Κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό στο πόκερ, είναι Θεσσαλονικιός και δηλώνει στο PRESSARIS: “Είμαι φίλαθλος του Άρη και ζω την αγωνία όλων”

Ο Θεσσαλονικιός Σωτήρης Κουτούπας έγραψε ιστορία στο πόκερ, κατακτώντας την κορυφή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόκερ που έγινε στο Ντοβίλ της Γαλλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, βάζοντας στην τσέπη του 614.000 ευρώ, όντας ο πρώτος Έλληνας που καταφέρνει την σημαντική αυτή διάκριση!

Ο 30χρονος, πτυχιούχος στο μάνατζμεντ και στη διοίκηση επιχειρήσεων και μέλος οικογενειακής επιχείρησης κάβας ποτών στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης έχει και μια άλλη ιδιότητα: είναι φίλαθλος του Άρη και δεν κρύβει την δική του αγωνία για την επόμενη μέρα του κιτρινόμαυρου συλλόγου!

Όπως τόνισε μιλώντας στο PRESSARIS μετά την επιτυχία του: «Είμαι φίλαθλος του Άρη! Μέχρι πριν από δυο χρόνια έπαιρνα και διαρκείας, πήγαινα στο γήπεδο και παρακολουθούσα από κοντά την προσπάθεια της ομάδας. Αλλά τώρα είναι αλήθεια ότι δεν προλαβαίνω να πηγαίνω στο γήπεδο. Ο Άρης μας πληγώνει όλους, μας πονάει, αλλά ελπίζω να βρει τον δρόμο του, αυτή είναι η αγωνία όλων των φίλων της ομάδας».

Ο πατέρας του Γρηγόρης μίλησε και αυτός στο PRESSARIS τονίζοντας: “Και τα τρία μου αγόρια παιδιά προσπαθούν να είναι συνεπείς και στην επιχείρηση, αλλά και στα άλλα πράγματα που ασχολούνται. Σε όλα θέλουν να είναι πρώτοι. Ο Σωτήρης υποστηρίζει τον Άρη, αλλά είναι και καλός… ποδοσφαιριστής. Είμαι προπονητής στην τοπική ομάδα και θα τον περιμένω καθημερινά στην προπόνηση, του αρέσει πολύ και το ποδόσφαιρο».

Τον… κιτρινόμαυρο Κουτούπα φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα “δημοκρατία”, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ήταν μια σπουδαία, αλλά δύσκολη επιτυχία, ειδικά όταν κερδίζεις στον τελικό τον Ευγένι Κατσάλοφ που είναι μορφή στο χώρο του πόκερ» τόνισε μιλώντας στη “δ” πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας, με την σημείωση ότι: «Ήταν η ώρα μου. Ήμουν και τυχερός. Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου. Ευχαριστώ το Θεό»!

Ξεκίνησε το πόκερ ερασιτεχνικά σε ηλικία 18 χρόνων το 2002 και μέσα σε 12 χρόνια κατέκτησε  την κορυφή της Ευρώπης! Τα τελευταία δυο χρόνια με τις διακρίσεις του κατάφερε να γίνει… πλουσιότερος κατά 1.200.000 ευρώ! «Φυσικά και δεν περίμενα να βγάζω τόσα χρήματα από το πόκερ. Ήταν χόμπι, αλλά τελικά μου αποφέρει περισσότερα χρήματα από την ίδια μου τη δουλειά» μας λέει γελώντας. Ο Κουτούπας διατηρεί μαζί με τον πατέρα του Γρηγόρη και τα δυο αδέλφια του, τον Φώτη  και τον Αλέξανδρο (όλοι τους πτυχιούχοι στις οικονομικές επιστήμες) κάβα ποτών στα Νέα Βρασνά. «Η δουλειά είναι εποχιακή, έχουμε φόρτο εργασίας ιδιαίτερα το καλοκαίρι, οπότε υπάρχει χρόνος και για το πόκερ. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια και προσπαθούμε να κρατήσουμε την επιχείρηση ζωντανή σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς για την Ελλάδα. Βρήκαμε τον τρόπο να αντέξουμε μέσα στην κρίση (σ.σ. γέλια)» σχολιάζει ο Κουτούπας”.

To Top