Κατίδης: “Δικαιολογώ τον κόσμο του Άρη για την αντίδρασή του”

Την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ προχώρησε ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και στον Άρη. 

Αρχικά κι όσον αφορά την παρουσία του στον Άρη, τόνισε: «Ήμουν στην Θεσσαλονίκη 8 χρόνια. Είναι για μένα εντελώς καινούριο όλο αυτό που βιώνω. Εχω να κάνω με διαφορετικούς ανθρώπους εδώ, που έχουμε τα ίδια πιστεύω μια και στην ομάδα είμαστε συνομήλικοι οι περισσότεροι κάτι που θα με βοηθήσει και έτσι θα βοηθήσω και τους συμπαίκτες μου. Σίγουρα θα μου λείψουν οι φίλοι μου που δεν κατάφερα να τους αποχαιρετίσω όλους από κοντά».
Για το πως έφυγε και τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε ακραίες ενέργεις, επισήμανε: «Το κλίμα που δημιουργήθηκε εναντίον μου και το γεγονός ότι μου είχαν στερήσει το δικαίωμα να προπονούμαι με την ομάδα ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους ουσιαστικά ήρθε το τέλος της συνεργασίας μου με τον Αρη. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι είχα κάνει προσφυγή, αλλά ακόμη κι όταν έχασα την υπόθεση δεν άλλαξε κάτι. Η απόφαση να μην προπονούμαι με τον Αρη ήταν καθαρά του προπονητή. Από τη δεύτερη μέρα μου είχε πει πως δεν με υπολογίζει, μου είχε πει ότι θα μπορώ απλά να προπονούμαι με την ομάδα, αλλά όταν άρχισε να γεμίζει το ρόστερ μου στέρησε και τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Με αποτέλεσμα προσωπικά να αποφασίσω στον αγιασμό και στη φωτογράφηση της ομάδας να πάω με πολιτικά γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών, κάτι που καταλαβαίνω αφού δεν γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί…».

Σχετικά με τη στάση της διοίκησης, του κόσμου και του προπονητή, σχολίασε: «Η διοίκηση του Αρη είχε προσπαθήσει να μιλήσει με τον προπονητή για να αλλάξει απόφαση έως τη στιγμή που έγινε η πρόταση ανανέωσης αλλά εγώ ήμουν αρνητικός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Όλα αυτά έγιναν μετά το Euro. Δεν μπορώ να το εξηγήσω η αλήθεια είναι. Προφανώς ανήκουν στην κατηγορία των ανεξήγητων του ποδοσφαίρου. Ισως έκριναν πως είχαν καλύτερες επιλογές για το ρόστερ από εμένα. Ο προπονητής είχε κάποιες επιλογές, η διοίκηση προχώρησε σε κάποιες μεταγραφές και λόγω προσφυγής δεν με υπολόγιζε με αποτέλεσμα όταν επέστρεψα, και παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις, δεν υπήρχε θέση για μένα. Τελικά το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ. Και επειδή δεν έκανα κάποια δήλωση σχετικά με όσα είχαν συμβεί γιατί ήθελα να γνωρίζω τι θα γίνει και τι θα κάνω εγώ από κει και πέρα υπήρξε και η αντίδραση από τον κόσμο του Αρη».

Τέλος, ανέφερε κλείνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήθελα να τα θυμάμαι και φυσικά σε καμία περίπτωση να αναφερθώ σε πρόσωπα, ή γεγονότα. Δεν έχει νόημα το παρελθόν. Το μόνο που μπορώ και θέλω να σκέφτομαι είναι το μέλλον!».

To Top