Καρέ πρόκρισης για τον Βόλο “πέρασε” με 4-0 από τον Ιωνικό (video)

Ο Βόλος διέλυσε τον Ιωνικό, επικρατώντας 4-0 στο Πανθεσσαλικό και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το τελικό σκορ αποτυπώνει και την εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να είναι φανερά ανώτεροι και να φτάνουν εύκολα στη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Ιωνικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος και είχε διπλή ευκαιρία στο 10΄ να ανοίξει το σκορ. Ο Μεντόσα βρήκε τον Ιωαννίδη εκείνος αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια με σουτ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Κότνικ κράτησε το 0-0.

Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές κι άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Τελικά, στο 19ο λεπτό ο Κούτσιας εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Περλέσι και την αδράνεια της άμυνας του Ιωνικού για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά.

Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως ο Περλέσι και η αστοχία, που έδειξαν οι παίκτες του Μπράτσου, κρατούσαν το σκορ στο 1-0.

Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν, με μία ακόμα ενέργεια του Φερνάντες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Κούτσια κι εκείνος από κοντά έκανε το 2-0 στο 42’.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως και το πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Κότνικ σταμάτησε ξανά τον Ιωαννίδη σε τετ α τετ. Στη συνέχεια ο Βόλος πήρε τα ηνία του αγώνα.

Στο 62ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0, έπειτα από τραγικό λάθος του Αντούνες, που αντί να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα, τροφοδότησε τον Μεταξά και εκείνος το εκμεταλλεύτηκε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά την έκταση του σκορ, οι παίκτες του Βόλου δεν σταμάτησαν και συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Τελικά κατάφεραν να φτάσουν και σε τέταρτο γκολ, με τον Οζέγκοβιτς να ολοκληρώνει ιδανικά μία ακόμα ομαδική προσπάθεια στο 79’.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο (61′ Λυμπεράκης), Ουές, Πίρινεν, Εσκοβάλ (77′ Οζέγκοβιτς), Τσοκάνης (46′ Μεταξάς), Ματίγια, Νοκέρτ, Ντέλετιτς (46′ B. Φερνάντες), Πάολο Φερνάντες (61′ Μεσκίδα), Κούτσιας.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Περλέσι, Πογοσιάν, Σερβιλάκης, Τσιριγώτης (46′ λ.τρ. Αντούνες), Μίλο, Τσίμπσαχ (46′ Φαντιγκά), Μασάς (59′ Χρ. Ιωαννίδης), Οφόσου, Σεμπά (46′ Λοβέρα), Μεντόσα, Ν. Ιωαννίδης.

Τo πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης φάσης

Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Βόλος – Ιωνικός 4-0 (19,42, Κούτσιας, 63′ Μεταξάς, 79′ Οζέγκοβιτς). 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

15:00 ΑΕΛ – Λεβαδειακός

15:00 Καλαμάτα – Παναιτωλικός

15:00 Καλλιθέα – Βέροια

15:00 Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή

15:00 Αλμωπός Αριδαίας – Λαμία

18:00 Αστέρας – Ατρόμητος

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

15:00 Κηφισιά – ΟΦΗ

16:00 Άγιος Νικόλαος – Αλμυρός

16:00 Ιωνικός Διαβατών – Απόλλων Παραλιμνίου

16:00 Πανελευσινιακός – Απόλλων Πόντου

19:00 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Μπαίνουν στην 6η φάση οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός.

 

To Top