ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρμπόνι για Κούπερ: “Δεν ήταν… λούζερ, όλα ήταν σύμπτωση – Εξαιρετικό μυαλό και άνθρωπος”

Μία θρυλική ποδοσφαιρική μορφή της Βαλένθια, ο Αμεντέο Καρμπόνι, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.90min.com, όπου μεταξύ άλλων, εκτός από την καριέρα του, μίλησε και για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο δημοσιογράφος, του θύμισε το βράδυ της 5ης Μαϊου του 2002, τότε που η Ίντερ ήθελε έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια με τον Κούπερ στο τιμόνι της, αλλά τελευταία αγωνιστική έχασε από την Λάτσιο με 4-2, με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά… 3η! Τον ρώτησε για την ταμπέλα του “λούζερ” στον Αργεντινό πρωταθλητή και αν κάτι του έλειπε στους τελικούς…

Ο Ιταλός άλλοτε αμυντικός της Βαλένθια, σχολίασε: “Νομίζω ότι ήταν σύμπτωση. Ήταν ένας προπονητής που δεν του άρεσε να αλλάζει πράγματα. Γι αυτόν η ομάδα έπρεπε να ήταν σταθερή και ίδια. Ήταν πολύ εσωστρεφής σαν χαρακτήρας. Δεν χαμογελούσε σχεδόν ποτέ, ήταν πάντα πολύ επιφυλακτικός. Αλλά ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με εξαιρετικό μυαλό”.

Έπειτα, αποκάλυψε μία ιστορία, για το πόσο τον ήθελε μαζί του ο Κούπερ στην Ίντερ…

“Τον τελευταίο χρόνο που ο Κούπερ ήταν στην Βαλένθια, σκάουτερ της Ίντερ, ήρθε για να παρακολουθήσει τις προπονήσεις για μία εβδομάδα. Μία μέρα μου τηλεφώνησε ο Μάριο Κόρσο, ο σκάουτερ και με ρώτησε πως μπορεί από το κέντρο της πόλης να έρθει στο προπονητικό μας. Τον πήγαινα εγώ κάθε μέρα στο προπονητικό μας για να δει τις προπονήσεις. Την τελευταία μέρα ήθελα να του κάνω ένα αστείο. Στην Ισπανία οι προπονήσεις ήταν ανοιχτές, οπότε ο καθένας μπορούσε να τις παρακολουθήσει. Επέλεξα λοιπόν να του κάνω ένα αστείο. Του είπα ότι θα πίναμε καφές, αλλά τον πήγα κατευθείαν στο γραφείο του Κούπερ. 

Όταν ο Κούπερ υπέγραψε στην Ίντερ με ήθελε μαζί του, αλλά του είπα όχι και έτσι πήρε τον Γκρέσκο. Μετά την 5η Μαϊου μου είπε πως ήταν λάθος μου. Όταν μου ζήτησε να τον ακολουθήσω στην Ίντερ του είπε, πως δεν μπορεί να πάει στο Μιλάνο με έναν 36χρονο, θα τον… σκότωναν”!

 

 

To Top