Καστίγιο… on air: «Να επιστρέψω μέσω Άρη στην εθνική Μεξικού»

Μια θέση στην εθνική Μεξικού ποθεί να ξανακερδίσει ο Νέρι Καστίγιο μέσα από τον Άρη, στον οποίο θα συνεχίσει… να τα δίνει όλα, προκειμένου να εκπληρώσει τον στόχο του. Αυτό δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του ο πρώτος σκόρερ των «κίτρινων», τονίζοντας ξανά πόσο σημαντική ήταν για τον ίδιο η αλλαγή προπονητή στην ομάδα.

Ο Καστίγιο είχε 21 διεθνείς συμμετοχές με την «Τρι» μεταξύ 2007 και 2009, αλλά στην συνέχεια τέθηκε εκτός εθνικής ομάδας και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει σ’ αυτήν. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτό πιστώνεται σε σημαντικό βαθμό στον Άρη.

Ο 28χρονος φορ είπε χαρακτηριστικά στον μεξικάνικο ραδιοφωνικό σταθμό «Estadio W»: «Θα συνεχίσω να τα δίνω όλα με τον Άρη, προσπαθώντας να τον βοηθήσω και βάζοντας γκολ, προκειμένου να επιστρέψω στην εθνική ομάδα, αν γίνεται. Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο για μένα. Πάντως δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν έχω δεχθεί κανένα τηλεφώνημα».

Δεν δίστασε να μιλήσει και για τα λάθη του παρελθόντος: «Υπήρξαν στιγμές που είχα πει ότι δεν ήθελα να ξαναπαίξω στην εθνική, αλλά αυτό οφειλόταν σε προσωπικά προβλήματα. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει στην ομάδα του, να βάζει γκολ και να έχει την προοπτική να κληθεί στην εθνική. Αυτό επιθυμούν όλοι».

Ξεχωριστή μνεία έκανε και στην αντικατάσταση του Μίχαλ Πρόμπιερζ, η οποία του επέτρεψε να βρει τον καλό εαυτό του: «Η αλλαγή προπονητή στον Άρη ήταν πολύ σημαντική, γιατί η ομάδα πήγαινε πολύ άσχημα. Κάθε παίκτης χρειάζεται να εισπράττει εμπιστοσύνη και να είναι χαρούμενος για να μπορεί να αποδίδει μέσα στο σύνολο. Ευτυχώς τα πράγματα μου πηγαίνουν καλά τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος. Εκμεταλλεύομαι την στιγμή».

Τέλος, του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εμφανίσεις δύο άλλων Μεξικανών επιθετικών που κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, των Χαβιέρ «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες και Κάρλος Βέλα: «Με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι θριαμβεύουν. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους Μεξικανούς παίκτες και μακάρι να συνεχίσουμε να σκοράρουμε, γιατί σ’ αυτές τις επιτυχίες δεν γράφεται το όνομα του καθενός από εμάς, αλλά το όνομα του Μεξικού».

To Top