ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καραποστόλου: “Ο Μαρκόπουλος θα κάνει την ομάδα να παίζει θελκτικό και ουσιαστικό μπάσκετ”

 O πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη, Σωτήρης Καραποστόλου, o οποίος πλέον, αγωνίζεται στην ομάδα του Ανατόλια (χθες απέκλεισε από το Κύπελλο τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ) μίλησε για τους κιτρινόμαυρους.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Ανατόλια-Ολυμπιακός, με τον δεύτερο να μένει εκτός Κυπέλλου με μια καλή ομάδα και προπονητή τον Δημήτρη Τσαλδάρη. Πως έγινε αυτό;

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την ομάδα στην Α2 η οποία αποτελείται από τρία τέσσερα παιδιά με εμπειρία σε αυτή την κατηγορία και τα υπόλοιπα είναι από τα τμήματα υποδομής, τα εφηβικά του κτλ. Ο Ποκουσέφσκι που είναι μεγάλο ταλέντο δεν έπαιξε χθες, αλλά και η δική μας ομάδα ήταν έτοιμη να κατεβεί να παίξει και να πάρει αυτό που της αρμόζει από κάθε ματς.

Θα λέτε ότι κερδίσατε τον Ολυμπιακό ή το θεωρείς υπερβολικό; 

Όχι δεν νομίζω, θα λέμε απλώς ότι κερδίσαμε έναν αγώνα Κυπέλλου στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ως άνθρωπο του μπάσκετ, σε στεναχωρεί η τωρινή κατάσταση του Ολυμπιακού;

Φυσικά και με στεναχωρεί. Δεν είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει. Όλοι ξέρουμε πως ο περισσότερος κόσμος βλέπει μπάσκετ για δύο τρεις ομάδες που έφεραν παίκτες, έπαιξαν κτλ.

Με πρώτο τον Άρη;

Εννοείται. Πρώτα ήρθε ο Άρης! Έπειτα ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός που έφερε πολύ καλούς παίκτες όπως και ο Παναθηναϊκός. Και είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις αυτό το πράγμα να γίνεται και να μην υπάρχει η σωστή ανταπόκριση.

Έχεις και πρωτάθλημα βετεράνων με την φανέλα του Άρη;

Δύο ναι. Και τώρα ξεκινάει και πάλι, θα φέρω κι’άλλο παίκτη τον Ασημακόπουλο. Ο πρόεδρος Χάρης Παπαγεωργίου τρίβει τα χέρια του (γέλια). Το θέμα με τους βετεράνους για εμένα είναι να ξαναβρισκόμαστε με τα παιδιά και να περνάμε ωραία παίζοντας μπάσκετ.

Θα θέλαμε το δικό σου σχόλιο για τον Άρη του “τώρα” μετά την άρση των ban.

Σίγουρα υπάρχει αισιοδοξία, μετά την άρση των ban φαίνεται ότι κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα, ήρθαν και ενσωματώθηκαν στο ρόστερ του Άρη. Αυτή την στιγμή σίγουρα δεν θα ήθελα να είμαι ο κόουτς Μαρκόπουλος γιατί δεν έχει πάρα πολύ χρόνο με όλους τους παίκτες ακόμη και να τους περάσει την φιλοσοφία του. Όμως μέρα με την μέρα θα βελτιώνεται και θα μπορέσει να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα πολύ καλύτερος.

Και μην ξεχνάμε πως σε τέσσερις μέρες είναι το πρώτο τζάμπολ..

Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν πολλά άμεσα. Πιστεύω πως ο κόουτς θα πάει στα ασφαλή, σε αυτά που ξέρει. Το θέμα είναι ότι έγινε η αρχή, άργησε αρκετά αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θεωρώ πως ο Άρης θα είναι από τις ομάδες που θα βελτιώνεται συνεχώς μέσα στο πρωτάθλημα.

Σε τέτοια ματς όπως το Άρης-ΠΑΟΚ, πως μπορεί μια ομάδα να προσεγγίσει τον αγώνα;

Νομίζω ότι τα ντέρμπι τα συγκεκριμένα (Άρης-ΠΑΟΚ και Άρης-Ηρακλής) στο Παλέ π.χ ο κόσμος θα πρέπει να δώσει βροντερό παρών και από την άλλη ο κόουτς θα πρέπει με δύο τρία απλά πράγματα να δώσει στα παιδιά να καταλάβουν τι πρόκειται να γίνει σε αυτό το ματς. Ο Άρης θα βελτιώνεται αλλά η αρχή είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να φανεί έτοιμος σε αυτά τα τρία πρώτα ματς. Όταν ανάψουν τα φώτα, όλα τελειώνουν. Όλα τα παιδιά και οι παλιότεροι αλλά και οι νέες προσθήκες θα βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο.

Σούλης Μαρκόπουλος, θεωρείτει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην οικογένεια του Άρη.

Ο κόουτς Μαρκόπουλος ξέρουμε τι είναι και δεν χρειάζεται να δούμε, έχει αποδείξει μπορεί στα δύσκολα και είμαι σίγουρος ότι σιγά σιγά θα κάνει την ομάδα να παίζει ένα μπάσκετ θελκτικό και ουσιαστικό.

Ο κόσμος μπορεί να αποτελέσει τον 6ο παίκτη για την ομάδα;

Φυσικά, μπορεί να την αγκαλιάσει. Το ban άρθηκε, δηλαδή είδε κάποια πράγματα, βέβαια πρέπει να διατηρηθεί αυτό. Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο κόσμος δεν έχει κανέναν λόγο να μην στηρίξει την ομάδα και να μην είναι δίπλα της.

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;

Πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον, εγώ προσωπικά είδα την ομάδα του Προμηθέα μου άρεσε πολύ και θα είναι αρκετά καλή. Και η ΑΕΚ νομίζω θα είναι δυνατή. Όλες οι ομάδες έχουν δείξει ότι έχουν κάνει μια αξιόλογη προετοιμασία και σημαντικές προσθήκες. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον και εύχομαι τα καλύτερα στον Άρη και να βρει τον δρόμο του γρήγορα.

To Top