ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατέθεσε την έφεση ο Άρης για την απόφαση-σκάνδαλο, μονόδρομος η δικαίωση

Η επόμενη κίνηση από την ΠΑΕ Άρης έγινε κατά της σκανδαλώδους απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που είναι διάτρητη νομικά απ’ όλες τις πλευρές.

Οι νομικοί των κιτρινόμαυρων αφού μελέτησαν το σκεπτικό της απόφασης, κατέθεσαν πριν από λίγη ώρα την έφεση της ΠΑΕ για να καταπέσει το -6, το πρόστιμο, αλλά και η ποινή ενός χρόνου αποκλεισμού από τα γήπεδα στον Θόδωρο Καρυπίδη, τον ξάδελφο του ιδιοκτήτη και χρηματοδότη της ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι από δω και πέρα, τα σενάρια είναι:

Α. Η έφεση του Άρη καταρρίπτει τα όσα σκανδαλώδη και διάτρητα έχουν “στηθεί’ στην απόφαση της ΕΠΟ και αθωώνει, όπως έπρεπε να κάνει από την πρώτη στιγμή, την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ οπότε δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία αποκλεισμού.

Β. Η επιτροπή εφέσεων δεν κάνει δεκτή σε αντίθεση της νομιμότητας την έφεση του Άρη για την δήθεν εμπλοκή σε μια αστήρικτη υπόθεση πλαστογραφίας και αποφασίζει τιμωρία.

Εφόσον αποφασιστεί “ενοχή” του Άρη, σε δεύτερο βαθμό, απομένουν δυο πράγματα να γίνουν πιο διαυγή: εάν ισχύσει η αφαίρεση βαθμών ή υπάρξει κάποια άλλη τιμωρία ή και το προφανές: σε ποια αγωνιστική περίοδο θα ισχύσει.

Ο Λίβας ξεκαθάρισε και χθες ότι ο Άρης θα ζητήσει να μην ισχύσει καμία αφαίρεση από το νέο πρωτάθλημα, μια και στο τραπέζι μπαίνει πλέον ο κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο “η ποινή πρέπει να επιβάλλεται στο πρωτάθλημα, εντός του οποίου διαπιστώθηκε. Η βαθμολογία επικυρώθηκε, το περσινό πρωτάθλημα (σ.σ. όπως και το προπέρσινο) ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορεί να επιβάλλει το δικαστήριο -εφόσον δεν κάνει δεκτή την έφεση του Άρη- αφαίρεση βαθμών”. Και στο περσινό και στο νέο πρωτάθλημα.

To Top