ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατάθεση ψυχής Καλαϊτζή: “Από όλη την Ελλάδα δίνουν το αίμα τους για τον Αρειανό φίλαθλο”!

Ο Μελέτιος Καλαϊτζής είναι ο υπεύθυνος διαχείρισης της τράπεζας αίματος του Aris Serres Club και πολύ ενεργό και δραστήριο μέλος του συνδέσμου. Μεταξύ άλλων μίλησε για την κοινή προσπάθεια και βοήθεια φιλάθλων Άρη και ΠΑΟΚ για την σωτηρία του Αρειανού από τις Σέρρες, Αλέξη Μπιριτζίκη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Πολύ μεγάλη κινητοποίηση. Τι ακριβώς χρειάζεται για την σωτηρία του Αλέξη;

Ο Αλέξης είναι 32 ετών, έχει υποστεί εγκάυματα στο 80% της επιφάνειας του σώματός του, χρειάζεται 300 φιάλες αίμα. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το νούμερο. Ακούγεται εξωφρενικό αλλά στο μέλλον αν όλα πάνε καλά που εμείς φυσικά αυτό ευχόμαστε, μπορεί να χρειαστεί και περισσότερες. Το ξεκινήσαμε σαν Aris Serres Club, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, μας παίρνουν από όλη την Ελλάδα. Πραγματικά είναι τεράστια η συμπαράσταση του κόσμου. Πρέπει να βοηθήσουμε ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων και οπαδικών διαχωρισμών. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί όχι μόνο ως σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Νιγρίτας, Σερρών και Θεσσαλονίκης πήγαν και έδωσαν αίμα, κινητοποιήσαμε πάρα πολύ κόσμο. Και οι Πάνθηρες του Πανιωνίου μας έχουν στείλει αίμα, το fan club του Βασίλη Παπακωνσταντίνου..

Η ανταπόκριση είναι πραγματικά μαζική..

Ναι και είναι συγκινητικό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, σε θέματα ζωής οι οπαδικές προτιμήσεις δεν υφίστανται. Κάνουμε έκκληση και από το Yellow Radio, το δικό μας ραδιόφωνο σε όλο τον κόσμο να δώσουν αίμα, γιατί σήμερα είναι ο Αλέξης, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος.

Μακάρι να ήταν ο τελευταίος..

Αυτό ακριβώς. Να πούμε ότι όποιος θέλει να πάει να δώσει αίμα μπορεί να πάει στο εκάστοτε Νοσοκομείο της πόλης που ανήκει. Θα πει “Aris Serres Club” και τον κωδικό που είναι 15123. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Να πούμε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν ο πρώτος, η ΚΑΕ Άρης και ο Λευτέρης Αρβανίτης από τον Α.Σ, ήταν οι πρώτοι που κινητοποιήθηκαν. Μας προσέφεραν εκτός από αίμα και ό,τι άλλο χρειαζόμασταν. Σε αυτή την φάση βέβαια, μόνο αίμα χρειαζόμαστε, για να το γνωρίζει και ο κόσμος.

Ο Αλέξης σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται;

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

Τι ακριβώς συνέβη;

Κάηκε! Το πως και γιατί έγινε δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, θα το βρουν άλλοι αυτό, οι αρμόδιοι.

Στο σπίτι του έγινε;

Όχι, στο τροχόσπιτο του στην Ασπροβάλτα. Είναι παραλιακό μέρος κοντά στην Θεσσαλονίκη. Όχι απλώς κάηκε, η γυναίκα που ήταν μαζί του απανθρακώθηκε, ο Αλέξης κατάφερε να βγει. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε.

Είναι φίλαθλος του Άρη ο Αλέξης;

Ναι και μάλιστα ενεργό μέλος, πήγαινε στο γήπεδο σε κάθε αγώνα.

Οι γιατροί τι λένε;

Παλεύει για την ζωή του. Αλλά το βασικότερο είναι τώρα το αίμα!

Οι υπόλοιποι συν-οπαδοί έβαλαν τα “χρώματα” στην άκρη.

Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τον σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ Νιγρήτας και Σερρών. Τα παιδιά απευθείας έτρεξαν να βοηθήσουν, είναι συγκινητικό. Οι οπαδοί πρέπει να βρίσκονται για τέτοια θέματα και όχι για να κάνουν φασαρίες και κάποια άλλα πράγματα, αυτά πρέπει να γίνονται. Έχουμε την ομάδα μας, την τρέλα μας αλλά..

Φανταζόμαστε και τα μέλη του Άρη θα έκαναν κάτι αντίστοιχο για οπαδό άλλης ομάδας.

Οπωσδήποτε. Η οικογένεια του Άρη πάντα το έκανε αυτό. Εμείς δίνουμε σε όλους. Το Aris Serres Club ξεκίνησε για να κάνει κοινωνικές δράσεις, οπότε θα βοηθήσουμε τον οποιονδήποτε. Αν κάποιος έχει ανάγκη μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς.

Μίλησε μας για τον σύνδεσμο, συμπληρώσατε χρόνο λειτουργίας;

Δεν έχουμε συμπληρώσει χρόνο ακόμη. Εγώ προσωπικά έλειπα στην Αθήνα. Και κάποια στιγμή μαζί με τον Στέλιο Βουζά, τον Παναγιώτη Κοντινόπουλο, τον Ζαφείρη Ζαφειρίου κι’αλλα παιδιά, μαζευτήκαμε και κάναμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Περνάμε πολύ ευχάριστα γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Έχετε δικές σας εγκαταστάσεις;

Έχουμε χώρο που παίνρουμε από τα μέλη του συνδέσμου. Σήμερα έχουμε Δ.Σ

Υπάρχουν αρκετοί Αρειανοί στις Σέρρες;

Οι Αρειανοί είναι πάρα πολλοί στις Σέρρες. Απλά θέλαμε να τους οργανώσουμε και αυτό κάναμε. Επίσης έχουμε και πολλούς φοιτητές.

Θα θέλαμε ένα μήνυμα για την ομάδα.

Εμείς έχουμε διαρκείας σε όλα. Ο Άρης για εμάς είναι το παιδί μας. Είτε πηγαίνει καλά είτε όχι, εμείς πρέπει να είμαστε εκεί. Εμείς αγαπάμε τον Άρη, δεν τον αγαπάμε επειδή κερδίζει. Περιμένουμε να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πάμε στο γήπεδο.

Ποια είναι η γνώμη σου για την απόφαση της Ξάνθης;

Δεν τους τιμά καθόλου, ούτε την ομάδα ούτε τους φιλάθλους της. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο εμείς θα στηρίξουμε όπως και να έχει την ομάδα μας.

To Top