Το Περιστέρι υπέταξε την Τενερίφη (video)

Σπουδαία νίκη σημείωσε το Περιστέρι κερδίζοντας εντός έδρας την κάτοχο του Basketball Champions League, Τενερίφη με 88-81, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα έκανε το 2-0 στον όμιλο. 

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Αλέξα Ράντανοφ με 21 πόντους. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο είχε 16 πόντους και 4 ασίστ, με τεράστια συμβολή στο αμυντικό κομμάτι. Ακολούθησε ο Μάρκους Ντένμον με 16 πόντους. 

Στην αντίπερα όχθη, οι 15 πόντοι του Σαλίν και οι 12 του Σερμαντίνι δεν ήταν αρκετοί, σε ένα βράδυ που ο Μαρσελίνιο Χουέρτας (17 π.) έγινε πρώτος πασέρ στην ιστορία του BCL, με τις 9 ασίστ που μοίρασε.

Στην πρώτη περίοδο το Περιστέρι θέλησε να δημιουργήσει ρήγματα με τον Μπίλαν στο χαμηλό ποστ και προηγήθηκε με 7-1 με καλάθια, είτε από το ζωγραφιστό είτε από τη περιφέρεια. Παρόλα αυτά, με μπροστάρη τον Μαρσελίνιο Χουέρτας η Τενερίφη απάντησε με σερί 5-0. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν έχασε το μυαλό της, έπραξε ένα επιμέρους 10-2, με τον Ράντανοφ να έχει σημειώσει ήδη 7 πόντους. Το τρίποντο του Δημήτρη Μωραΐτη με δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι διαμόρφωσε το 26-17, σε μία ονειρεμένη εκκίνηση για τους γηπεδούχους. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το μομέντουμ παρέμεινε στο πλευρό των πρωτοπόρων και με δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Κασελάκη και Φραντσίσκο, ανάγκασαν τον Τσους Βιντορέτα εσπευσμένα σε τάιμ άουτ (32-19). Κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Σερμαντίνι στιγμές μετά, ευστοχώντας στις δύο βολές και ακολούθως ο Φερνάντεθ με τρίποντο να ρίχνει τη διαφορά στο -7 γρήγορα-γρήγορα (34-27). Από εκεί και πέρα με τον πρώην γκαρντ της Μανρέσα να αναλαμβάνει τα ηνία σε άμυνα και επίθεση, το προβάδισμα εκτοξεύτηκε στο 46-31 και με τη συμβολή του Ντένμον με ένα επιμέρους 12-4 με κάτι λιγότερο με 5’ να απομένουν για το ημίχρονο. Μία απόσταση ασφαλείας που διατηρήθηκε έως το τέλος, με το Περιστέρι bwin να προηγείται στην ανάπαυλα με 57-43. 

 

Στην επανέναρξη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με πρώτο στόχο τους να χτυπήσουν τα αργά αμυντικά πόδια του Μπίλαν, όμως το Περιστέρι ισοστάθμιζε την εμπειρία της Τενερίφης με ενέργειες του Ράντανοφ, όσο και την εξαιρετική αμυντική του προσέγγιση. Το σύνολο του Βιντορέτα είδε τον Σάλιν να ανεβάζει ταχύτητες και με δύο τρίποντα και παράλληλα μία τελική πάσα, να μειώνει τη διαφορά στο -6 (66-60). Ο Φινλανδός εγγυήθηκε την αξία του και οι γηπεδούχοι καλέστηκαν να διαχειριστούν μία επίδοξη ανατροπή των δεδομένων. Το… τηλέφωνο στην επικίνδυνη και επείγουσα συνθήκη που πήγε να δημιουργηθεί σήκωσε ο Ντένμον, ο οποίος έδωσε επιπλέον ώθηση και με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στις παρυφές της διψήφιας διαφοράς (71-62). 

Στην τελευταία περίοδο όσο και αν προσπάθησε η Τενερίφη να πλησιάσει και να απειλήσει να πάρει το προβάδισμα, η απόσταση ήταν αρκετή ώστε να επιτρέπει στο Περιστέρι να διατηρεί την ψυχραιμία του και να βρίσκει πάντοτε τον κατάλληλο μέσω εξαιρετικής κυκλοφορίας. Τελικώς, οι γηπεδούχοι «έγραψαν» ιστορία με το τελικό 88-81. 

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 57-43, 71-62, 88-81 

To Top