ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Καρατζιοβαλής: “Βαρόμετρο ο Κουέστα, καλός ο Σαράνοφ, δεν μετράει η ηλικία στους πορτιέρο”

Ένας πρώην τερματοφύλακας του Άρη, ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής, μίλησε για τη φετινή χρονιά των ”κιτρινόμαυρων”, για τον Κουέστα αλλά και τον Σαράνοφ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το φιλικό ανθρωπιάς στην Καρδίτσα:

”Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Ήταν προς τιμήν του Θεόδωρου Ζαγοράκη. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ήταν ωραία η ατμόσφαιρα και περάσαμε όλοι καταπληκτικά. Όλα τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Και η αντίπαλη ομάδα, το ΕΠΑΛ. Χαρήκαμε πολύ που γέμισε το γήπεδο.”

Για τον Άρη φέτος:

”Τον Αύγουστο είχα πει πως ο Άρης θα βρίσκεται στην πεντάδα. Βγήκα αληθινός, χωρίς να με πιστεύουν πολλοί τότε. Πιστεύω είναι μια πετυχημένη χρονιά, αν και ήθελα να προχωρήσει λίγο περισσότερο στο κύπελλο. Νομίζω μόνο αυτός ο αποκλεισμός είναι που στέρησε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά. Δεν είμαι ποτέ κάποιος που θα κολακέψει. Είδα το ρόστερ και τα παιχνίδια που έκανε η ομάδα, ήταν εξαιρετικής ποιότητας κάποιοι παίκτες που ήρθαν και δημιούργησαν ένα ωραίο σύνολο. Έλπιζα πως αυτό θα βγει και στο πρωτάθλημα, λίγο με τις συγκυρίες, την τύχη και την βοήθεια του κόσμου που είναι πάρα πολύ μεγάλη μέσα στο Χαριλάου. Ο Άρης δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Και σε άλλα παιχνίδια αν ήταν λίγο πιο τυχερός ίσως να πήγαινε και πιο ψηλά.”

Για το κύπελλο:

”Το κύπελλο είναι ένας θεσμός εκπλήξεων. Πιστεύω όταν χάνεις από μια ομάδα Β’ εθνικής – χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλο – σαν Άρης είναι… κάπως. Αν κέρδιζε αυτό το παιχνίδι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.”

Για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς:

”Νομίζω ότι μια μεγάλη και σοβαρή ομάδα θα κοιτάξει τους παίκτες ”βαρόμετρο” για την επόμενη περίοδο να τους κρατήσει και από ‘κει και πέρα να ενισχυθεί περισσότερο σε μια-δύο θέσεις, που ο προπονητής κρίνει πως χρειάζεται. Από ‘κει και πέρα με το ίδιο σύνολο πάνω-κάτω να χτίσει μια πιο πλήρη ομάδα.”

Για τον Κουέστα:

”Το διέκρινα εξ’ αρχής πως είναι παίκτης ”βαρόμετρο”. Όλος ο κόσμος πιστεύω μπορεί να δει κάλλιστα πράγματα στον Κουέστα και νομίζω δικαιώθηκα. Είναι ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας για μένα. Ο τερματοφύλακας είναι ο τελευταίος παίκτης στην εστία. Ό,τι λάθος γίνει, φαίνεται. Δεν νομίζω πως πρέπει να κρίνεται από μερικά λάθη, αλλά από τη συνολική παρουσία. Το να βγάλεις εκτός ένα τερματοφύλακα είναι ό,τι χειρότερο. Σημαίνει πως δεν τον πιστεύεις. Πρέπει να του δίνεις τη δυνατότητα να μένει στο παιχνίδι κι από ‘κει και πέρα όταν αρχίσει να ”ρολλάρει” και φαίνεται στην προπόνηση, θα το βγάλει και στο παιχνίδι.”

Για τον Σαράνοφ που μπορεί να απασχολήσει τον Άρη:

”Όσο τον έχω δει, είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας”.

Για τις μεγάλες ηλικίες που βλέπουμε στους τερματοφύλακες:

”Ένας τερματοφύλακας μπορεί να αγωνίζεται πολλά χρόνια. Αν δεν έχει πολλούς τραυματισμούς, αν η τροφή του και η ζωή του είναι καλή κι έχει συνεχόμενες καλές χρονιές, νομίζω άνετα μπορεί να παίξει μέχρι τα 40 και αυτό το βλέπουμε και στην Ευρώπη.”

Για το πού βρίσκεται:

”Προπονούμαι στην ομάδα του Μαραθώνα. Παίζω σε 2-3 παιχνίδια, αν χρειαστεί.”

To Top