Καστίγιο: “Ποια κερκίδα; Οι παίκτες του Άρη αν ασχοληθούν μόνο με την νίκη, θα πετύχουν”!

 Ο Νέρι Καστίγιο μίλησε από το Μεξικό για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη και παραδέχθηκε ότι οι ποδοσφαιριστές των κίτρινων, εάν ασχοληθούν μόνο με το πώς θα φτάσουν στην νίκη, θα τα καταφέρουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 28χρονος πρώην επιθετικός του Άρη στο sport2310.gr:

-Την  ερχόμενη Κυριακή θα γίνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ- Άρης, στην Τούμπα. Πέρυσι αγωνιζόσουν κι εσύ σε αυτό το παιχνίδι και ξέρεις καλά πως είναι…

«Ναι, τα ντέρμπι είναι τα καλύτερα παιχνίδια για έναν ποδοσφαιριστή. Οι οπαδοί ανυπομονούν κάθε χρόνο για αυτά και έτσι τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα. Είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα κάποιου να πάει καλά και ακόμη περισσότερο, εάν σκοράρει κιόλας. Τα ντέρμπι της Ελλάδας είναι όπως στη Νότια Αμερική. Από την αρχή της εβδομάδας όλοι μιλούν για αυτά και η νίκη είναι μονόδρομος για κάθε ομάδα».

– Θεωρείς μειονέκτημα το γεγονός, ότι φέτος το δυναμικό του Άρη αποτελείται από νεαρούς παίκτες, που δεν έχουν την εμπειρία τέτοιων αγώνων σε μεγάλες έδρες;

«Σίγουρα μπορεί να επηρεάσει αυτό. Ειδικά στην Τούμπα, αν αρχίσεις να κοιτάς τι γίνεται στις κερκίδες, τις φωνές του κόσμου και τα αντικείμενα που πετάνε, βγαίνεις εκτός αγώνα και ο στόχος για τη νίκη γίνεται δυσκολότερος. Έτσι λοιπόν, οι παίκτες του Άρη  πρέπει να διώξουν το άγχος, που λογικά θα έχουν, αφού είναι νεαροί και όταν ξεκινήσει ο αγώνας, να έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη. Έτσι μπορούν να πετύχουν».

– Επίσης, ο Μεξικανός επιθετικός αναφέρθηκε και στη ζωή του στο Μεξικό, με την καινούρια του ομάδα…

«Η ζωή μου στο Μεξικό είναι τέλεια και περνάω πολύ καλά. Αγωνίζομαι σε μία μεγάλη ομάδα, την Πατσούκα, με εξαιρετικές συνθήκες, κάτι που κάνει πολύ χαρούμενο έναν αθλητή. Παρόλο που η πόλη είναι μικρή, μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια εδώ».

– Μία ευχή και το … προγνωστικό σου για το  κυριακάτικο ντέρμπι.

«Εύχομαι να μη γίνουν φασαρίες, να το διασκεδάσει ο κόσμος και να κερδίσει ο καλύτερος. Το προγνωστικό μου είναι η ισοπαλία».

To Top