ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Καρύδας: “Είδα ομοιογένεια στον Άρη, καθοριστική παρουσία Καρυπίδη, θα πετύχει ο Χαριστέας”

Ο γυμναστής της Εθνικής Ελλάδας Νέων και τρεις φορές μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη, Νίκος Καρύδας βρέθηκε στα 3-5 Πηγάδια και μίλησε για τους κιτρινόμαυρους, τον Καρυπίδη, τον Χαριστέα και την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Αρχικά για το ότι είχε τον Άγγελο Χαριστέα όταν βρισκόταν στον Άρη:

Toν είχα σε ηλικία 18 χρονών. Η δουλειά η δικιά μας είναι να δείχνουμε τον δρόμο, από τους ποδοσφαιριστές εξαρτάται το αν θα τον ακολουθήσουν. Ο Άγγελος είναι ένα παιδί που άξιζε αυτό που πέτυχε, και ήμουν σίγουρος ότι θα το πετύχει από την πρώτη στιγμή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ντεμπούτο του στην Τούμπα.

Ενώ συνέχισε:

Με τον Άγγελο συνεργαστήκαμε το 1998. Ήταν από τα παιδιά που είχαν θέληση, ενώ είχε και το ταλέντο να εξελιχθεί. Τον πίστευα πάρα πολύ και χάρηκα για την εξέλιξη του. Τον νιώθω σαν ένα από τα δικά μου παιδιά, είμαι περήφανος που συνεργάστηκα μαζί του.

Για το αν τον “πιστεύει” ως τεχνικό διευθυντή:

Γνωρίζοντας τον Άγγελο, τον τρόπο που λειτουργεί και τον επαγγελματισμό του σε συνδυασμό με τις γνώσεις του είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει. Και με μία προπόνηση που είδα κατάλαβα ότι ο Άρης θα είναι πολύ δυνατός και έχει τις προδιαγραφές να κάνει μία πολύ καλή πορεία.

Για το τι είδα στα 3-5 Πηγάδια:

Μου άρεσε ότι δεν υπήρχε διαφορά παλιών-νέων, πράγμα που δείχνει ότι κινούνται πάρα πολύ καλά στην ομοιογένεια. Αυτό είναι πολύ καλό για μία ομάδα που χτίζεται τώρα. Στην πορεία θα φανεί ότι δεν θα υπάρχει διαφορά από τα νέα πρόσωπα. Αυτό που είδα είναι ο επαγγελματισμός των παικτών που εκ των πραγμάτων θα προσαρμοστούν και αυτοί. Είναι ένας παράγοντας της πανδημίας που πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί.

Ενώ συνέχισε:

Ο Άρης έχει μία μεγάλη δυναμική, πρέπει να δούμε έναν δυνατό Άρη. Τέτοιες ομάδες τις έχει ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο έχουμε τέτοιες ομάδες τόσο καλύτερες πορείες θα κάνουμε και στην Ευρώπη.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη:

Η παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη είναι καθοριστική. Έχει δίψα για το ποδόσφαιρο, το αγαπάει πραγματικά. Το ότι αφιερώνει ώρες κοντά στην ομάδα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν είναι άσχετος από ποδόσφαιρο. Έχει καλούς συνεργάτες γύρω του και νομίζω ότι αυτήν την στιγμή είναι ότι καλύτερο για τον Άρη.

Για το αν ο Άρης πρέπει να επενδύσει στα νεαρά παιδιά:

Υπάρχει μεγάλο ταλέντο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αλλά πρέπει να το αναδείξουμε μέσα από προγραμματισμό και πλάνο. Το περιβάλλον που υπάρχει γύρω τους θα τους δώσει την βελτίωση που πρέπει. Όπως όλες οι ομάδες έτσι και ο Άρης πρέπει να υποστηρίξει αυτές τις ηλικίες.

Για το ότι υπήρχε πολύ λίγος χρόνος ξεκούρασης μεταξύ του τέλους της προηγούμενης σεζόν και της αρχής της επόμενης:

Εξαιτίας της πανδημίας και αυτών που περνάμε ίσως αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Αυτό που είδαμε φέτος είναι ότι όλες οι ομάδες είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το καλοκαίρι. Ήταν ελάχιστο το χρονικό διάστημα που είχαν για να χτίσουν τις δυνάμεις τους. Είναι όμως σημαντικό ότι δεν χάνουν την φυσική τους κατάσταση.

To Top