέπει να μπει στο 99. Είναι ένα μέσω εξυγίανσης που πρέπει να επιτευχθεί».
Σε ότι αφορά τις οφειλές για το άρθρο 44 είπε: «Το άρθρο 44 δεν περιλαμβάνεται στην αίτηση για το 99. Στο ποσοστό του Δημοσίου δεν περιλαμβάνεται το 44».

 

To Top