ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καραντώνης, όπως λέμε… καρμανιόλα! Έργα και ημέρες του βοηθού… προπονητή ρέφερι (videos)

Ο ορισμός του Δημήτρη Καραντώνη στο ματς του Άρη με τον Βόλο αποτελεί μια ακόμη… πρόκληση. Τόσο για την πρόσφατη… ερμηνεία του, ως “πρόθυμος” ρέφερι, όσο και για το παρελθόν του.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής (και… βοηθός προπονητή, αλλά και ελεγκτή αδειών παραμονής) που λειτούργησε υπέρ της ΑΕΚ προτρέποντας τον Αργύρη Γιαννίκη να βγάλει εκτός αγώνα τον Λάζαρο Ρότα προκειμένου να μην αποβληθεί, μιας και νωρίτερα είχε “γλιτώσει” την κόκκινη κάρτα, θα είναι ο “άρχοντας” του κυριακάτικου αγώνα (7/11) -με αντίπαλο τον Βόλο- που θα δώσει η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία καλείται να μην… αποπροσανατολιστεί από πιθανά νέα “κατορθώματα” του Καραντώνη.

Όπως ο κατ’ άλλα διαιτητής-καρμανιόλα έχει να επιδείξει έργα και ημέρες!

Αναλυτικά μερικά από τα… κατορθώματα του:

 20 Οκτωβρίου 2019 – Ξάνθη-Άρης 0-1

Ο Άρης επικράτησε εκτός έδρας της Ξάνθης με 0-1. Στο φινάλε του αγώνα ο Καραντώνης… προσπάθησε να δώσει ακόμη μια ευκαιρία στη Ξάνθη προκειμένου να ισοφαρίσει. Σε φάση που η μπάλα βγήκε άουτ από πλευράς γηπεδούχων, ο Καραντώνης έδωσε ένα… απίθανο κόρνερ υπέρ της Ξάνθης, κάτι που προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παικτών του Άρη. Τελικώς, οι “κίτρινοι” πήραν το “διπλό” αφού η Ξάνθη δεν εκμεταλλεύτηκε το “δώρο” του Καραντώνη για να κάνει το 1-1.

11 Ιανουαρίου 2020 – Λάρισα-Άρης 0-0

Στο ματς (0-0) με την Λάρισα εκτός έδρας, ο Αμπού Μπα έγινε αποδέκτης ρατσιστικής επίθεσης από μερίδα φίλων των γηπεδούχων. Ο Καραντώνης δεν έκανε τίποτα γι’αυτό και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Ο Ντιγκινί έλεγε μετά το τέλος του αγώνα: “Ο Αμπου Μπα ξεκίνησε να φύγει από το γήπεδο ήταν έξαλλος εγώ του είπα πάμε όλοι μαζί και ο διαιτητής μας είπε να παίξουμε ποδόσφαιρο, ότι έμεναν δύο τρία λεπτά ακόμα στο παιχνίδι και πως δεν μπορούμε να φύγουμε”.

Ο Λίντσεϊ Ροζ, που ήταν κι αυτός έξαλλος με τον Καραντώνη, υπογράμμισε: “Είπα στο διαιτητή αν το άκουσε. Και μου είπε ναι ότι το άκουσε αλλά δε μπορούσε να κάνει κάτι λέγοντας χαρακτηριστικά «γιατί πάντα εγώ»; Η οικογένεια μου είναι μαύροι. Είμαι πολύ θυμωμένος με τον διαιτητή και τους φιλάθλους αυτούς”.

16 Φεβρουαρίου 2020 – Άρης-ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ πέρασε από το Χαριλάου με γκολ του Λιβάι Γκαρσία, ο Άρης έμεινε χωρίς γκολ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν βγει από τα ρούχα τους, καθώς το ανεπανάληπτο δίδυμο Καραντώνη και Κουμπαράκη (VAR), αγνόησαν καθαρή ανατροπή του Φετφατζίδη στο πρώτο ημίχρονο. Κανείς από τους δύο δεν είδε το παραμικρό γι’ αυτό!

17 Οκτωβρίου 2020 – Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0

Ο Άρης δυσκολεύτηκε, αλλά κέρδισε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο ουδέτερο των “Ζωσιμάδων”. Το γκολ του Γκάμα έκρινε τον νικητή και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Καραντώνης άκουσε το VAR και ακύρωσε σωστά το γκολ του Σλίβκα στο 70′, καθώς ο συμπαίκτης του, Μουνιέ, ήταν εκτεθειμένος. Στο ματς αποβλήθηκε ο Θωμάς Ναζλίδης. Ο τελευταίος ήταν ανήσυχος με τα συνεχόμενα λάθη του Καραντώνη ο οποίος δεν δίστασε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Ναζλίδη, έναν άνθρωπο που δεν είχε αποβληθεί ποτέ ως παίκτης, στα 241 ματς που έπαιξε.

To Top