Ραντεβού στο γήπεδο, αγωνία για την απόφαση των παικτών

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα αποφασίσουν σήμερα εάν θα συνεχίσουν την αποχή τους από τις προπονήσεις, εάν θα προχωρήσουν σε κάποιες άλλες ενέργειες για τα οφειλόμενα ή εάν θα επιστρέψουν κανονικά στο γήπεδο μέχρι νεωτέρας (το πλέον πιθανότερο σενάριο), δίνοντας περιθώριο χρόνου στη διοίκηση να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε την Τρίτη… Οι αρχηγοί της ομάδας μίλησαν με τους διοικούντες και οι παίκτες έχουν δώσει ραντεβού σήμερα το πρωί στο Νέο Ρύσιο, προκειμένου -πριν από την προγραμματισμένη προπόνηση- να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν στη συνέχεια. Κρίσιμες ώρες, ώρες αγωνίας για τους κίτρινους.

Όπως είναι γνωστό, οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν την Τρίτη να μην προπονηθούν, εξαιτίας των συσσωρευμένων εδώ και πολλούς μήνες οικονομικών προβλημάτων. Οι δυο από τους αρχηγούς της ομάδας (Λαζαρίδης, Φατί) και ο Πρίττας, ως ένας από τους παλαιότερους παίκτες της, συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Ο λόγος; Οι οφειλές προς το σύνολο των παικτών είναι μεγάλες και όπως ομολόγησαν οι παίκτες στη συνάντηση αυτή «πολλοί έχουν να παίρνουν χρήματα από πέρσι».  Η άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης είναι ζωτικής σημασίας και όπως διεμήνυσαν επέλεξαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να επικοινωνήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Στη συζήτηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης η πλευρά της διοίκησης (παρόντες ήταν οι Θανάσης Αθανασιάδης, Τάσος Ορφανίδης και Γιάννης Κόντης), περιέγραψε την κατάσταση, εξήγησε τι συμβαίνει και έδωσαν στους παίκτες ένα σχέδιο αποπληρωμής και την υπόσχεση πως αυτό θα τηρηθεί. 

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε αυτό που εκφράστηκε από διοικητικά χείλη: «αυτήν την περίοδο η διοίκηση θέλει να πληρώσει, αλλά τώρα δεν μπορεί». Οι λόγοι εξηγήθηκαν: δυσβάσταχτη εφορία, μείωση εσόδων, μείωση εισιτηρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπογραμμίστηκε με έμφαση η προοπτική του επενδυτικού ενδιαφέροντος. «Είναι υπαρκτό το θέμα, δεν κάνουμε κανένα παιχνίδι, κάντε υπομονή, μερικές μέρες, το πολύ δυο βδομάδες» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Οι αρχηγοί ανέλαβαν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Αυτό θα γίνει σήμερα το πρωί συνολικά στο Νέο Ρύσιο, πέρα από τις όποιες τηλεφωνικές συζητήσεις έγιναν από χθες. Μετά την ενημέρωση θα αποφασίσουν από κοινού τι θα κάνουν, αφού ζυγίσουν τα πράγματα και όλα τα δεδομένα.

Το πρωί της Τετάρτης θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι παίκτες εάν θα συνεχίσουν την αποχή, σκληραίνοντας την στάση τους ή θα κάνουν υπομονή για ακόμη ένα εύλογο διάστημα στο οποίο θα περιμένουν τις υποσχέσεις της διοίκησης να γίνουν πράξη. 
 
Τη δεδομένη χρονική στιγμή δύο είναι οι τάσεις που υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η μία είναι να δοθεί στη διοίκηση η πίστωση χρόνου που ζήτησε (μέχρι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) και η άλλη έχει να κάνει με συνέχιση των κινητοποιήσεων, δηλαδή αποχή και πάλι από την προπόνηση. Η πρώτη είναι που επικρατεί στην… πλειοψηφία των παικτών.

Δεν αποκλείεται άνθρωπος της διοίκησης (ίσως και ο ίδιος ο Θανάσης Αθανασιάδης) να μεταβεί στο προπονητικό κέντρο του Αρη, προκειμένου να μιλήσει στους παίκτες, εξηγώντας τους τα δεδομένα που υπάρχουν.

To Top