ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάθεση ψυχής από τον Αρειανό καρδιοχειρουργό που μεγαλούργησε στην Αφρική: “Η ανθρωπιά και η αγάπη για τον Άρη”!

Ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής καρδιοχειρουργικής, Κυριάκος Αναστασιάδης, φίλαθλος του Άρη και κάτοχος εδώ και χρόνια εισιτηρίου διαρκείας στα επίσημα του Παλέ πραγματοποίησε σε δύο εβδομάδες περισσότερες από 30 επεμβάσεις καρδιάς αφιλοκερδώς σε κατοίκους του Μαυρικίου στην Αφρική!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Μάλιστα είναι στην λίστα των κορυφαίων Ελλήνων που μεγαλουργούν στο εξωτερικό, ανάμεσα σε ονόματα, όπως οι Αντετοκούμπο, Λάνθιμος, Γαβράς, Τσιτσιπάς κ.α. Ο ίδιος μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” για τα όσα έχει πετύχει στη ζωή του, αλλά και για τον Άρη:

 -Για τον αθλητισμό και το επάγγελμα του:

Ο αθλητισμός ενώνει και εγώ οφείλω να διδάσκω τους μαθητές μου και τους άλλους. Η ιατρική δεν θα μπορούσε να μην έχει ανθρωπιά. Πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι σε παρόμοια επαγγέλματα κάνουν το καθημερινό. Η κοινωνία δεν έχει μόνο τα κακά αλλά πρέπει να βλέπουμε ότι έχουμε το παρόν και το μέλλον.

-Για τις 30 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αμοιβή στον Μαυρίκιο:

Αυτό που παίρνει κανείς είναι περισσότερο από τα χρήματα. Το χαμόγελο των παιδιών είναι ανεκτίμητο και πολύ πιο σημαντικό. Η δική μου η διαδρομή έχει να κάνει με το λειτούργημα μου και όχι με την αμοιβή. Έχει περισσότερο λογική να ανοίξεις έναν δρόμο και να δώσεις ένα παράδειγμα. Στην Αφρική υπάρχει μεγάλο υστέρημα σε όλη την ήπειρο. Είναι πολύ απλό να θέλεις να βοηθήσεις δεν είναι δύσκολο.

-Για το τι τον οδήγησε να πάει να βοηθήσει στην Αφρική:

Όταν κάποιος αισθάνεται πολίτης του κόσμου είναι εύκολο να κάνει την οποιαδήποτε γη πατρίδα. Γύρισα στην Ελλάδα γιατί ήθελα να προσφέρω στους συνανθρώπους μου στην χώρα μου. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπλοκές από τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις μακάρι να τα δούμε και στην Ελλάδα. Είναι εύκολο ένας άνθρωπος να βοηθήσει. Ο Μαυρίκιος όλοι οι άνθρωποι έχουν ζαχαρώδη διαβήτη. Η στεφανιαία νόσος δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται. Με είχε βραβεύσει το υπουργείο τους και είπαμε να κάνουμε μία συνεργασία.

-Για τις υποδομές:

Η υποδομή είναι μέσα μας. Πρέπει να έχεις την εμπειρία και να ξέρεις τι κάνεις. Όταν υπάρχει καλή διάθεση και περίσσευμα διάθεσης και ψυχής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

-Για την επιστήμη του και την δράση του:

Η δική μου επιστημονική είναι κυρίως στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να κάνουμε πολλές δράσεις και μέσω του Πατριαρχείου. Αυτό που μένει είναι ότι η ιστορία της ζωής γράφεται από ομάδες και από ανθρώπους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλω να προβάλλω τον εθελοντισμό.

-Για το ότι είναι ανάμεσα στους Έλληνες που μεγαλουργούν στο εξωτερικό για το 2018:

Καταρχάς είναι τιμητικό γιατί προβάλλεται η Ελλάδα στο εξωτερικό στο πρόσωπο το δικό μου. Δεν είναι μόνο μνημόνια και γκρίνια η Ελλάδα, ούτε κρίση αξιών. Το ότι βρίσκομαι σε μία τέτοια ομάδα νομίζω ότι προβάλλουμε την Ελλάδα. Είναι πολύ κολακευτικό και τιμητικό.

-Για το “μικρόβιο” του Άρη:

Θα σας πω κάτι πνευματικό του Μαχάτ Μαγκάντι. Δεν μπορεί να υπάρξει επιστήμη χωρίς ανθρωπιά και απόλαυση χωρίς συναίσθημα. Υπήρξα και παίκτης του μπάσκετ και είμαι οπαδός θεωρώ ότι μία τέτοια ομάδα προβάλλει την αισθητική του αθλητισμού. Έχει μία ιστορία. Είναι τόσο εύκολο και όμορφο να είναι κάποιος οπαδός του Άρη. Αυτό το ιστορικό προηγούμενο που έκανε ο Άρης στην Ελλάδα γιαυτό του οφείλεις σεβασμό. Όλοι θεωρούν ότι ο Άρης είναι μέσα στις επιλογές τους σαν μια ομάδα που θαυμάζουν και θέλουν να είναι φίλαθλοι. Δεν είναι απαραίτητο να φέρνει τίτλους για να είμαστε Άρης.

-Για το γήπεδο:

Όποτε μπορώ αφήνω λίγο χρόνο, γιατί το μπάσκετ και ο αθλητισμός ενώνει και ψυχαγωγεί. Από τότε που ήρθα από την Αγγλία έχω διαρκείας. Δεν γίνεται να μην στηρίξω την ομάδα σε ό,τι φάση και αν βρίσκεται.

-Για το άγχος:

Δεν θα πρέπει να αγχωνόμαστε. Είναι ένα θέαμα και ο Άρης είναι μία ιδέα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιμένουμε όλοι αλλά δεν θα δεχτούμε στο βωμό του αποτελέσματος να θυσιάσουμε την ιστορία του Άρη.

-Για τον Άρη του σήμερα:

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει με παράγοντες. Αλλά οι υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ διοικητικά με την ομάδα. Ο κ. Γουλιέλμος έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Έχω δηλώσει ότι θέλουμε Αρειανούς που να έχουν ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Δεν θέλουμε άτομα ουρανοκατέβατα και ύποπτα. Θέλουμε να είναι συμβατοί με την νοοτροπία του Άρη. Πρέπει να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικούς αθλητές. Είμαι στο πλευρό του Άρη εδώ και χρόνια. Μπορώ να προσφέρω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων. Αυτή η ομάδα θα ξαναέρθει σε καμπή ανάπτυξης και τίτλων. Η πιο δύσκολη στιγμή είναι λίγο πριν το χάραμα. Είμαστε κοντά και η ζωή κάνει κύκλους.

To Top