Καραγιάννης στο PRESSARIS: «Το πόλο του Άρη ν΄ αναγεννηθεί από τις στάχτες του»

Ν΄ αναγεννηθεί από τις στάχτες του επιχειρεί φέτος το τμήμα υδατοσφαίρισης του Άρη, η λειτουργία του οποίου πέρασε από… χίλια κύματα το τελευταίο εξάμηνο. Ωστόσο, όλα αυτά φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν, αφού το τμήμα, που ιδρύθηκε το 1925 και έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας, έχει μπει πλέον σε διαφορετική τροχιά και το μέλλον του προβλέπεται ευοίωνο.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες είναι η πρώην δόξα του συλλόγου, Πασχάλης Καραγιάννης, που κατάφερε να συσπειρώσει παλιούς αθλητές του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου και μ΄ ένα κράμα νέων, να δημιουργήσουν ένα σύνολο, το οποίο θα οδηγήσει τον σύλλογο σε δρόμους επιτυχιών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, δόθηκαν συνολικά 48 αθλητές με ελεύθερη μεταγραφή σε άλλους συλλόγους της Θεσσαλονίκης, ενώ από τα 22 παιδιά που δεν πήραν μεταγραφή, τα περισσότερα σταμάτησαν.

Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, οι άνθρωποι που βγήκαν τώρα μπροστά, παρέλαβαν «καμένη γη», ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και με οδηγό την αγάπη τους για το άθλημα, που υπηρέτησαν τόσα χρόνια, αλλά και την αγάπη τους για τον Άρη, έχουν να επιδείξουν αρκετά πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το PRESSARIS μίλησε με τον Πασχάλη Καραγιάννη, ο οποίος «πονάει» όσοι λίγοι αυτό το τμήμα και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να το δει ν΄ αφανίζεται. Ο ίδιος, λοιπόν, αναφέρθηκε στη νέα αυτή προσπάθεια, που γίνεται, αλλά και στο «ξεκλήρισμα» του τμήματος μία ακόμα φορά κατά το παρελθόν, στις δυσκολίες που συνάντησαν και στους στόχους για την αγωνιστική χρονιά που ξεκινάει σε λίγο καιρό.

«Δυστυχώς, μετά από κάποια άτυχα αποτελέσματα, αλλά και εξαιτίας διοικητικών προβλημάτων, το τμήμα πόλο του Άρη ξεκληρίστηκε πριν από μερικούς μήνες. Δεν έμεινε τίποτε, παρά μόνο συνολικά επτά παιδιά, που δεν δόθηκε μεταγραφή», τόνισε αρχικά για να θυμηθεί: ‘Και μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Το ανδρικό πόλο του Άρη, το μεγαλύτερο ομαδικό άθλημα μετά το μπάσκετ, που έχει κατακτήσει τέσσερις το πρωτάθλημα Ελλάδας και είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη δεκαετία του ΄80, πέρασε και πάλι δύσκολα τη δεκαετία του ΄90. Ήταν την περίοδο που πουλήθηκαν οι Σαμαρτζίδης και Τσικάρης, με αποτέλεσμα η ομάδα να πέσει στην Α2 και να καταφέρει να επανέλθει προς τα τέλη της δεκαετίας και πάλι στην πρώτη κατηγορία».

Όσον αφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν τους τελευταίους μήνες, όταν και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, είχε να πει: «Πλέον, στο Κλεάνθης Βικελίδης κολυμπούν περίπου 15 παιδιά, τα οποία προορίζονται για τις ακαδημίες. Επίσης, μαζεύτηκαν και αθλητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι παλιοί πολίστες του συλλόγους και αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες της πόλης, ενώ παράλληλα έγινε και μία κίνηση για να μαζευτούν κάποιοι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές», για να συνεχίσει, λέγοντας: «Το τμήμα πόλο του Άρη ήδη έκανε μία πολύ καλή μεταγραφή, με την απόκτηση του Περπερίδη από τον Ολυμπιακό, ενώ το σίγουρο είναι ότι θ΄ ακολουθήσουν άλλες δύο προσθήκες. Είναι συγκινητική η προσπάθεια που γίνεται από όλους. Παρατηρείται μία συσπείρωση, το έχουν πάρει όλοι προσωπικά. Για πολλούς είναι και ένα προσωπικό στοίχημα…».

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής, στο οποίο συμμετέχουν οι «κίτρινοι», θα διεξαχθεί το τριήμερο 7-8-9 Απριλίου (μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και η κλήρωση), με τον Πασχάλη Καραγιάννη, ωστόσο, ν΄ αποφεύγει να μιλάει για στόχους.

«Ο στόχος αυτήν την στιγμή είναι η παραμονή στη Β΄ κατηγορία. Φυσικά, αν μπορέσουμε να ‘χτυπήσουμε’ και την άνοδο στην Α2 δεν θα πούμε ‘όχι’. Ένα-ένα θα κάνουμε τα βήματα…», για ν΄ αποκαλύψει πως «στις επιδιώξεις μας είναι να λειτουργήσει και πάλι, μετά από πάρα πολλά χρόνια, και το γυναικείο πόλο!».

To Top