Καραποστόλου στο PRESSARIS: “Όταν παίζεις δεν κοιτάς την στατιστική σου, αλλά πως να βοηθήσεις την ομάδα”

Ο Σωτήρης Καραποστόλου έχει ξαναβάλει 21 πόντους και περισσότερους και πολλές φορές. Έχει ξαναβάλει πέντε τρίποντα σε έναν αγώνα και περισσότερα πολλές φορές. Ποτέ όμως δεν έχει σημειώσει 14 συνεχόμενους πόντους, όπως έκανε χθες κόντρα στο Περιστέρι στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, εκεί που φαινόταν ότι ο Άρης είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Λαρισαίος γκαρντ μίλησε στο PRESSARIS για την χθεσινή απόδοση, αλλά και για την πορεία του Άρη μέχρι σήμερα.

Τελείωσε τον αγώνα στο Περιστέρι με σχεδόν 25 λεπτά συμμετοχής, διάστημα στο οποίο πέτυχε 21 πόντους έχοντας 4/4 βολές, 1/2 δίποντα και 5/7 τρίποντα. Τους 14 από αυτούς τους 21 πόντους τους πέτυχε μέσα σε ένα τετράλεπτο με μόλις πέντε σουτ! Από το 38-34 υπέρ του Περιστερίου στο 28′ ο Καραποστόλου μόνος του έβαλε τον Άρη μπροστά με 48-43 στο 32′ έχοντας 4/4 τρίποντα και 1/1 δίποντο! “Δεν το κατάλαβα αυτό, ειλικρινά… Άλλωστε όταν παίζεις δεν μπορείς να σκέφτεσαι την στατιστική σου, κοιτάζεις μόνο πώς μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα”, είπε ο Καραποστόλου, προσθέτοντας πως “ένιωσα καλά στο γήπεδο, είχα αρκετά καλό οπτικό πεδίο και πήρα τα σουτ. Από όσο θυμάμαι κανένα δεν ήταν υπό κακές προϋποθέσεις ή τραβηγμένο. Είμαι χαρούμενος που μπήκαν αυτά τα σουτ και τα έβαλε μετά από μένα και ο Χαντ, βγήκαν και πολλές άμυνες και κερδίσαμε έναν δύσκολο αγώνα.

Ρωτήθηκε αν έχει ξαναπετύχει 14 πόντους σερί στο παρελθόν και απάντησε “δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάλογο. Ίσως θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος… Σημασία δεν έχει αυτό, αλλά ότι κερδίσαμε σε μια δύσκολη έδρα και δείξαμε χαρακτήρα, γιατί το Περιστέρι μπορεί να είναι λιγότερο ποιοτική ομάδα από εμάς, αλλά χθες έπαιζε την κατηγορία”.

Ο Καραποστόλου πρόσθεσε πως “αν δει κανείς την πορεία μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από το ξεκίνημα με τους Αμερικανούς που δεν μπήκαν τελικά στην ομάδα ή αργότερα με τους πολλούς τραυματισμούς, νομίζω ότι έχουμε παρουσιάσει σαφή βελτίωση μέσα στο γήπεδο. Από λεπτομέρειες και αδράνειες της στιγμής θα μπορούσαμε να διεκδικούμε κάτι πολύ καλύτερο από την 6η θέση, αλλά θα τα δώσουμε όλα ως το τέλος για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε”.

Για την δική του απόδοση χθες και φέτος γενικότερα είπε ότι “με το Περιστέρι μπήκαν τα σουτ. Όταν μπαίνουν τα σουτ είναι όλα καλά… Αφού κερδίσαμε ακόμα καλύτερα. Ήταν μια περίεργη χρονιά φέτος για όλη την ομάδα, άρα και για μένα, είχα και τον τραυματισμό στις αρχές του χρόνου την στιγμή που άρχισα να βρίσκω ρυθμό, αλλά δεν είναι ώρα για απολογισμό. Έχουμε δύο παιχνίδια για την κανονική διάρκεια και μετά τα πλέι οφ μπροστά μας…”.

 

To Top