ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: «Θέλουμε πολλή δουλειά για να βρούμε τη χημεία μας»

Ο Άρης κέρδισε τον Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ με 69-89, σε φιλικό αγώνα στη θεσσαλική πόλη, και ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στην πορεία της προετοιμασίας της ομάδας, εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών της.

Ο κόουτς του Άρη δήλωσε:

“Είμαστε στο μέσο της τρίτης εβδομάδας. Είναι πάρα πολύ νωρίς όχι μόνο για τη χρονιά, αλλά και για την προετοιμασία μας. Δεν είμαστε ούτε καν στα μισά. Αυτά τα παιχνίδια, πέραν του ότι γίνονται για να σπάσει λίγο η μονοτονία των προπονήσεων, σίγουρα μας βοηθούν κι εμάς να βγάλουμε πάρα πολλά συμπεράσματα. Καλό είναι να βλέπουμε τα αρνητικά πράγματα, σε αυτά να στεκόμαστε και να βελτιωνόμαστε. Σε ό,τι αφορά στη δική μας ομάδα, είναι σαφές ότι θέλουμε πολλή δουλειά. Θέλουμε χρόνο για να βρούμε τη χημεία μας. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, να επιμείνουμε πάρα πολύ. Να έχουμε καλή διάθεση για να βρούμε τις συνεργασίες μας. Έχουμε καινούριους ξένους παίκτες και έχοντας πάντα ως βάση την άμυνά μας, θέλουμε να κάνουμε όμορφα πράγματα, που θα κάνουν τον κόσμο μας χαρούμενο, για να έρχεται και να μας παρακολουθεί”.

Αναφορικά με τα λάθη που εντόπισε στο φιλικό με την Καρδίτσα, τόνισε

“Σε όλους τους τομείς πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολλά πράγματα. Και στην άμυνά μας. Κυρίως το αμυντικό τρανζίσιον, το οποίο, βέβαια, δεν το έχουμε δουλέψει πολύ μέχρι στιγμής, είναι φυσιολογικό. Πρέπει να δουλέψουμε τις συνεργασίες μας και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Και κυρίως να βρούμε χημεία και ρόλους, να τους αποδεχτούμε”.

Ερωτώμενος για τον βαθμό ετοιμότητας του Άρη στο ξεκίνημα των επίσημων αγώνων, ο 40χρονος προπονητής δήλωσε:

“Χωρίς να παρεξηγηθεί αυτό που θα πω, εμείς θέλουμε η ομάδα να είναι εκεί που πρέπει στο τέλος της χρονιάς και να έχει κάνει μια πετυχημένη σεζόν. Η ομάδα είναι καινούρια και έχει πολλούς νεαρούς παίκτες. Κάθε μέρα τα παιδιά υπερβάλλουν εαυτούς στην προπόνηση. Οπότε, το σίγουρο είναι πως στην πρώτη επίσημη υποχρέωσή μας, θα έχουμε φτάσει στο σημείο που θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει και λίγο παραπάνω, τηρουμένων των αναλογιών και βάσει ρεαλιστικής προσέγγισης. Ό,τι και να γίνει και σε όποιο σημείο και να είμαστε, παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε. Αυτό είναι δεδομένο. Θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κάνοντας και λάθη πολλές φορές. Μας αρέσει το ότι έχουμε νεανική ομάδα. Σίγουρα κοστίζει, το είδαμε και πέρυσι αυτό κάποιες φορές. Αλλά μας αρέσει η ενέργεια, μας αρέσει η διάθεση, μας αρέσει το κίνητρο και πάνω σε αυτό θα χτίσουμε”.

Για την επιλογή των ξένων παικτών σχολίασε:

“Πραγματικά, πιστεύω το πώς παρουσιάζεται η ομάδα και ο κάθε παίκτης, παίζει σημαντικό ρόλο η κουλτούρα, η ατμόσφαιρα και η χημεία. Πέρυσι είχαμε εξαιρετικούς χαρακτήρες, δέσαμε πάρα πολύ ωραία και μέσα απ’ αυτό, μέσα από την ομάδα, αναδείχτηκαν όλοι. Και φάνηκαν οι επιλογές πετυχημένες. Αυτό που μπορώ να πω για τώρα, είναι πως έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για να κάνουμε σωστές επιλογές. Έχουμε προσπαθήσει να επενδύσουμε σε χαρακτήρες. Απ΄ ότι φαίνεται, έχουμε πετύχει σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε καλά παιδιά, με κίνητρο. Τους αρέσει η προπόνηση, οπότε νομίζω έχουμε καλά πράγματα να περιμένουμε”.

Για τον έκτο ξένο που αναμένεται να προστεθεί στο ρόστερ:

“Είμαστε στην αναζήτηση. Είναι το τελευταίο το τελευταίο κομμάτι της ομάδας. Ψάχνουμε το ιδανικό για εμάς. Θα είναι ένας ξένος παίκτης που θα είναι μαζί μας όλη την σεζόν. Δε χρειάζεται να πιεστούμε από τον χρόνο και να κάνουμε μια επιλογή που δεν θα είναι 100% αυτή που θέλουμε. Πάντως, έχουμε κάποια παιδιά που τα κοιτάμε και θεωρώ πως αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε”.

To Top